تاریخ انتشار :شنبه ۱۴ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
کد مطلب : 119909
پاکستان به دنبال رهبری شبکه حقانی بر طالبان است
سفیر هند در کابل با اشاره به سیاست های پاکستان در قبال مذاکرات صلح افغانستان، می گوید: اسلام آباد با سیاست فعلی خود به دنبال مجاب کردن جامعه جهانی برای رهبری شبکه حقانی بر گروه طالبان می باشد.
به گزارش خبرگزاری آوا،امر سینها؛ سفیر هند در کابل به روزنامه انگلیسی زبان 'هندو' گفت که حمله اخیر به جان ملا اختر محمد منصور، رهبر گروه طالبان، در شهر کویته نشان داد که اختلاف‌ها در این گروه تا چه حد جدی و شدید است.

سفیر هند در کابل گفته است: "هند باید مداخله کند چرا که به نظر می‌رسد پاکستان در حال گفت‌وگو با تنها یک شاخه طالبان است و این به شبکه حقانی، که به سبب سیاست‌های پاکستان در حال شناخته شدن به عنوان طالبان اصلی در سطح جهانی است، فرصت خواهد داد تا رهبری را به دست بگیرد."

به گفته آقای سینها تاخیر هند در اتخاذ موضع مشخصی در این زمینه، می‌تواند به مشروعیت بخشیدن به سیاست فعلی پاکستان بیانجامد.

شبکه حقانی یکی از چند گروه شورشی مسلحی است که در بیش از چهارده سال گذشته علیه دولت افغانستان و نیروهای خارجی حاضر در این کشور جنگیده است.

شماری از کشورهای جهان، از جمله امریکا، شبکه حقانی را به عنوان گروهی تروریستی می‌شناسند.

سفیر هند در کابل این سخنان را یک روز پس از واکنش وزارت امور خارجه پاکستان به اظهارات او در مورد توافق رهبران افغانستان و پاکستان برای آغاز مجدد گفت‌وگوهای صلح با طالبان ابراز کرده است.

او با ابراز تردید در مورد صداقت پاکستان برای برقراری صلح در افغانستان گفته بود که تنها با بیانیه صادر کردن نمی‌شود به مقصد رسید.

وزارت خارجه پاکستان اظهارات آقای سینها را "نقض رویه‌های دیپلماتیک" خوانده است.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و نواز شریف، نخست وزیر پاکستان، پس از ماه‌ها تنش در روابط دو کشور، روز دوشنبه هفته گذشته در حاشیه اجلاس تغییرات اقلیمی در پاریس با هم دیدار کردند.

دفتر نخست وزیری پاکستان در بیانیه‌ای پس از این دیدار گفت: "هر دو رهبر توافق کردند تا با همه‌ آنهایی‌ کار کنند که به عنوان بازیگران مشروع سیاسی، وارد این روند می‌شوند و در کنار دولت افغانستان علیه آنهایی‌که از پیوستن به روند صلح اجتناب می‌کنند، بایستند."

به گزارش بی بی سی، آقای سینها در گفت‌وگو با روزنامه هندو گفته است که رسانه‌های پاکستانی و وزارت خارجه این کشور بدون توجه به تمامی آنچه که او گفته، به سخنانش واکنش نشان داده‌اند.

سفیر هند در کابل گفته که از نظر او دیدار سران افغانستان و پاکستان در پاریس مثبت است اما همکاری افغانستان با پاکستان در شرایط فعلی به معنی آن است که این کشور به پاکستان فرصت می‌دهد تا رهبری طالبان را تعریف کند و "این چیزی است که نباید اتفاق بیافتد چرا که روند صلح افغاستان باید به وسیله خود افغان‌ها تعریف شود."

آقای سینها همچنین از رسانه‌های هندی خواسته تا به "معمای مرگ ملا عمر، انتخاب سریع ملا اختر منصور به جانشینی او و عجله برای شروع گفت‌وگو با طالبان پیش از آنکه مساله رهبری این گروه حل و فصل شود" بپردازند.

در ماه ژوئیه گذشته نخستین دور گفت‌وگوهای مستقیم صلح میان دولت افغانستان و نمایندگان گروه طالبان با میزبانی پاکستان برگزار شد اما پس از افشای خبر مرگ ملا محمد عمر، رهبر پیشین طالبان، این گفت‌وگوها متوقف شد.

مقام‌های پاکستانی در ماه‌های گذشته همواره از علاقمندی این کشور برای کمک به از سرگیری روند این گفت‌وگوها سخن گفته‌اند.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با کانال تلویزیونی ٢٤ فرانسه گفت هدف دولت او این است که تا آخر زمستان به راه حلی برای پایان جنگ در این کشور دست یابد و پاکستان می‌تواند در این زمینه نقش واسطه را بازی کند.

با این حال آقای غنی گفت که برای آغاز این روند، "اعتماد باید اعاده شود."
https://avapress.com/vdcgzy9qyak9qy4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما