تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۶
کد مطلب : 98000
داعش در سراشیبی سقوط
شبه‌نظامیان شیعه و کرد عراقی پس از شکستن محاصره شهر آمرلی به پیش‌روی‌های خود ادامه داده‌اند و اکنون توانسته‌اند نیروهای داعش را از منطقه سلیمان‌بیک عقب برانند.
شبه‌نظامیان شیعه و پیشمرگه‌های کرد که در دو هفته اخیر توانسته بودند بخش‌هایی در اطراف سد موصل و تاسیسات نفتی این منطقه را از شبه‌نظامیان داعش پس بگیرند این بار گفته‌اند در شکستن محاصره آمرلی و پس گرفتن سلیمان‌بیک "کمک‌های ایران" در پیروزی ‌شان مؤثر بوده است.
آنها می گویند ایران با کمک تسلیحاتی و ارائه نقشه‌های جنگی به آنها در عقب راندن نیروهای گروه داعش از این منطقه کمک کرده است.
شهر آمرلی که روز یکشنبه پس از حدود دوماه از محاصره خارج شد، در ۱۷۰ کیلومتری شمال بغداد واقع شده است.
همزمان نوری مالکی؛ نخست وزیر پیشین عراق نیز گفته است که عراق به گورستان داعش بدل خواهد شد.
این در حالی است که در عرصه بین المللی نیز اتحاد نانوشته ای میان کشورهای رقیب یا بعضا متخاصم در معادلات جهانی در زمینه مبارزه با خطر داعش ایجاد شده و از امریکا و اروپا تا روسیه و اعراب و ایران، تلاش می کنند در سرکوب و نابودی این نیروی مخوف تروریستی سهم بگیرند.
این تحولات از نظر تحلیلگران مسایل خاور میانه، آغاز شمارش معکوس برای نابودی یکی از خطرناک ترین و خونخوارترین گروه های تروریستی در جهان محسوب می شود.
به باور آنان، اکنون ارتش عراق به کمک شبه نظامیان مبارز شیعه و با همدستی پیشمرگ های کرد، ابتکار عمل در مبارزه با داعش را به دست گرفته و این نیروی تروریستی را در موضع تدافعی قرار داده است.
شهرهای مهم عراق یکی پس از دیگری آزاد می شوند و نیروهای تروریستی داعش، متحمل تلفات سنگینی شده اند. به رغم آنکه رسانه های غربی تلاش می کنند این دستاوردها را مدیون حملات هوایی محدود امریکا بر مواضع داعش نشان دهند؛ اما شواهد واقعی حکایت از تاثیر اتحاد مردمی و گردهم آمدن همه سلایق و گرایش های جناح ها سیاسی، قومی و مذهبی عراق زیر یک پرچم به منظور دفاع از تمامیت ارضی، صیانت از امنیت شهروندان این کشور و مبارزه با گروه تروریستی داعش دارد.
ناظران می گویند که آزادی آمرلی و در پی آن شکست داعش در چندین جبهه دیگر که با هجوم همه جانبه ارتش عراق، سپاه بدر، سپاه المهدی، نیروهای پیشمرگه کرد و سایر گروه های کوچک به دست آمد، نشان داد که تنها یک عراق یکپارچه و متحد می تواند در برابر دشمنان قدرتمند این کشور، پیروز شود و غلبه نماید.
واگرایی، نفاق، تجزیه طلبی و کوبیدن بر طبل خودمختاری و استقلال خواهی نه تنها مشکلی را حل نمی کند؛ بلکه گروه های سیاسی و طوایف قومی و مذهبی عراق را بیشتر از پیش در برابر دشمن تروریستی داعش، آسیب پذیرتر می سازد.
عراقی ها باید با الگوگیری از عملیات هماهنگ و منسجم آمرلی، از نظر سیاسی نیز به این نتیجه برسند که بحران جاری در آن کشور، فقط و فقط راه حل داخلی دارد و با وابستگی به قدرت های خارجی، اعمال سیاست قدرت های عرب منطقه و فتنه انگیزی های ترکیه و دیگر کشورها نمی توانند به قدرت و عزت و استقلال دست یابند.
وحدت، رمز پیروزی عراق و بازگشت این کشور جنگ زده، به روزگار شکوفایی و پیشرفت است.
عراقی ها اگر بتوانند بر سر ساختار، مکانیزم، ترکیب و رویکردهای کلان یک اداره سیاسی ملی توافق کنند و از جدایی طلبی، تاراج ثروت های نفتی، تضعیف حکومت مرکزی و ارتش و روی آوردن به گروه های ملیشه غیر قانونی و محلی پرهیز کنند، از یکسو می توانند تمامیت ارضی کشور شان را بازیابند و از جانب دیگر، با اتکای به ثروت سرشار طلای سیاه، به سرعت کشور شان را بازسازی نموده، زیرساخت های شان را احیا نمایند، ارتشی نیرومند، قوی و فراقومی بسازند و به یکی از کشورهای تاثیرگذار و مهم منطقه تبدیل شوند.
بحران جاری در عراق، ریشه های چندگانه ای در مسایل ملی، منطقه ای و بین المللی دارد. بازپروری نیروهای بازمانده از حزب منهدم شده بعث، افزایش تنش های فرقه ای و شکاف اجتماعی، نفوذ القاعده و گروه های تروریستی، اشتباهات دولت مرکزی، دخالت همسایگان، ناآرامی های جاری در سوریه، شکست نظامی امریکا پس از اشغال سال ۲۰۰۳ و عدم امضای پیمان امنیتی با آن کشور، از مهم ترین موضوعاتی است که همه دست به دست هم داده و وضعیت کنونی در آن کشور را شکل دادند؛ اما همه این مشکلات، تنها یک راه حل دارد: وحدت.
https://avapress.com/vdcgzz9y.ak97z4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما