تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۶
کد مطلب : 137099
ترامپ و طالبان؛ سرکوب یا شکست تاریخی؟

گروه طالبان از دونالد ترامپ؛ رئیس جمهوری امریکا، خواسته تا سیاست امریکا در قبال افغانستان را تغییر دهد، در غیر آن با یک "شکست تاریخی" مواجه می‌شود.

طالبان از ترامپ خواسته تا علاوه بر خروج نظامیان این کشور از افغانستان، سیاست خارجی دولت‌های قبلی را دنبال نکند.

طالبان گفته که اگر ترامپ رویکرد اوباما و بوش را دنبال کند انتظار یک "شکست شرم‌آور تاریخی" را داشته باشد.

طالبان با اشاره به ناکامی جنگ ۱۵ ساله‌ امریکا در افغانستان گفته است که در کنار هزینه هنگفت مالی و کشتار افغان‌های بی‌گناه توسط نیروهای خارجی، این جنگ به اعتبار امریکا در جهان نیز صدمه زده است.

طالبان به ترامپ توصیه کرده که به تحلیل جنرال‌های امریکایی گوش ندهد؛ زیرا آنها با پافشاری بر تداوم جنگ مانند گذشته "متوسل به گزارش‌های غیر واقع‌بینانه" می‌‍شوند.

این در حالی است که آقای ترامپ روز جمعه، به نیروهای امریکایی مستقر در افغانستان اطمینان داد که او در کنار آنهاست و از آنها خواست به مبارزه ادامه دهند؛ زیرا امریکا پیروز خواهد شد.

تحلیلگران می گویند که هشدار طالبان به دونالد ترامپ؛ رییس جمهوری تازه امریکا، تا حدود زیادی جنبه تبلیغاتی و جنگ روانی دارد و بدیهی است که این گروه با توجه به شناختی که از آن وجود دارد هیچ برنامه بلندمدت و تعریف شده ای برای مقابله با طرح های احتمالی دولت جدید امریکا در افغانستان ندارد.

با این حساب، از دید کارشناسان، این موضع گیری گروه طالبان، در قدم اول، یک جنگ روانی محسوب می شود که از هر دشمنی در برابر دشمن دیگر، انتظار می رود؛ اما در این میان، به باور شماری از ناظران، واقعیت های تلخی هم وجود دارد که نمی توان نادیده گرفت.

از جمله این واقعیت ها، ناکامی ۱۵ ساله امریکا در افغانستان است که در بیانیه صادره از سوی گروه طالبان نیز به آن اشاره شده است.

اینکه آیا طالبان توانستند موجب ناکامی طرح ها و برنامه های امریکا در افغانستان طی ۱۵ سال گذشته شود یا اینکه به علاوه طالبان، عوامل گوناگون دیگری نیز در این میان وجود داشت که در نهایت، مانع از تحقق ایده ها و برنامه های ایالات متحده در افغانستان شد، مسأله ای است که باید مورد بحث قرار بگیرد.

صاحب نظران می گویند تردیدی وجود ندارد که یکی از عوامل این شکست، عملکرد طالبان یا به تعبیر رساتر، رژيم ها و سازمان های جاسوسی حامی این گروه بود؛ با این حال، این تنها عامل بازدارنده در برابر طرح ها و خواسته های ایالات متحده در افغانستان نبود و نیست.

طبق گزارش هایی که «سیگار» اداره سربازرس ویژه کمک های امریکا به بازسازی افغانستان، منتشر کرده، عمده ترین عامل شکست امریکا در افغانستان، اشتباهات مرگبار و ویرانگر خود امریکا و استراتژي های از بنیاد اشتباه ایالات متحده در این مأموریت طولانی و پرهزینه بوده است.

جنگ افغانستان، طولانی ترین جنگ تاریخ ایالات متحده به حساب می آید؛ جنگی که اینک به سومین رییس جمهوری امریکا به ارث رسیده؛ ولی هنوز پایان آن روشن نیست.

تحلیلگران می گویند اینکه طالبان به عنوان اصلی ترین گروه متخاصم با مأموریت امریکا و هم پیمانانش در افغانستان، هنوز و پس از ۱۵ سال می توانند در برابر رییس جمهوری جدید ایالات متحده، خط و نشان بکشند و او را در صورت استمرار سیاست های گذشته، به شکستی شرم آور و تاریخی، تهدید کنند، نشانگر آن است که این جنگ طولانی و پرهزینه نه تنها همچنان ادامه دارد؛ بلکه هیچ افقی از پایان خوش یا ناخوش آن نیز در دست نیست.

با توجه به این حقیقت، آگاهان می گویند که یکی از سخت ترین مسایل روی میز دونالد ترامپ، پرونده پیچیده و همچنان باز جنگ افغانستان خواهد بود.

او در روز نخست آغاز به کارش به عنوان چهل و پنجمین رییس جمهور ایالات متحده، شاید به عنوان گامی برای اثبات حمایت اش از نیروهای مسلح امریکا و نشان دادن عرق میهن پرستی و وفاداری به ارزش های ملی ایالات متحده، از طریق ویدیوکنفرانس با نیروهای نظامی امریکا در افغانستان، صحبت کرد و در این ویدیوکنفرانس، فراتر از تعارفات رسمی، موضع جدی و جدیدی در مورد آینده این جنگ اتخاذ نکرد؛ اما مرور زمان ثابت خواهد کرد که مأموریت ترامپ در باره جنگ افغانستان، هرگز ساده و آسان نخواهد بود؛ به ویژه در شرایطی که او قول سرکوب تروریست ها و ادامه جنگ تا «پیروزی» را داده است و طالبان او را به شکستی شرم آور و تاریخی، تهدید کرده اند.

https://avapress.com/vdcgyu9qyak9wz4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما