تاریخ انتشار :شنبه ۸ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۸
کد مطلب : 109082
فارغ‌التحصیلی ۱۵ هزار دانشجوی افغانستانی از دانشگاه‌های ایران
سفیر کشورمان در تهران گفت: ۱۵هزار دانشجوی افغانستانی تاکنون از دانشگاه های ایران فارغ التحصیل شده اند.
به گزارش خبرگزاری آوا به نقل از سرویس آموزشی اشتغال اتباع خارجی، نصیر احمدنور؛ سفیر افغانستان ظهر امروز در مراسم راه‌اندازی نخستین کلاس آموزش از راه دور بین دانشگاه علوم داکتری بیرجند ایران و دانشگاه کاتب افغانستان، اظهار داشت: برگزاری این دوره آموزشی از راه دور را به اساتید و دانشگاه علوم داکتری بیرجند و کاتب و سایر دانشگاه‌های افغانستان تبریک عرض می‌کنم.
وی افزود: همه می‌دانیم که دو کشور افغانستان و ایران هم فرهنگ، هم زبان، هم کیش و دارای مشترکات تاریخی فراوانی هستند.
سفیر کشورمان در ایران تصریح کرد: وجود ۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک بین ایران و افغانستان و هم‌جواری سه ولایت افغانستان با مرز ایران و قرار گرفتن ولایت خراسان جنوبی در وسط مرز سه ولایت افغانستان را باید به فال نیک گرفت.
احمدنور بیان کرد: خوشبختانه از گذشته روابط افغانستان با کشور دوست و همسایه ایران یک روابط دوستانه بوده است که در ۱۳ سال اخیر نیز این روابط پیش از پیش در عرصه‌های مختلف به ویژه عرصه علمی تقویت پیدا کرده است.
وی افزود: یک‌سوم صادرات جمهوری اسلامی ایران به افغانستان مربوط به خراسان جنوبی است که این مهم نشانگر این است که خراسان جنوبی از این موقعیت هم مرزی استفاده و بهره بهینه انجام داده است.
سفیر کشورمان در ایران بیان کرد: با توضیحاتی که نمایندگان دانشگاه‌های خراسان جنوبی ارائه داده‌اند صفحه و فصل جدیدی در عرصه‌های مختلف روبه‌روی دو کشور است.
وی افزود: کشور افغانستان کشوری برخواسته از جنگ است و هم‌اکنون نیز گروه‌های تروریستی حمایت شده از بیرون عملیات‌های را در روستا و به جان مردم انجام می‌دهند که تاکنون نگذاشته‌اند به آن جایگاهی که باید باشیم برسیم.
سفیر کشورمان تصریح کرد: ولی با این وجود با همت مردم، جامعه و دولت مردان و فعالان افغانستان نیز پیشرفت‌های چشم‌گیری به ویژه در زمینه معارف و تحصیلات عالی در افغانستان حاصل شده است.
وی افزود: در گذشته تنها یک دانشگاه در کشور افغانستان در مرکز کابل فعالیت می‌کرده که امروزه تعداد دانشگاه‌ها به ۳۰ دانشگاه دولتی و یکصد دانشگاه در بخش خصوصی رسیده است.
سفیر کشورمان در ایران تصریح کرد: امروز با تحصیل دانش‌آموزان در افغانستان سالانه ۲۰۰ هزار دانش آموز آماده ورود به دانشگاه می‌شوند که دانشگاه‌های این کشور تنها ظرفیت پذیرش ۵۰ هزار نفر از آنها را دارند که بخشی برای ادامه تحصیل به دانشگاه‌های خصوصی و بخشی که دارای توان مالی هستند به سایر کشورها برای ادامه تحصیل می‌روند که نقش کشور هند در این میان قابل ملاحظه و چشمگیر است.
احمدنور بیان کرد: با وجود این ظرفیت‌ها گفته شده در ایران و ولایت خراسان جنوبی ظرفیت و فرصت عالی نیز مساعد است و اگر اطلاع رسانی درست شود جمعی از دانشجویان افغانستانی به کشور ایران بیاند و با توجه به هم‌زبانی، هم‌جواری و نیاز نداشتن مترجم هزینه‌های کم می‌تواند آموزش‌ها را فرا و به درستی به کشور افغانستان انتقال بدهند.
https://avapress.com/vdch6wnzi23nvvd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما