تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ سرطان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۱۳
کد مطلب : 69562
سفیر مأموریت های ویژه وزارت امور خارجه روسیه :

آغاز همکاری های علمی و فناوری را از سازمان همکاری اسلامی خواستاریم

آغاز همکاری های علمی و فناوری را از سازمان همکاری اسلامی خواستاریم

شرکای اصلی روسیه در بین کشورهای عضو در سازمان همکاری اسلامی، ترکیه و قزاقستان می باشند که بیش از دو سوم گردش کالا روسیه با کشورهای جهان اسلام به آنها تعلق دارد.

در آستانه هشتمین سالگرد الحاق روسیه به سازمان همکاری اسلامی به عنوان عضو ناظر، در مسکو مموراندومی درباره درک متقابل بین اتاق بازرگانی – صنعتی فدراسیون روسیه و مرکز اسلامی توسعه تجارت که یکی از اعضای سازمان همکاری اسلامی است به امضا رسید.
گردش متقابل کالا بر اساس جمع بندی سال ۲۰۱۲ میلادی بیش از ۸۰ میلیارد دالر است.
شرکای اصلی روسیه در بین کشورهای عضو در سازمان همکاری اسلامی، ترکیه و قزاقستان می باشند که بیش از دو سوم گردش کالا روسیه با کشورهای جهان اسلام به آنها تعلق دارد. اما قدرت بالقوه مناسبات تجاری – اقتصادی هنوز ته نکشیده است و امضای مموراندوم در مسکو تعیین کننده عرصه های همکاری متقابل طرفین در آینده است.
"کنستانتین شووالوف" سفیر مأموریت های ویژه وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرنگار صدای روسیه گفت: مهمترین موضوع برقراری تماس و همکاری در فعالیت نمایشگاهی و تبادل اطلاعات تجاری بین شرکا از هر دو طرف برای کارهای آتی است. مموراندوم یک سند چارچوبی است و به معنای آغاز کار در این عرصه است .
وی افزود: مموراندوم یگانه علامت آن نیست که روسیه و جهان اسلام در عرصه اقتصادی چگونه فعالیت می کنند.
احسان اغلو ، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی بنا به دعوت وزیر امور خارجه روسیه در نشست بین المللی « همکاری اقتصادی فدراسیون روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی» شرکت خواهد داشت. این نشست در ماه اکتوبر در قازان، پایتخت تاتارستان برگزار خواهد شد.
فدراسیون روسیه در سی و دومین نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به عنوان عضو ناظر پذیرفته شد. این نشست اواخر ماه ژوئن – اوایل ماه ژوئیه سال ۲۰۰۵ میلادی در صنعا، پایتخت جمهوری یمن برگزار شد.
سفیر مأموریت های ویژه وزارت امور خارجه روسیه خاطر نشان کرد طی سال های گذشته مناسبات روسیه و سازمان همکاری اسلامی که بعد از سازمان ملل، دومین ساختار بزرگ بین المللی است شدیدتر شد. ما اولین و تنها کشور ناظر در این سازمان هستیم که نمایندگی خود را در جده وابسته به دبیرخانه کل سازمان افتتاح کردیم. این نشانه مقاصد و نیات ما برای ادامه همکاری است.
وی افزود: روسیه طی این هشت سال، شرکت کننده تمام برنامه ها و جلساتی بوده است که سازمان در موضوعات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی برگزار کرده است. ما در تمام نشست های سازمان و جلسات وزرای امور خارجه - اعضای سازمان همکاری اسلامی از جمله دیدارها در چارچوب مجمع عمومی سازمان ملل شرکت داشته ایم. علاوه بر آن روسیه در فعالیت کمیته دائمی همکاری تجاری و اقتصادی وابسته به سازمان که در ترکیه مستقر است، شرکت داشته است.
کنستانتین شووالوف ضمن ابراز امیدواری از آغاز همکاری ها در عرصه علمی و فناوری تصریح کرد: وزیر سابق آموزش و پرورش روسیه در نشست کمیته مربوطه سازمان در پاکستان حضور داشت. همکاری روسیه با سازمان اسلامی علم و فرهنگ و آموزش و پرورش نیز با موفقیت زیاد پیشرفت می کند.
برخوردهای اصولی روسیه و سازمان همکاری اسلامی نسبت به روندهای سیاسی که امروزه در جهان اسلام جریان دارد به عقیده دیپلمات روسی در اکثر موارد یکسان است.
کنستانتین شووالوف در ادامه گفت: موضوع از این قرار است که ما و کشورهای عضو سازمان در انقلابات جهان عرب، ظهور تمایل برای زندگی بهتر را در بین نسل جدید مشاهده می کنیم. نه تنها داشتن زندگی راحت و مطلوب، بلکه شایسته و اینکه مقام آنها در جامعه و برخورد نسبت به آنها از سوی جامعه و دولت مطابق با برداشت های معاصر باشد. این یک خواست قانونی است. آنچه به درگیری هایی که امروز در جهان اسلام رخ می دهد ، مربوط می شود، نمی توانم بگویم که در این رابطه نظرات ما کاملاً یکسان است ، اما نزدیک است. دربعضی از آنها یعنی در مسائل مربوط به مناسبات بین تمدن ها و مذاهب مواضع ما عملاً یکسان است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در زمان خود با توضیح تمایل روسیه برای عضویت دراین سازمان گفت: « اگر قدرت بالقوه روسیه و جهان اسلام را بهم اضافه کنیم ما می توانیم در عادلانه کردن سیستم کنونی مناسبات بین الملل نقش مهمی ایفا کنیم».
طی هشت سال گذشته روسیه همانا در این جهت کوشش کرده است.

https://avapress.com/vdchimn-.23nw-dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما