تاریخ انتشار :چهارشنبه ۹ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۴
کد مطلب : 128107
اثرات مخرب جنگ یمن وافزایش نوزادان ناقص الخلقه
با گذشت حدود ۱۶ ماه از آغاز حملات عربستان سعودی به یمن، منابع بیمارستانی این کشور از افزایش مرگ و میر و نقص عضو نوزادان در این کشور جنگ زده خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آوا به نقل از  پرس تی وی، دکتر جمیله از مسئولان اورژانس بیمارستان تخصصی زنان و اطفال  السبعین در صنعا، پایتخت یمن گفت: در چهار ماه اخیر تعداد تولدهای زودهنگام، جنین‌های مُرده و ناقص الخلقه به شدت افزایش یافته و به ۲ مورد در روز رسیده است.

وی افزود: در مواردی اطفالی  متولد شده‌اند که سر در بدن نداشته‌اند و یا پاها و دست‌های آنان به هم چسبیده‌ بودند.

دکتر وفاء المعمری از متخصصان زنان و زایمان در بیمارستان الرحمه در شمال صنعا عنوان کرد: با توجه به افزایش تولدهای زودهنگام و با نقص عضو در این بیمارستان ،طی یک ماه دهها عمل جراحی و سزارین بر روی زنان یمنی برای خارج کردن جنین‌های مرده و ناقص انجام می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه دلایل مرگ نوزدان معلوم نیست گفت: بسیاری از نوزادان به هنگام تولد فوت می‌کنند واین پدیده می تواند دلایل مختلفی از جمله ابتلای مادر و یا جنین به ویروس یا سوء تغذیه داشته باشد.

همزمانی افزایش تعداد نوزادان نارس و معیوب با آغاز تجاوز عربستان به یمن احتمال ارتباط این دو و تأثیر جنگ را افزایش داده است چرا که بسیاری از زنان و مادرانی که با این پدیده مواجه شده اند در مناطقی از جمله صعده، صنعا، تعز و الحدیده زندگی می کنند که بیشتر مورد بمباران قرار می گیرند.

دکتر احمد الحیدری، استاد و پژوهشگر فیزیک هسته‌ای در دانشگاه تعز خاطر نشان ساخت:  دود، مواد و گازهای سمی متصاعد شده از سلاح‌های ممنوعه در یمن در کوتاه مدت و بلند مدت تأثیری بسیار منفی بر سلامت مردم یمن می گذارد.

الحیدری خواستار انجام تحقیقی بین‌المللی درباره استفاده از سلاح‌های ممنوعه در جنگ یمن و تأثیر آن بر سلامت شهروندان شده است.

دکتر ناصر العرجلی، معاون درمان وزارت بهداشت یمن اظهار داشت:  افزایش مرگ و میر و تولد نوزادان ناقص الخلقه به طور مستقیم و غیرمستقیم با جنگ در یمن در ارتباط است چرا که بخش درمان در یمن به شدت آسیب دیده است و دولت یمن توان مبارزه با بیماری‌های ویروسی و مزمن را ندارد.

به گفته العرجلی، یمنی‌ها با مشکل کمبود دارو و فشارهای روانی، ترس، نگرانی و اضطراب روبرو هستند و استفاده از سلاح‌های ممنوعه باعث شیوع بیمارهای ویروسی و سرطانی و تأثیر آن بر سلامت جنین شده است.

محمد الاسعدی، سخنگوی یونیسف در یمن نیز با هشدار درباره نابودی کامل بخش درمان در یمن اذعان داشت:در سال ۲۰۱۵ حدود ده هزار طفل یمنی به دلیل ابتلا به بیماری‌های ناشی از تأثیر جنگ بر بخش درمان جان باخته‌اند.

شرف لقمان، سخنگوی ارتش یمن سال گذشته اعلام کرد نیروهای ائتلاف متجاوز به یمن به رهبری عربستان در استان مأرب از تسلیحات شیمیایی و میکروبی علیه مردم استفاده کرده‌اند.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل چندی پیش اعلام کرد: تنها در سال ۲۰۱۵ حدود ۱۰ هزار طفل  زیر ۵ سال یمنی جان خود را از دست داده‌اند که دلیل اصلی آن «بیماری‌های کاملا قابل اجتناب و پیشگیری» نظیر اسهال و ذات الریه بوده است.

همچنین سازمان ملل ۱۳ جوزا امسال با انتشار گزارشی ائتلاف متجاوز سعودی به یمن را در فهرست سیاه سالانه حاوی اسامی کشورها و گروههایی قرار داد که به طور آشکار حقوق اطفال را نقض کرده‌اند.

در این گزارش، ائتلاف متجاوز سعودی در ۶۰ درصد از تلفات  اطفال یمن در سال گذشته مسئول دانسته شده و آمده است، در حملات ائتلاف سعودی به یمن در سال گذشته میلادی ۵۱۰ طفل کشته و ۶۶۷ طفل زخمی شده اند.

دبیر کل سازمان ملل چند روز بعد اعلام کرد وی پس از تهدید عربستان سعودی و برخی کشورهای عربی مبنی بر قطع کمک‌های خود برای برنامه های بشردوستانه سازمان ملل تصمیم گرفته نام این ائتلاف را از فهرست سیاه ناقضان حقوق اطفال حذف کند.
https://avapress.com/vdcgz79quak9xq4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما