تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ سرطان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۱
کد مطلب : 95176
برگزاری نهمین جلسه کارمندان ارشد پروسه استانبول- قلب آسیا در بجینگ
به ریاست مشترک جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری مردم چین، نهمین جلسه مقامات ارشد پروسه استانبول قلب آسیا در بجینگ برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری آوا، این کنفرانس تحت ریاست مشترک آقای ارشاد احمدی، معین سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان و آقای لیوجین مین، همتای چینی وی روز پنجشنبه گذشته برگزار شد.
در این جلسه ۱۴ کشور منطقه قلب آسیا و ۱۷ کشور از حامیان پروسه استانبول-قلب آسیا و ۱۲ سازمان بین المللی و منطقوی حضور داشتند.
 لیو جین مین، معین وزارت خارجه چین، از اشتراک وسیع مردم افغانستان در دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری استقبال نموده و بر صلح، ثبات و وحدت ملی در افغانستان تأکید کرد.
وی گفت که افغانستان در زمان بسیار حساس و مهم به سر می برد و ثبات افغانستان برای ثبات منطقه مهم است.
وی بر تکمیل شدن پروسه انتخابات در چارچوب قانون اساسی افغانستان تأکید نموده و اظهار امیدواری نمود که نتیجه انتخابات در راستای ثبات و وحدت ملی در افغانستان مؤثر باشد.
همچنان معین وزارت خارجه چین بر همکای های بیشتر منطقه‌ای حمایت از پروسه استانبول-قلب آسیا تأکید کرد.
آقای ارشاد احمدی، معین وزارت خارجه کشورمان نیز در این جلسه بیان کرد که مردم افغانستان در دو دور انتخابات ریاست جمهوری مشارکت گسترده داشته از دموکراسی، صلح و ثبات حمایت نمودند و همین گونه نیروهای امنیتی و سایر نهادهای ملی نقش بسیار مهم در تأمین امنیت انتخابات بازی کردند.
وی اظهار امیدواری کرد تا مشکلات پیش آمده در پروسه انتخابات به زودی حل شده و یک حکومت جدید در چارچوب قانون اساسی و دارای اعتبار حقوقی و مشروعیت سیاسی به وجودآید.
در مورد کنفرانس
در این جلسه راجع به کنفرانس وزرای قلب آسیا که قرار است در ۲۹ آگست سال جاری در تیانجین برگزار شود، معلومات داده شد.
آقای لیوجین مین تأکید کرد که کنفرانس وزرای قلب آسیا برای حکومت آینده افغانستان اولین کنفرانس بین المللی خواهد بود که در زمان حکومت جدید در افغانستان برگزار می گردد.
همچنان در جلسه یادشده راجع به پیش نویس بیانیه مشترک کنفرانس وزرای قلب آسیا که توسط افغانستان و چین ترتیب شده و قبلاً با کشورهای عضو و حامی و سازمان های منطقویی و بین المللی شریک ساخته شده بود، معلومات داده شد.
کشورهای عضو نظریات شان را در مورد موضوعات کلی پیش نویس بیانیه، اظهار نموده و تصمیم گرفته شد که جزئیات نظریات کشورها به صورت همه جانبه در کنفرانس سفرا در کابل مورد بحث قرار بگیرد.
قابل ذکر است که مسوده بیانیه وزرای امور خارجه کشورهای قلب آسیا بر همکاری های بیشتر منطقه‌ای در جهت مبارزه با تهدیدات مشترک و نیز توسعه فرصت های مشترک در منطقه تأکید کرده است.
هم چنان یک بیانیه مشترک از سوی کشورهای قلب آسیا در مورد انکشافات سیاسی اخیر در افغانستان صادر شد که در آن بر ثبات، وحدت ملی و تمامیت ارضی افغانستان تأکید شده و همه کشورها تأکید کردند که افغانستان سزاوار ثبات و صلح است و این موضوع برای کشورهای منطقه نیز مهم می باشد.
در این جلسه افغانستان به عنوان رهبری کننده پروسه استانبول-قلب آسیا ضمناً گزارش همه جانبه از پیشرفت تدابیر اعتمادسازی پروسه یک سند راهنما را جهت اجرای بهتر فعالیت های اعتمادسازی برای کشورهای عضو ارایه نمود.
همچنان کشورهای که تدبیر اعتمادسازی را رهبری می کنند از پیشرفت کارهای تحت رهبری شان گزارش داده و بر پیشرفت های بیشتری تدابیر اعتمادسازی پروسه تأکید صورت گرفت.
در نیمه دوم این جلسه که کشورها و سازمان های بین المللی و منطقه‌ای حامی پروسه استانبول-قلب آسیا، نیز شرکت کردند.
معین سیاسی وزارت امورخارجه، خلاصه اجندای نیمه دوم جلسه را برای کشورهای حامی و سازمان های منطقویی و بین المللی ارائه کرد.
بعداً، وبسایت پروسه استانبول-قلب آسیا معرفی گردید که وسیله مؤثر در راستای همآهنگی بیشتر و تشریک معلومات در رابطه به پروسه قلب آسیا خواهد بود.
نمایندگان کشورها و سازمان های اشتراک کننده نیز تأکید کردند که پروسه استانبول-قلب آسیا یک پلاتفورم بسیار مهم و استراتژیک برای همکاری های منطقویی در مدت بسیار کم دست آوردهای قابل ملاحظۀ داشته است.
همچنان روی مسوده بیانیه تیانجین به صورت همه جانبه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
قابل ذکر است که این نهمین جلسه مقامات ارشد پروسه استابنول-قلب آسیا است که با موفقیت برگزار گردید و کشورها و سازمان های شرکت کننده بر همکاری های منطقه‌ای، ثبات منطقه و اهمیت افغانستان در ثبات و توسعه اقتصادی منطقه مجدداً تأکید کردند.
پروسه استانبول-قلب آسیا از نوامبر سال۲۰۱۱ به منظور تقویت همکاری های منطقه‌ای و غلبه بر چالش ها و تهدیدات مشترک منطقوی ایجاد گردید تا زمینه را برای دیالوگ سیاسی و اعتمادسازی میان کشورهای منطقه قلب آسیا فراهم کند.
بعد از سومین جلسه وزرای امورخارجه کشورهای قلب آسیا در الماتی (۲۶ اپریل ۲۰۱۳)، حالا چین در کنار افغانستان این پروسه را رهبری می کند و یکی از پروسه های مهم و استراتژیک برای همکاری های منطقه‌ای به منظور رفع تهدیدات، توسعه و فرصت های مشترک در منطقه می باشد.
https://avapress.com/vdch-znw.23nmqdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما