تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۷
کد مطلب : 154405
مسئول مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس:

مرحوم سوما تا آخرین رمق حیات خود در راستای تبلیغ و ترویج مکتب اسلام تلاش کرد

مرحوم سوما تا آخرین رمق حیات خود در راستای تبلیغ و ترویج مکتب اسلام تلاش کرد

روز 17 قوس مصادف است باسالگرد ارتحال بزرگ مردی از سرزمین پامیر و هندوکش، بزرگ مردی که علی رغم گمنامی ظاهری تا آخرین رمق حیات خود در راستای تبلیغ و ترویج مکتب عزیز اسلام و روشنگری در بین مردمان افغانستان چه در داخل کشور در سالهای دور و چه در سه دهه اخیر در دیار مهاجرت در کشور آلمان فعال بود و خدمات شایانی را در راستای حمایت از جهاد مقدس افغانستان به عنوان نیروی پشتیبانی پشت جبهه انجام داد و زمینه تداوی و معالجه تعداد زیادی از مجروحان مجاهدین در کشور آلمان را فراهم ساخت.

سید وحیدالله حبیبی مسئول مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس در مصاحبه با خبرنگار صدای افغان(آوا) گفت: الحاج میرسید ابوالقاسم سوما ۱۴ سال از بهترین ایام عمرش را به خاطر فعالیتهای سیاسی بر ضد نظام ستم شاهی ظاهرخان در زندان سپری نمود.

وی تصریح کرد: آقای سوما حدود چهار دهه آخر عمر خود را در دیار مهاجرت سپری نمود و دوری از وطن چیزی نبود که بتواند مانع فعالیتهای سیاسی و دینی او شود.

مسئول مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس اظهار داشت: سابقه آشنایی من با این شخصیت مومن و انقلابی و خستگی ناپذیر به اواخر دهه هفتاد و از طریق مرکزفعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان برمیگردد. اگر چه من مدت کوتاهی حدود یک ماه به صورت مستقیم در شهر هامبورگ تقریبا به صورت شبانه روزی در خدمت ایشان بودم شاهد پرکاری ایشان تا نیمه های شب در راستای فعالیتهای دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بودم و همچنین پای بندی ایشان به مسایل اسلامی. که در اینجا ذکر چند خاطره از ایشان خالی از لطف نخواهد بود.

حبیبی در تکمیل مطلب فوق عنوان کرد: در سال ۲۰۰۱ قرار بود تعدادی از مهاجرین آلمان هم به نمایندگی از آنها در لوی جرگه اضطراری در کابل شرکت نمایند، در یکی از شبها برای تهیه اطلاعیه و بیانیه و سازوکار تعیین این نمایندگان با هم مشغول بودیم حدود ساعت ۱ شب به من گفت شما برو استراحت کن، وقتی برای نماز صبح بیدار شدم ایشان هنوز پشت کامپیوتر نشسته بود و مشغول تهیه و تایپ متون مورد نیاز برای جلسه فردای آن روز بود.

وی تصریح کرد: واقعا برای من قابل قدر بود فردی با سن و سال ایشان و این پشت کار و دیگر اینکه ایشان تلاش وافری کرد که انتخابات این نماینده ها به جای هتل و یا سالن در مسجد برگزار شود و در نهایت همه پذیرفتند که در مسجد بلال هامبورگ برگزار شود. سعی ایشان همیشه براین بود که محور تمام فعالیتهای مهاجرین در آلمان مساجد باشد. تا روحیه اسلامیت زنده بماند.

https://avapress.com/vdcgzt9qnak9nt4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما