تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۵۱
کد مطلب : 154801
دانش: رسیدن به دولتداری باز یکی از آرزوهای مردم افغانستان است

معاون رئیس جمهور در کنفرانس بیت المللی آسیا ـ اقیانوسیه برای دولتداری باز ضمن بیان اینکه رسیدن به دولتداری باز یکی از آرزوهای مردم افغانستان است تصریح کرد: مطمئن هستم که تلاش امروز سبب اصلاحات گسترده در عرصه دولتداری باز و یک الگوی ماندگار برای نسل های آینده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۲۳ قوس ۱۳۹۶در کنفرانس بین المللی آسیا- اقیانوسیه برای دولتداری باز در جاکارتا پایتخت اندونزیا شرکت و سخنرانی کرد.

این کنفرانس که با سخنرانی یوسف کالا معاون رئیس جمهور اندونزیا گشایش یافت، در آن شماری از مقامات کشورهای مختلف و رؤسای مشترک دولتداری باز شرکت داشته و پیرامون اهمیت این برنامه و نقش اقشار مختلف مردم درآن سخنرانی کردند.

یوسف کالا معاون رئیس جمهور اندونزیا درسخنرانی افتتاحیه این کنفرانس گفت که جهان امروز با تغییرات گسترده در عرصه های مخلتف مواجه شده است و ارزش های چون دموکراسی، حقوق بشر، تکنالوژی معلوماتی از تغییرات عمده و اساسی در جهان معاصر است.

وی گفت با توجه به این تغییرات برای همه کشورها مهم است که برنامه دولتداری خود را چگونه و با چه مکانیزمی سامان داده و نقش اقشار مختلف مردم را برای تعیین سرنوشت آنان درچه سطحی تأمین می کند.

این مقام اندونزیایی به اهمیت نقش اقشار مختلف مردم در دولتداری باز به خصوص جامعه مدنی، رسانه ها و فعالان حقوقی تأکید ورزیده گفت در نظام های مبتنی بر دموکراسی دولتداری باز از طریق نظارت و مشارکت این گروه ها براعمال و کار کرد دولت ها شفافیت و حسابدهی بوجود می آید.

همچنین سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری که یکی از سخنرانان اصلی این کنفرانس بود، ضمن اظهار قدردانی از دولت اندونزیا برای برگزاری این کنفرانس گفت که افغانستان رابطه دیرینه دوستی و همکاری با این کشور دارد و این رابطه درحال تقویت و گسترش است.

آقای دانش رسیدن به دولتداری باز را یکی از آرزوهای مردم افغانستان دانسته گفت: مطمئن هستم که تلاش امروز سبب اصلاحات گسترده در عرصه دولتداری باز و یک الگوی ماندگار برای نسل های آینده خواهد شد.

وی با اشاره به عضویت افغانستان در سال ۲۰۱۶ میلادی به مشارکت در دولتداری باز با کسب ۸۸% معیارهای عضویت، در خصوص تعهدات حکومت افغانستان در این برنامه گفت که به تعقیب افغانستان و به منظور ارتقای شفافیت، حسابدهی و تأمین مشارکت عامه، «برنامه عمل ملی» کشور در مشارکت با نمایندگان نهادهای جامعه مدنی، سکتور خصوصی و اکادمیک طرح شد و آماده تطبیق است.

به گفته دانش، با تطبیق برنامه عمل ملی، توقع می ‌رود تا اصلاحات لازم؛ یعنی شفافیت و حسابدهی در اجراآت دولت ارتقا یافته و شهروندان در طرح و تطبیق برنامه های انکشافی سهیم شوند.

معاون رئیس جمهو با اشاره به اینکه قانون اساسی افغانستان، دولت را مکلف به ایجاد یک جامعه مرفه و مترقی بر اساس دموکراسی، حقوق بشر، عدالت اجتماعی، انکشاف متوازن و ایجاد اداره سالم نموده گفت که شفافیت و حسابدهی مهمترین شاخصه چنین دولتداری است و تعهداتی مندرج در برنامه عمل ملی، زمینه ساز تطبیق و نهادینه شدن احکام و ارزش های قانون اساسی کشور از جمله دموکراسی، حاکمیت قانون و عدالت اجتماعی است.

وی تأمین مشارکت نهادهای مدنی در بررسی سکتورعامه و بالا رفتن میزان شفافیت در اجراآت، دسترسی شهروندان به اطلاعات، حمایت دولت از آزادی بیان، فعالیت رسانه های خصوصی و شبکه های اجتماعی، تصویب قانون حق دسترسی به اطلاعات در افغانستان را نمونه هایی از برنامه عمل ملی برای تحقق دولتداری باز عنوان کرد که نه تنها دموکراسی را نهادینه کرده بلکه زمینه مشارکت عامه را در تأمین شفافیت، حسابدهی و مبارزه با فساد تقویت کرده است.

معاون رئیس جمهور شمولیت اعضای جامعه مدنی در طی مراحل اسناد تقنینی را نمونه دیگری از برنامه عمل ملی در روند قانونگذاری برشمرده گفت که این مورد نسبت به هر زمان دیگر فرصت تدوین قوانین پاسخگو را فراهم ساخته و سبب ارتقای پاسخگویی دولت در تمام سطوح خواهد شد.

دانش چالش های امنیتی را از مهمترین موانع در راه توسعه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور عنوان کرده گفت که برای از میان برداشتن این چالش به همکاری های مشترک نیروهای امنیتی با مردم نیاز است.

وی با اشاره به اینکه افغانستان در گذشته ها از جنگ، منازعه، تبعیض و استبداد رنج فراوان برده؛ ولی اکنون از یک دموکراسی جوان و نوپا بهره مند است گفت که موجودیت ده ها حزب سیاسی، هزاران سازمان اجتماعی و مدنی، صدها رسانه آزاد زمینه را برای دولتداری باز فراهم کرده است.

به گفته وی با در نظرداشت دلایل فوق و تطبیق تعهدات مندرج برنامه عمل ملی، درهای دولت به روی شهروندان باز شده و افغانستان از حکومت گرایی به حکومتداری می رود که خود موجب بهبود وضعیت امنیتی، عرضه خدمات عامه و مدیریت مشارکتی دولت می شود.

مشارکت دولتداری باز، به منظور ارتقای شفافیت، حساب‌دهی، پاسخ‌گویی و توان‌ مند‌سازی شهروندان در سال ۲۰۱۱ ایجاد شده است.

تا کنون حدود هفتاد کشور جهان عضویت این مشارکت را به دست‌آورده و حکومت افغانستان در ماه قوس سال ۱۳۹۵ با کسب ۸۸ درصد معیار مشارکت دولتداری باز، عضویت این مشارکت را بدست آورد.

https://avapress.com/vdcgzt9qqak9n74.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما