تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ عقرب ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۵
کد مطلب : 153164
گفتمان "ترویج سیره و فضائل پیامبر(ص)، راه بیرون رفت از افراطی گری" از سوی مرکز تبیان ـ کابل؛

ترویج اخلاق نیک، از سیره‌های رسول خدا(ص) است/ بعضی از مسلمانان با کفار رحیم اند، اما در حق مسلمانان ظلم می کنند!

ترویج اخلاق نیک، از سیره‌های رسول خدا(ص) است/ بعضی از مسلمانان با کفار رحیم اند، اما در حق مسلمانان ظلم می کنند!

در بحث آزاد گفتمان علمی پژوهشی "ترویج سیره و فضائل پیامبر، راه بیرون رفت از افراط گرایی در جهان"، حجت اسلام والسملمین سید عارف موسوی، عضو مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان گفت: "ترویج اخلاق نیک، یکی از سیره های رسول خدا(ص) است".

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، به گفته سید عارف موسوی، اخلاق به نوبه خود به چهار بخش تقسیم می شود؛ اخلاق انسان با خدا، با مردم، با خود و با سایر مخلوقات که پیامبر(ص) در همه این موارد، اخلاق را رعایت می کرد.

به باور این عالمی دینی: "اخلاق است که تربیت سالم را در پی دارد، زیرا اگر انسان اخلاق نیکو داشت، در حقیقت تربیت شده است، اما اگر متصف به اخلاق زشت بود و رزائل اخلاقی پیدا کرد، تربیت هم ندارد.

از سوی دیگر، ناصری، استاد دانشگاه در این گفتگوی علمی، کیفیت برخورد حضرت پیامبر(ص) با مسلمین و کفار را یکی از سیره های عمده آن حضرت عنوان کرد.

به گفته ناصری، علی رغم آن چه قرآن کریم تصریح می کند که حضرت پیامبر با کفار سخت گیر و با مؤمنین رحیم بود، اما امروز متأسفانه با فاصله زیادی که مسلمین از زمان پیامبر گرفته است، در برخی موارد، قضیه برعکس شده است، بعضی از مسلمانان با کفار رحیم اند، اما در حق مسلمانان ظلم می کنند.

به عقیده این استاد دانشگاه، اگر بخواهیم زندگی ایده آل و رضایت بخشی داشته باشیم، باید عالم دین در قالب دین، محصل در قالب آموزندگی و استاد در قالب درس، مرد در نقش مرد و زن در نقش خود، سیره رسول خدا(ص) را در زندگی پیاده کنند.

وی علاوه کرد: "بر اساس سیره رسول خدا(ص)، تربیت فرزند در آوان کودکی، از خانواده شروع می شود و باید مسائل دینی و اسلامی به آنان آموخته شود، اما امروز برعکس پدران و مادران تلاش دارند که فرزندانش بیشتر زبان انگلیسی و کمپیوتر را یاد بگیرد، تا پول بیشتری عاید کنند".

هرچند به باور ناصری، داشتن کمالات و آگاهی از علوم روز و همچنین فرا گرفتن زبان کار خوبی استٔ، اما نه به اندازه یی که مسائل دینی و مذهبی کاملاَ فراموش شود.

فرشته فاطمه نیا، دانشجوی سال چهارم دانشگاه طبی کابل، از دیگر گویندگان این گفتمان، اظهار داشت که سیره در حقیقت به تمام کنش ها و واکنش های یک فرد گفته می شود، اما سیره رسول خدا(ص) رفتار، گفتار و کردار مختص به آن حضرت است.

به گفته خانم فاطمه نیا، حضرت رسول خاتم ۲۳ سال زحمت کشید تا روش های انسانی را در جامعه نهادینه کرده و خوبی های اخلاق را تمام کند.

به گفته او، حضرت رسول خدا(ص) می توانست بگوید که من مبعوث شدم تا نماز و روزه و حج و جهاد را برای مردم بیاموزم، اما گفت که فرستاده شدم تا اخلاق را تمام کنم، زیرا دایره وسعت اخلاق آن قدر وسیع است که تمام کارهای شایسته انسان اعم از عبادی و غیرعبادی را شامل می شود.

به باور این دانشجو، اخلاق در سیره رسول خدا آن قدر اهمیت دارد که حضرت می فرماید: "اسلام یعنی حسن خلق"، به این معنی که اگر یک مسلمان اخلاق نداشته باشد، تمام زحمات پیامبر را در ساحه زندگی خود، ضرب صفر کرده است.

وی تصریح کرد: جنبه اخلاقی پیامبر آن قدر برجسته است که خداوند تمام متاع دنیا را در قرآن کریم قلیل می داند، اما در رابطه با رسول خدا می فرماید: "انک لعلی خلق عظیم؛ من تو را با خلق عظیم فرستادم".

https://avapress.com/vdch-xnzk23nmzd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما