تاریخ انتشار :جمعه ۱۵ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۱۹
کد مطلب : 137602
برای تهیه لیست رای دهندگان از تکنالوژی روز استفاده شود

نعیم ایوب زاده رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (تیفا)، در مصاحبه با آوا، گفت: انتخابات افغانستان باید مطابق با واقعیتها و ظرفیت موجود در کشور صورت بگیرد.
به گفته این فعال انتخاباتی، ضمن تعیین حوزه های انتخاباتی، لیست رای دهندگان نیز باید تهیه شود، زیرا برای ملت افغانستان، مشخص کردن افراد واجد شرایط رای دهی در شرایط کنونی بسیار مهم است.
به باور او، اگر با مکانیزم جدید و تکنالوژی روز، لیست رای دهندگان تعیین شود، می تواند پنجاه درصد سلامتی انتخابات را از این ناحیه تضمین کند.
ایوب زاده تصریح کرد: موجودیت ۲۳ میلیون کارت توزیع شده نسبت به ۱۲ میلیون افراد واجد شرایط رای دهی، می تواند مشکلات زیادی را در انتخابات بوجود بیاورد.
او، در عین حال طرح کوچک ساختن حوزه های انتخاباتی را نمی پذیرد و می گوید: افغانستان به دلیل مشکلات امنیتی، و بافتهای سیاسی و اجتماعی و از همه مهمتر، مشکلات تخنیکی که دارد، هنوز آماده نیست که حوزه ها را کوچک بسازد.
او همچنان گفت: انتخابات سال ۲۰۱۴ نمونه ی است که دست آوردهای ساختارها و نهادهای دست اندرکار را جداً زیر سوال برد، بنابراین تا دیر نشده است، باید دقت بیشتری در این زمینه صورت بگیرد و نظر به واقعیت های کشور کارهای انجام شود نه بر اساس میکانیزم ها و روش های تقلیدی که با فضای افغانستان اصلاً سازگار نیست.
او تاکید کرد که مردم افغانستان نیز لیست مشخص رای دهندگان را می خواهند و انتخابات مبهم و آمیخته با تقلب را نمی پذیرند.
به گفته او، بحث عدالت انتخاباتی یک بحث بسیار حیاتی است که متاسفانه طی چند سال در افغانستان هرگز تامین نشد و انتخابات سالهای گذشته با تقلب و تخلف گسترده ی روبرو بود.
ایوب زاده، حکومت را نسبت به چگونگی برگزاری انتخابات، به بی توجهی متهم کرد و گفت: هنوز حکومت منابع مورد نیاز را در اختیار قرار نداده است و افزون بر آن به فعالیت های تخنیکی نیز مداخله می کند.
به گفته آقای ایوب زاده، لیست رای دهندگان ممکن است از راه های مختلف تهیه شود، اما استفاده از تکنالوژی روز که امروز دنیا از این امکانات استفاده می کنند، بهترین راه خواهد بود. زیرا در این صورت نیاز به توزیع کارتهای جدید نیز نمی باشد.
به گفته او، اگر حکومت تصمیم و اراده داشته باشد و جامعه جهانی نیز افغانستان را صادقانه حمایت کند، تکنالوژی برای تهیه لیست رای دهندگان و شمارش آرا می تواند بهترین گزینه باشد.
اما به زعم او، اگر حکومت اراده نداشته باشد و بخواهد مسائل تخنیکی انتخابات را به یک سناریوی سیاسی تبدیل کند و عوام فریبی در زمینه صورت بگیرد و عمداً بخواهند انتخابات را به تعویق بیندازند، در این صورت کار بجایی نخواهد رسید.
به گفته وی، اگر هیچ کاری صورت نگیرد، حداقل بودن حوزه ها به صورت سابقه بهتر از تک کرسی و کوچک کردن حوزه ها خواهد بود.
به عقیده او، تک کرسی ساختن حوزه های انتخاباتی در صورتی جوابگو خواهد بود که زمینه کاملاً آماده شود، نفوس شماری صورت بگیرد، مرزهای ولسوالیها مشخص شود، امنیت تامین گردد و اکثریت مطلق خانمها کارت ثبت نام داشته باشند و همچنین زمینه رقابت به صورت عادلانه و مثبت فراهم باشد.

https://avapress.com/vdcgzu9qxak9w34.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما