تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۵۱
کد مطلب : 150922
ذوق زدگی افغانها در قبال صلح خواهی پاکستانی ها!

معاون سخنگوی ارگ، می‌گوید: رئیس جمهورغنی پس از سفر جنرال قمرجاوید باجوه، لوی درستیز اردوی پاکستان به کابل، سلسله نشست‌های مشورتی را با رهبران پیشین جهادی و سیاسی آغاز کرده است.

در خبرنامه‌ ریاست جمهوری آمده است: رئیس جمهورغنی در مورد سفر لوی درستیز اردوی پاکستان به کابل با رهبران پیشین جهادی و شخصیت‌های سیاسی روز سه شنبه در ارگ دیدار و گفتگو کرده است.

دواخان مینه پال؛ معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت: رئیس جمهورغنی در این دیدار با اشاره به فرصت‌ها و تغییرات ایجاد شده پس از اعلام استراتیژی ایالات متحده امریکا برای افغانستان و آسیای جنوبی، گفته است که این استراتیژی برای تأمین صلح مؤثر است.

آقای مینه پال، افزود: "رئیس جمهور افغانستان از پاکستان خواست که نگرانی‌ها و خواسته‌های شان را روی کاغذ نوشته و به حکومت افغانستان بسپارد، خواسته‌های ما معلوم است که باید پناهگاه‌های تروریستان مسدود گردد، حمایت از گروه‌هایی که در افغانستان جنگ، انفجار و انتحار می‌کنند قطع گردد و رهبری شان وادار به مذاکره با افغانستان شود یا تعهداتی که در نشست‌های چهارجانبه می‌شود، عملی گردد".

واقعیت این است که این روزها همه ی افغانها به نوعی ذوق زده شده اند. سفر غیر مترقبه بالاترین مقام نظامی اردوی پاکستان به کابل و تظاهر وی نسبت به تغییر موضع دولت اسلام آباد در باره تامین صلح و ثبات در افغانستان، از رئیس جمهور گرفته تا یک دست فروش هموطن ما در جاده های پایتخت را ذوق زده و خوشحال کرده است؛ به گونه ای که همه فکر می کنند این بار دیگر قضیه فرق می کند و پاکستان مجبور است تا در برابر فشارهای وارده از سوی مقامات امریکایی از خود انعطاف نشان دهد و موضع خصمانه و شرورانه خویش در قبال افغانستان و دولت و ملت آن را تصحیح و ترمیم کند.

در تازه ترین مورد یعنی در همین هفته جاری و در روز سه شنبه نیز دو تن از مقامات عالی رتبه نظامی امریکایی بار دیگر مواضع تندی را نسبت به دولت پاکستان اتخاذ کرده و اظهارات نگران کننده برای پاکستانی ها را بیان داشته اند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را به‌صراحت به داشتن ارتباط با "گروه‌های تروریستی" متهم کرده است.

جنرال جوزف دانفورد که همراه جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای این کشور حضور داشت تصریح کرد که این موضوع برای او مشخص شده است.

آقای دانفورد افزود: "برای من واضح است که سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی‌اس‌آی) با گروه‌های تروریستی رابطه دارد. در چند سال گذشته ما دیدگاهی دو وجهی نسبت به پاکستان داشتیم تا رفتار این کشور تغییر کند."

وی گفت: "از نظر من، چیزهای زیادی باید در پاکستان تغییر کند. اگر ما همکاری کشورهای عضو ائتلاف و خارج از آن مانند چین و هند را جلب کنیم و دیدگاه چندجانبه‌ای در مورد پاکستان داشته باشیم، می‌توان انتظار داشت که این کشور بیشتر همکاری کند."

از دید آگاهان، این اظهارات و شبیه آن که همگی پس از اعلان استراتژی تازه دولت ترامپ در قبال افغانستان، بیان و برجسته می شوند؛ تا حدودی سران اسلام آباد را وادار به انعطاف کرده که نمونه آشکار آن را در سفر از پیش اعلان نشده لوی درستیز اردوی پاکستان به کابل و اظهارات نرم و امید دهنده وی با رئیس جمهوری افغانستان، می توان مشاهده کرد.

همین برخورد نرم و نسبتاً گرم و منعطف مقام ارشد نظامی پاکستان، موجب دلگرمی و به عبارت بهتر ذوق زدگی آقای اشرف غنی نیز شده است؛ تا جاییکه ایشان نشستهای مشورتی خویش را با رهبران جهادی، احزاب و نهادهای جامعه مدنی آغاز کرده اند.

آگاهان بر این باوراند که آنچه به رئیس جمهور کشور مربوط می شد، ایشان بهترین گزینه ممکن یعنی مشوره گیری از رهبران جهادی و احزاب و نهادهای جامعه مدنی را انتخاب کرده اند و این در واقع همان چیزی است که شخص اول مملکت بایستی به آن توجه می کرد و آن را جدی می گرفت و این توجه به خصوص نسبت به مشوره با رهبران جهادی از اولویت و اهمیت خاص و فوق العاده ای می تواند برخوردار باشد؛ چرا که سران جهاد و مقاومت، بیشتر آنها سالیان زیادی در پاکستان بودند و پس از آن نیز و با آغاز کار دولت موقت مجاهدین و پس از آن، با شرارت و فتنه گری های سران پاکستانی مواجه شدند؛ لذا شناخت کافی و دقیقی از سران اسلام آباد دارند و می توانند در مشوره دهی شان به ریاست جمهوری در قبال هر نوع مذاکره و مفاهمه با پاکستانی ها، دقیق و موفق باشند.

بیشتری از آگاهان رئیس جمهور و مقامات دولت وحدت ملی را نسبت به هر نوع حرکت و حرف صلح جویانه پاکستانی ها، هشدار می دهند؛ چرا از دید آنان پاکستانی ها مانند بسیاری از سیاست مداران دیگر که معمولا به هیچ یک از معیارهای انسانی و اخلاقی و همسایگی و حسن همجواری، پایبندی ندارند، غیر قابل پیش بینی اند؛ به خصوص که نیروی فشار آورنده ی به آنها نیز امریکایی هایی هستند که خود نیز به جز منافع تعریف شده ی استعماری خویش به هیچ دولت و ملت دیگری اعتنا نمی کنند و اهمیت نمی دهند.

لذا از دولت و ملت افغانستان توقع می رود تا در قبال حرکت اخیر پاکستانی ها-به خصوص که منشاء فشار خارجی دارد- خیلی ذوق زده نشوند و جانب احتیاط را همچنان محکم نگهدارند.

https://avapress.com/vdcgxz9qxak9ny4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما