تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۲۷
کد مطلب : 148303
افغانستان عضو کمیسیون بین المللی بند های بزرگ شد

کمیسیون بین المللی بندهای بزرگ (ICOLD) اعلام کرد که افغانستان از دو سال به اینسو با برنامه های منسجم بند سازی و مدیریت آب های افغانستان برای عضویت در کمیسیون بین المللی بندهای بزرگ معیارهای مورد نظر را کسب نموده است و به این ترتیب عضویت افغانستان در این کمیسیون علمی بین المللی تصویب است.

به گزارش خبرگزاری آوا، این نهاد بین المللی که مرکز آن در پاریس است، در سال ۱۹۲۸میلادی، یعنی نزدیک‌به ۸۷ سال قبل ایجاد شده است.

براساس نامه این نهاد رعایت کامل مسائل ایمنی در ساختن بندهای بزرگ، توجیه‌پذیری بندها به لحاظ اقتصادی و بررسی تأثیرات منفی زیست‌محیطی بندهااز اهداف این نهاد است.

این كميسيون بين‌المللي مجمع عمومي سالانه و نیز کنگره‌هایی را به‌صورت سه سال يك بار برگزار می‌کند. هدف برگزاري اين جلسه‌ها، تبادل نظر و بررسي آخرين دستاوردهاي صنعت بندسازي در كشورهاي عضو و ساير كشورهاي صاحب اين صنعت است.

هم‌اکنون این نهادِ بين‌المللي ۲۵ کمیته‌ی ‌تخنیکی داردو اعضای آن را نمایندگان کشورها عضو تشکیل می‌دهند. هیأت افغانستان در این کمیسیون یک رییس و یک دبیرکل (سکرتر جنرال) دارد و انجنیر علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب ریاست این هیأت را بدوش دارد.

این کمیسیون، برای افزایش دانش بندسازی، کنگره‌هایی بین‌المللی را هر سه سال یک بار در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌کند. در این کنگره‌ها، چهار موضوع به‌صورت سؤال‌هایی كه درعين‌حال جزء چالش هایبندسازی دنیا به‌شمار می‌آید، در قالب ارایه‌ی ۲۰۰ تا ۳۰۰ مقاله‌‌ی علمی، بررسی می‌شود و نتایج در مجموعه‌مقالات ارزنده و معتبر بین‌المللی انتشار می‌یابد.

سیاست بندسازی وزارت انرژی و آب برپایه توسعه پایدار و مدیریت یکپارچه منابع آب بنا یافته است. استفاده عادلانه و معقولانه از آب‌ها، نرسیدن ضرر قابل ملاحظه به پایین دست و رعایت حقابه زیست محیطی پایین دست بندها؛ به عنوان اصول اساسی برای بندسازی در وزارت انرژی و آب تعریف شده اند. با توجه به سیاسگذاری‌ها و تعریف اصول بندسازی، این وزارت فرایند بندسازی را به سه بخش تقسیم نموده است.

در بخش نخست به وضعیت بندهای که پیش از ۴ دهه گذشته پلان شده اند، پرداخته شده است. بهره برداری بند سلما، تسریع کار بندبخش آباد و اعمار بند کمال خان جرء همین بخش است.

در بخش دوم به بازسازی بند های ساخته شده در دهه های گذشته، پرداخته شده است، که توسعه بند کجکی، بازسازی بندقرغه، بازسازی بند نغلو، بازسازی بند درونته و بازسازی بند چک وردگ شامل این بخش می شود.

در بخش سوم به پروژه سازی، طی مراحل تدارکاتی و شروع کار عملی بندهای تازه پرداخته شده است. در این بخش تا حال بیش از ده‌ها بند پروژه سازی شده که یا در طی مراحل تدارکاتی قراردارد و یا هم کار عملی شان شروع شده است.

این در حالیست که برنامه های مهار، تنظیم و مدیریت آب های وزارت انرژی و آب مورد حمایت و پشتیبانی شهروندان کشور قرار گرفته است و این مجال فراهم شده تا وزارت انرژی و آب در مراجع و نهادهای علمی بین المللی حضور پیدا کند و با ارائه تخصص و مهارت های ایجاد شده، تعریف تازه‌ای از شیوه نوین مدیریت منابع آب در افغانستان ارائه دهد.

وزارت انرژی و آب کشور اعلام کرد که عضویت در "کمیسیون بین المللی بند های بزرگ" نمونه‌ی درخشنده‌ای از این نوع دستاوردها است.

https://avapress.com/vdcgz79qwak9tw4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما