تاریخ انتشار :جمعه ۹ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۵۱
کد مطلب : 101387
مومن آگاه و خداشناس هرگز در برابر هیچ ظلم و استبدادی سر تعظیم فرود نمی آورد

لحظاتی که توفیق پیدا می کنیم در مجالس سوگواری اهل بیت حضور پیدا کنیم، درخشانترین لحظات عمر ما است، چنانکه حضرت امام صادق(ع) می فرمایند: شیعیان ما به این لحظات از عمر و زندگیشان در روز قیامت مباهات و افتخار می کنند.
در مراسمی که به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با حضور مومنین و عزاداران حسینی در مسجد حضرت اباالفضل العباس(ع) شهرک المهدی جبرئیل در شهر هرات برگزار گردید، سخنرانان در مورد اهداف اصلی امام حسین(ع) برای قیام و آفریدن حماسه ی حسینی به ایراد سخن پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد هاشمی رئیس دفتر نمایندگی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در هرات، طی سخنانی با اشاره به اینکه حضور در مجالس عزاداری سالار شهیدان یکی از درخشانترین لحظات عمر هر انسان است، افزود: خوب است که قدر این لحظات را بدانیم و سعی کنیم که نسبت به شناخت حضرت سیدالشهدا(ع) و اهداف ایشان برای قیام با برپایی اینگونه مجالس، تلاش کنیم.
به باور وی، از قیام امام حسین(ع) درسهای زیادی می شود گرفت. اگر بخواهیم که به درسها و عوامل قیام امام(ع) پی ببریم، باید این واقعه ی عظیم را مورد بررسی قرار دهیم.
رئیس دفتر نمایندگی حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی گفت که در وهله ی اول، آنچه به نظر می رسد، این است که یزید به محض اینکه بر اریکه قدرت نشست، در اولین اقدام به والیان بلاد مختلف نامه هایی فرستاد.
وی در ادامه علاوه کرد: در این نامه ها از والیان خواسته شده بود که در انظار مردم، بیعت خودشان را با یزید اعلام کنند و نیز از مردم برای یزید بیعت بگیرند.
به عقیده هاشمی، در همان حال، یزید نامه ای نیز به والی مدینه فرستاد، اما در ضمیمه این نامه، نامه ی دیگری هم بود. در این نامه به طور ویژه مطالبی خطاب به والی مدینه نگاشته شده بود. در نامه اینگونه خطاب شده بود که والی از امام(ع) بیعت بگیرد و در صورتی که امام (ع) بیعت نکرد، فورا باید ایشان را به قتل برساند.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمی افزود که والی مدینه هم سعی کرد به دستور یزید عمل کند، اما امام(ع) جواب روشن و واضحی دادند. امام فرمودند: "خود را ذلیل در بر اعدا نمی کنم، برنامه های زور را من امضا نمی کنم، در پیشگاه زور نباید سرم فرود، تعظیم جز به خالق یکتا نمی کنم، هیهات ذلت من و آقایی یزید، بیعت با آن ستمگر رسوا نمی کنم."
هاشمی در ادامه افزود که اگر در این جملات دقت کنیم در می یابیم که درس و پیام بزرگی را برای جامعه ی بشریت دارد.
رئیس دفتر مرکز تبیان در هرات گفت: در این موضع گیری امام درسهایی از قبیل خداپرستی، توحید، اخلاق اسلامی، حریت و آزادگی، ظلم ستیزی و ذلت ناپذیری و درسهای متعدد دیگری برای انسانها نهفته است.
وی، با تاکید بر اینکه هر مومن باید از اوضاع و احوال جامعه ی خودش مطلع باشد و نسبت به آن بی تفاوت نباشد، افزود که امام (ع) این درس را به همه ی ما داده است که هر مومن آگاه و خداشناس باید هرگز در برابر هیچ ظلم و استبدادی سر تعظیم فرود نیاورد و بجز خدا باید از کس دیگری نهراسد.
وی در ادامه افزود که با توجه به این درس و پیام، اگر دقت کنیم، موظف هستیم درباره اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی مملکت خود بی دقت و بی توجه نباشیم و مسائل مختلف جامعه را مورد تحلیل قرار دهیم.
او با اشاره به اینکه چند سالی است که در جامعه ی ما پروسه ی ننگین اهانت به مقدسات به طور برنامه ریزی شده در حال جریان است، گفت که دشمن از این طریق می خواهد حساسیت مردم را نسبت به مقدسات مورد آزمایش قرار دهد.
هاشمی خاطر نشان کرد که چند سال پیش به ساحت مقدس پیامبر رحمت(صلی الله علیه و آله و سلم) و بعد از مدتی به قرآن مجید اهانت کردند.
او هدف از این اهانت ها را اینگونه بیان کرد: دشمنان اسلام با اجرای چنین پروژه هایی سعی می کنند غیرت دینی و اعتقادی جامعه ما را بسنجند.
در مرحله ی اول، بررسی که می کنند که چقدر حساسیت در مردم ایجاد می شود و در مرحله بعد نیز بررسی می کنند که آیا این حساسیت پا برجاست یا خیر؟
وی با اشاره به اهانت روزنامه افغانستان اکسپرس مبنی بر چاپ مقاله ای که در آن توهین به مقدسات اسلامی و ذات اقدس الهی شده بود، افزود که در این مقاله نویسنده به طور صریح به خداوند متعال اهانت کرده است.
وی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: مسائل یا وقایعی که مربوط به سرنوشت مملکت ماست باید مورد توجه قرار بگیرد و باید جوانان ما بدانند که در رابطه با مسائل اعتقادی دشمنان چه طرح هایی دارد.
وی با بیان این مطالب در ادامه سخنانش افزود که درسهای آموزنده ی مکتب امام حسین (ع)، درسهای بیداری و سرنوشت سازی برای مسلمانان در همه ی ادوار است.
رئیس دفتر نمایندگی حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در هرات گفت کرد: پس از آنکه امام حسین(ع) با یزید بیعت نکرد و والی مدینه موقعیت را بر امام (ع)تنگ کرد، امام به سمت مکه حرکت کردند.
وی ادامه داد که مردم کوفه نیز با خبر شدند که امام(ع) از بیعت با یزید سرباز زده است. اینجا بود که مردم کوفه نیز دعوت نامه های متعددی برای امام(ع) فرستادند و از امام(ع) خواستند که به کوفه بیاید. برخی از مورخان نوشته اند که ۱۲۰۰۰ نامه به دست امام حسین(ع) رسید. امام(ع) این دعوت را اجابت کردند و همراه با اصحاب و خانواده از مکه به سمت کوفه حرکت کردند.
در اینجا سوالی مطرح کرده اند که مگر امام(ع) نمی دانست که مردم کوفه وفادار نیستند؟ قطعا امام(ع) می دانست برای آنکه عناصر زمان و مکان در برابر علم لدنی و علم امامت امام(ع)، پرده و حائل نمی باشد و قطعا امام(ع) می دانست که مردم کوفه وفادار نیستند و آنحضرت برای اتمام حجت دعوت را اجابت کردند.
به باور این عالم دینی، اگر امام(ع) این دعوت را اجابت نمی کردند، این سوال مطرح می شد که مردم کوفه آماده قیام و مبارزه بر علیه یزید بودند، پس چرا امام(ع) دعوت را اجابت نکردند. لذا امام(ع) باید به دعوت مردم کوفه را اجابت می کردند و به این سوال تاریخی جواب مثبت می دادند.
در اینجا، امام این درس را به همه می دهد که همیشه باید به فکر همنوعان و جامعه ی خودمان باشیم. اگر احساس کردیم کسانی هستند که به ما نیاز دارند، موظف هستیم که در حد توان به آنها کمک کنیم.
به گفته هاشمی، امام انگیزه ی اصلی حرکت خودشان را احیای امر به معروف و نهی از منکر ذکر می کنند. ما نیز اگر پیروان واقعی اهل بیت هستیم باید سعی کنیم در زندگی ما امر به معروف و نهی از منکر پر رنگ باشد. به عنوان نمونه یکی از مساله هایی که واقعا نیاز است که روی آن کار شود و امر به معروف در آن اجرا شود مساله ی ازدواج جوانان است. رسومات دست و پاگیری دامنگیر جامعه ی ماست که شرایط را برای ازدواج جوانان ما سخت کرده است.
وقتی که سن ازدواج بالا رفت و جوانان به دلیل مشکلات، نتوانستند ازدواج بکنند، معلوم است که فساد در جامعه شیوع پیدا خواهد کرد.
اگر می خواهیم با فساد در جامعه مقابله کنیم، در اولین قدم از باب امر به معروف و نهی از منکر به بستگان خود در امر تسهیل ازدواج جوانان تذکر بدهیم و آنان را تشویق کنیم. رسومات دست و پاگیر را حذف کنیم و هر یک به مقداری که در بین اقوام خود نفوذ داریم باید از آن استفاده کنیم و این رسومات را از بین ببریم. شرایط ازدواج اگر آسان شود، ریشه ی خیلی از فسادها در جامعه قطع خواهد شد.
امام در پایان این را گفتند که می خواهند سیره و روش جد و پدرم را در جامعه احیا کنم. یعنی اینکه مردم و حکومت از سیره ی عملی جد و پدرم عدول کرده اند و من باید به حکم امر به معروف و نهی از منکر قیام کنیم تا این سیره که مایه ی نجات و سعات مردم است را دوباره زنده کنم.
هاشمی گفت: باید بسنجیم که زندگی ما چقدر با زندگی ائمه ی معصومین مطابقت دارد. سعادت و خوشبختی ما در گرو پیروی از قران است.
به گفته وی، یکی از نکات مهم در رفتار پیامبر اسلام حسن خلق ایشان است. آن حضرت آن قدر اخلاق نیکو داشند که هر انسانی که با ایشان روبرو می شدند مجذوب حسن خلق ایشان می شدند. به حدی که کفار و مشرکین مردم را از روبرو شدن با پیامبر باز می داشتند به این دلیل که هر کسی که با پیامبر روبرو و هم صحبت می شد، اخلاق نیک پیامبر آن شخص را مجذوب خود می کرد. حال آیا ما واقعا در برخوردهای فردی و اجتماعی خود، ذره ای از رفتار پیامبر را داریم؟ آیا پیامبر و اهل بیت پیامبر را سرمشق خود، در زندگی فردی و اجتماعی قرار داده ایم؟
گفتنی است که از آغاز ماه محرم الحرام، آقای هاشمی رئیس دفتر نمایندگی حضرت آیت الله مکارم شیرازی در مساجد مختلفی از جمله مسجدالزهرا(س)، شهرک خاتم الانبیاء واقع در پل مالان، مسجد ولی عصر شهرک بهارستان، مسجد حضرت امام رضا(ع) واقع در شهرک المهدی محله ی انقلاب و مسجد حضرت اباالفضل واقع در شهرک المهدی، سخنرانی نموده و هدف های قیام امام حسین را برای علاقمندان اهل بیت(ع)، بیان کرده است.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) -هرات
https://avapress.com/vdch6znzq23nvxd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما