تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۳
کد مطلب : 116803
فاجعه منا و روزهای دشوار شاهزادگان
وزیر صحت عربستان سعودی از افزایش آمار قربانیان حادثه مرگبار منا خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری هاخالد الفالح گفت: در این حادثه ۷۶۹ زائر جان باخته و ۹۳۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

مقامات سعودی پیشتر شمار تلفات حادثه مرگبار ازدحام جمعیت در رمی جمرات در منا را ۷۱۷ کشته و حدود ۸۶۳ زخمی اعلام کرده بودند.

با این حال، منابع مستقل، آمار تلفات و آسیب دیدگان این فاجعه را بسیار بیشتر از آنچیزی می دانند که منابع رسمی سعودی اعلام می کنند.
بر اساس آخرین برآوردها در این رویداد فاجعه آمیز دست کم ۱۳۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۰۰۰ تن زخمی شده اند.

در همین حال، فیض محمد عثمانی؛ وزیر حج و اوقاف کشور نیز گفته است که ۵ تا ۸ زائر افغانستانی در مراسم حج در منا ناپدید هستند و تلاش های جستجو تاکنون به نتیجه نرسیده است.

آقای عثمانی گفت که این شمار از زائران پس از حاثه منا ناپدید شده اند.
این در حالی است که اشرف غنی؛ رییس جمهور پیشتر گفته بود که هیچ شهروند افغانستان در حادثه منا در عربستان آسیب ندیده و همه زائران افغان وضعیت صحی خوبی دارند.

آقای غنی گفته بود که وزیر حج و اوقاف این اطلاعات را به او داده است.
با این حساب، هنوز به درستی مشخص نیست که اصولا زائری از شهروندان کشور در رویداد منا آسیب دیده یا خیر و اگر دیده اند شمار آنها به چند نفر می رسد. با این حال، پیش بینی می شود آمار زائران آسیب دیده افغانستانی در این رویداد، کمتر از هر کشور دیگری باشد.

وزیر حج و اوقاف می گوید که کمیته ای در عربستان تشکیل شده تا از سرنوشت آنعده از حاجیان افغان که ناپدید هستند، اطلاع حاصل کند.

گفته شده این کمیته به شفاخانه ها و اماکنی که حاجیان افغان در آنجا هستند، سر می زند.
ایران همسایه غربی افغانستان اما ظاهرا یکی از پرتلفات ترین کشورها در این فاجعه است. براساس آخرین آمار سازمان حج و زیارت ایران،تعداد کشته های ایرانی این فاجعه به ۱۳۶ تن رسیده و شمار زخمی های ایرانی این حادثه نیز ۱۰۲ نفر اعلام شده است. ۳۴۴ زائر ایرانی هم هنوز به کاروان های خود مراجعه نکرده و ناپدید هستند .

تبعات و بازخوردهای سیاسی رویداد فاجعه آمیز منا در سراسر جهان نیز همچنان ادامه دارد و رژيم سعودی و نحوه عملکرد و مدیریت این رژیم در جریان مناسک حج امسال به ویژه روز عید قربان و مراسم رمی جمرات، مورد انتقادهای تندی قرار گرفته است.

واکنش ها به این رویداد به شدت رو به افزایش است و شاهزادگان آل سعود، در شرایط سختی به سر می برند.

رسانه های سعودی، غربی و عربی همسو با این رژیم نیز به صورت مستمر با انتشار آمار تلفات حاجیان در جریان مراسم سال های گذشته، سعی می کنند، این فاجعه را کوچک و معمولی جلوه دهند و به این ترتیب، از تبعات سنگین آن برای این رژیم بکاهند؛ اما به نظر می رسد این تلاش ها، نمی تواند به موجی از اعتراض ها و واکنش های خشمگینانه کشورها به ویژه کشورهای اسلامی بر علیه این رژیم، پایان دهد.

بر اساس آنچه در روزنامه مصری الوطن منعکس شده، این روزنامه، پادشاه سعودی را «پادشاه مواجه با بحران» توصیف و تاکید کرده که مسؤولان عربستان متهم اند که حادثه منا به علت بی مبالاتی و سوء مدیریت آنها روی داده است و باید به مسلمانان پاسخ دهند.

روزنامه «الوطن» مصرنوشت:سلمان بن عبدالعزیز؛ پادشاه عربستان، روز عرفه از محل استقرار حجاج بازدید کرد و از پنجره شیشه ای خود نظاره گر میلیون ها حاجی بود که از سراسر جهان برای ادای فریضه حج آمده بودند.
او از آنها بازدید کرد تا اطمینان حاصل کند که اوضاع بر وفق مراد پیش می رود، به ویژه اینکه پیشتر ۱۰۷ نفر از حجاج به علت سقوط جرثقیل جان باخته بودند؛ اما نمی دانست که «قضا و قدر» بدتر از این را برایش رقم زده است و چند ساعت بعد از بازدید او از منا حادثه خونبارتری در حرم الهی روی داد که به جان باختن و زخمی شدن هزاران نفر منجر شد.

الوطن افزود: یک سال بیشتر از به تخت نشستن سلمان سپری نشده است که وی با انواع مصیبت های داخلی و خارجی رو به رو شده است و در اولین مراسم حج پس از به قدرت رسیدن او، دو حادثه باعث کشته شدن صدها زائر بیت الله الحرام شد.

سلمان تلاش کرد پس از سقوط جرثقیل با پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان و مجروحان این مساله را جمع کند؛ اما حکومت سلمان اکنون با آزمایش بزرگی مواجه است و باید درباره این حادثه برای مسلمانان جهان دلیل مناسب داشته باشد.
از این دست واکنش ها نسبت به این فاجعه، فراوان نشان داده شده و رژیم سعودی نیز در برابر این اعتراضات، کاملا مستاصل و سرشکسته شده است.

معترضان همچنین مدیریت ضعیف، بدمستی متکبرانه شاهزاده محمد بن سلمان؛ وزیر دفاع سعودی که ورود او به منطقه منا و بسته شدن یکی از مسیرها عامل اصلی حادثه خوانده می شود و نیز عملکردهای این رژيم در جنگ های یمن، سوریه، عراق، لیبی، بحرین و... را با هم پیوند می دهند و نتیجه می گیرند که حکام تازه سعودی، نشان داده اند که نه لیاقت رهبری این کشور بزرگ اسلامی را دارند و نه اهلیت، لیاقت و کفایت لازم برای مدیریت کنگره عظیم حج و میزبانی از میلیون ها زائر خانه خدا را.

این امر، به باور کارشناسان، نشان می دهد که این رژيم بیش از این نمی تواند ادعای سروری دنیای اسلام و خدمت حرمین شریفین را داشته باشد.

در همین حال، دستگاه های سلطنتی سعودی، همچنان مذبوحانه تلاش می کنند، تا مسؤولیت فاجعه منا را بر عهده قضا و قدر و حتی خود حجاج قرار دهند.

در همین رابطه، شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل الشیخ؛مفتی اعظم سعودی، حادثه مرگبار حج را خارج از کنترل انسان‌ها دانسته و گفته است:"قضا و قدر اجتناب‌ناپذیر است".
مفتی سعودی در دیدار با محمد بن نایف بن عبدالعزیز؛ ولیعهد و وزیر داخله این رژیم گفت که او مسؤول آنچه رخ داده نیست؛ چون هرچه در توان داشته انجام داده است.

مفتی اعظم سعودی در دیدار خود با ولیعهد عربستان با تمجید از خاندان سلطنتی و اداره حرمین شریفین گفت که بسیاری از کشورها به خاطر "دین و حکومت و اقتصاد عربستان به پادشاهی این کشور حسادت می‌کنند."

اما این اظهار نظرها به عقیده کارشناسان، پیش از آنکه چیزی را در مورد حقیقت این رویداد تغییر دهد، نشان می دهد که رژيم سعودی، برای گریز از تبعات سنگین سوء مدیریت، بی کفایتی و بدمستی شاهزادگانش، متوسل به خرافات و مزخرفاتی شده است که به جای توضیح علت این فاجعه، بر سریال رسوایی ها و شکست های این رژيم در سطح بین المللی می افزاید و شاهزادگان بی لیاقت آن را مفتضح تر می سازد.
https://avapress.com/vdcgz39qwak9q74.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما