تاریخ انتشار :جمعه ۲۲ جدی ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۴۴
کد مطلب : 56106
تواضع وفرو تنی پیامبر(ص)، پاک کننده صفت تکبر از دامن بشر
جواب دادن سلام، سجده واجب قرآن، ادای قرض، ادای خمس اموال، ادای حج واجب در سال که امکان مالی حاصل شده است و توبه فوری از گناه، از واجباتی است که وقتش ضیق است و باید در زمان معین انجام گیرد.
 نماز عبادی سیاسی، جمعه این هفته در مدرسه مدینة العلم غرب کابل به امامت حجت الاسلام والمسلمین روحانی بر گزار گردید.
آقای روحانی که در جمع صدها تن از مؤمنین نمازگزار صحبت می کرد، مردم را به رعایت تقوی الهی وترس از خدا فراخواند و گفت: عمل به واجبات و ترک محرمات در مکتب اسلام، وظیفه شرعی هر مسلمان است.
وی افزود: اعمال واجب را در یک تقسیم می توان به دو دسته تقسیم کرد: واجب موسع و واجب مضیق، واجبی که وقتش زیاد و وسیع است، میتوان در ابتدای وقت یا انتهای آن انجام داد. اما واجبی که وقتش تنگ است، فوراً باید ادا شود.
به گفته روحانی، جواب دادن سلام، سجده واجب قرآن، ادای قرض، ادای خمس اموال، ادای حج واجب در سال که امکان مالی حاصل شده است و توبه فوری از گناه، از واجباتی است که وقتش ضیق است و باید در زمان معین انجام گیرد.
وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: نظر به دستور قرآن کریم، وقتی که انسان مرتکب گناه و معصیتی می شود، اگر از روی جهالت باشد، باید به زودی به سوی خدای خود بر گردد.
به باور وی، قلب انسان درابتدا مثل آیینه پاک می باشد، اما بر اثر کثرت گناه کدر وسیاه میشود، زیرا به محض این که یک فرد مرتکب جرمی میشود، راه شیطان به او باز می شود.
وی در خطبه دوم نمازضمن تسلیت فرارسیدن سال روز رحلت رسول گرامی اسلام(ص)، حضرت امام حسن مجتبی(ع) وامام علی ابن موسی الرضا(ع) گفت: وصف فضایل پیامبر و خاندان او از قدرت بشر عادی خارج است و تنها خدا میتواند آنها را وصف کند. اما آنچه که برای ما میسر است، این است که از طریق آیات وروایات قطره ای از بحر فضایل آنان را بیان نماییم.
به باور این عالم دینی، پیامبر بزرگوار اسلام(ص) به عنوان حلقه ارتباط بین خدا و بند گانش است و او آنچه را که از سوی خدایش نازل می شد، به بندگانش تعلیم می داد.
همچنین او گفت: خداوند(ج) پیامبرش را در قرآن توصیف کرده است، آن جا که گفته است: او از نظر سیر و صعود آنقدر بالا رفت که به اندازه پرتاب دو تیر بین او خدایش فاصله نمانده بود، که این هم فاصله خدایی و بندگی است.
روحانی در این خصوص به حدیث قدسی اشاره کرد و گفت: خداوند گفته است: «اگر تو نبودی افلاک را نمی آفریدم، زمین، آسمان، کهکشانها، ماه وخورشید وستارگان را به یمن وجود تو آفریدم.»
روحانی تصریح کرد: سیره پیامبر اسلام(ص) و فضایل آن حضرت اگر به عنوان اینکه او یک شخصیت تاریخی بود و چنین کمالاتی داشت را فقط با زبان توصیف کنیم، هیچ دردی را دوا نخواهد کرد.
به گفته وی اگر سیره رفتاری و گفتاری پیامبر اسلام(ص) را به عنوان اسوه و نمونه در زندگی خود قرار دادیم و در مسیر او قدم برداشتیم و بر نامه های او را در زندگی خود عملی ساختیم، به قله های بلند انسانیت خواهیم رسید.
وی در پا یان به گوشه ای از سیره عملی پیامبر(ص) پرداخت و گفت: هیچ کسی در زندگی آن حضرت در سلام دادن به او پیشی نگرفته است، حتی او به کودکان خوردسال نیز سلام میداد. رسول گرامی اسلام(ص) با این عمل خویش می خواست تکبر و خود خواهی را که از بدترین مرض های روحی است، از دامن بشر پاک نماید.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdch-znm.23n-vdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما