تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۳۲
کد مطلب : 97598
رییس سازمان نظام پزشکی ایران: پناهندگان افغان در حوزه سلامت از عدالت اجتماعی کمتر برخوردارند
رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: تعداد زیادی از پناهندگان افغان نیازمند به خدمات سلامت، فقیر و جزو گروه های آسیب پذیر از نظر اقتصادی و اجتماعی هستند.
داکتر «علیرضا زالی» روز سه شنبه در نخستین نشست بین المللی بررسی جنبه های اخلاقی ارائه خدمات سلامت به مهاجرین و پناهندگان افغانستان در ایران گفت: فقر این افراد باعث می شود که در مراحل پیشرفته بیماری، به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند و همچنین نه تنها از عدالت اجتماعی در حوزه سلامت کمتر برخوردار می شوند، بلکه ممکن است از حیث دسترسی به خدمات سلامت نیز نادیده گرفته شوند.
وی افزود: به رغم خدماتی که سیستم بهداشتی درمانی ما به پناهندگان افغان ارائه می دهد، باز هم این سیستم به بازنگری نیاز دارد.
زالی تاکید کرد: ارائه خدمات به پناهندگان افغان باید در نهایت حفظ کرامت به عنوان یک انسان و همچنین به عنوان بیماری باشد که به سیستم بهداشتی درمانی مراجعه می کند.
وی با بیان اینکه حفظ کرامت بیمار یک اصل خدشه ناپذیر در اخلاق پزشکی به شمار می آید، ابراز امیدواری کرد که جنبه های اخلاق پزشکی بر ارائه خدمات به تمام بیماران بدون توجه به ملیت، نژاد، مذهب و موارد دیگر صورت گیرد.
زالی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بسیاری از مردم می خواهند از سیستم بیمه مناسب بهره بگیرند، مناسب ترین الگوی ارائه خدمات بیمه به مردم از جمله پناهندگان افغان را بیمه پایه عنوان کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که سازمان بیمه سلامت ایران در راستای تحت پوشش قرار دادن پناهندگان نیز اقداماتی به عمل آورد.
رییس سازمان نظام پزشکی ایران با بیان اینکه ایران دومین کشور پناهنده پذیر دنیا به شمار می آید، نخستین نکته مهم در ارائه خدمات سلامت به پناهندگان را توجه به بیمار بدون هرگونه تبعیض عنوان کرد.
وی گفت: در تاریخ پزشکی ایران باستان نیز عدم تبعیض به بیمار برای پزشکان تاکید شده است و تا اکنون نیز این موضوع ادامه دارد.
زالی به پزشکان تاکید کرد که مواظب ابتلا به آفت تبعیض در برخورد با بیمار باشند زیرا رعایت حرمت بیمار بدون توجه به هرگونه ویژگی وی از جمله نژاد و ملیت مورد تاکید است.
رییس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه بیش از سه دهه از پذیرش پناهندگان افغان در کشور می گذرد، ادامه داد: خیلی از این پناهندگان از نظر سنی به گروه میانسالان و کهنسالان رسیده اند و در واقع خدمات سلامت به این افراد که جزو گروه های مسن به شمار می آیند، تغییر می یابد.
وی به بیماری های عفونی همچون سل مقاوم در بین پناهندگان افغان اشاره کرد و گفت: ترددهای مرزی ایران و افغانستان کماکان در حالت بی نظمی قرار دارد و این موضوع باعث تغییراتی در جریان نظام سلامت و ارائه خدمات شده است.
رییس سازمان نظام پزشکی ایران گفت: متاسفانه هنوز به دلیل شرایط افغانستان و مشکلات بهداشتی درمانی در این کشور، بیماری های عفونی هنوز هم وجود دارد که سل مقاوم به دارو از جمله این مشکلات است.
زالی ادامه داد: اینگونه بیماری ها مشکلاتی را برای سیستم بهداشت و درمان ایران ایجاد کرده است.
وی به راه اندازی گروهی تحت عنوان گروه مدد در سازمان نظام پزشکی ایران اشاره کرد و گفت: این گروه شامل پزشکانی است که بدون هیچ چشمداشت مالی حاضر می شوند در مناطق محروم خدمات ارائه دهند.
زالی خطاب به فاطمه اشرفی رییس هیات مدیره انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده (حامی) گفت: گروه مدد سازمان نظام پزشکی می تواند به شما در راستای خدمات رسانی به پناهندگان کمک کند.
نخستین نشست بین المللی بررسی جنبه های اخلاقی ارائه خدمات سلامت به مهاجرین و پناهندگان افغان در ایران در سالن همایش های برج میلاد تهران برگزار شد.
https://avapress.com/vdch6mnw.23nqwdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

اميدوارم عدالت اجتماعي براي مهاجرين افغان درجامعه ما بصورت فرهنگ اجام بگيرد.