تاریخ انتشار :جمعه ۱۸ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۲۲
کد مطلب : 100170
اسلام دین جهان شمول و عامل نجات بشریت است
اسلام دینی محدود به جغرافیا، منطقه و قوم خاصی نیست، بلکه جهان شمول و عامل نجات تمام بشریت می باشد.
این مطلب را داکتر ایاز نیازی امام جمعه شرق کابل در خطبه های نماز جمعه عنوان کرد و افزود: خداند(ج) این موضوع را در قرآن کریم به صراحت بیان کرده است، آنجا که فرموده است "من تو را ای پیامبر نفرستادم مگر بشارت دهنده و بیم دهنده برای تمام انسان ها."
به گفته نیازی وظیفه ما مسلمانان نیز محدود کردن دین نیست، بلکه تمام مسلمانان موظف هستند که پیام اسلام را به جهانیان، آنگونه که هست برسانند.
امروز متاسفانه بر اثر ظهور دسته های بنیاد گرا و افراطی که برخی از درون دنیای اسلام بر خواسته و برخی دیگر که خواسته یا ناخواسته مزدور و اجیر بیگانه گان قرار گرفته اند، اسلام را به عنوان دین خشونت و وحشی گری برای غیر مسلمانان معرفی کرده اند و تفسیر غلط از دین ارائه داده اند، در حالی که اسلام در حقیقت دین رأفت، رحمت، صلح و تفاهم است.
به گفته نیازی، هر چند تمام بشریت نیاز به صلح و تفاهم دارد، اما مسلمانان بیشتر نیازمند این اصل حیاتی هستند، زیرا صلح سر لوحه کار دین مبین اسلام است.
نیازی علاوه کرد: آنچه را که اسلام صلح می نامد بستری مناسب برای تفاهم است و تفاهم نیز عامل وحدت و یکپارچگی مسلمانان می باشد.
به گفته او، امروز این اصل کلی از سوی آنان که سنگ اسلام را به سینه می زنند با تاسف که به دست فراموشی سپرده شده است و خیر و صلاح خود را در قتل و کشتار میدانند.
به گفته او آنان که دم از اسلام می زنند فراموش کرده اند که پیامبر(ص) حتی با دشمنان حربی و کفاری که رسماً به روی مسلمانان شمشیر می کشید، چه گونه بر خورد می کرد.
به گفته نیازی تاریخ گواه است، در هرجا که نامه ی پیامبر(ص) رفته است در ابتدا انسان ها را به تفاهم، صلح، منطق و عقلانیت دعوت کرده است.
پیامبر بزرگوار اسلام(ص) به فرماندهان خود دستور می داد که قبل از جنگ آنان را به اسلام دعوت کنید و اگر اسلام را قبول نکرد به عقد ذمه دعوت کنید، به این معنی که از آنان بخواهید که شما در سایه اسلام می توانید آبرومندانه زندگی کنید مال، جان و ارض شما محفوظ است، تا چندان که برضد دین حرکت نکرده و شورشگری نکنید.
پیامبر اسلام(ص) همواره تاکیدش این بود که تلاش شود، تا از خون ریزی بیشتر در جنگ ها جلو گیری گردد. بنا بر این از دیدگاه اسلام؛ آخرین گزینه جنگ مسلحانه است.
این استاد دانشگاه همچنان گفت: اسلام در جایی دستور استخدام قوت های مسلحانه را داده است که اصل اسلام در خطر بیفتد، و این اقدام مسلحانه نیز به این معنی نیست که خشک و تر باید سوخته شود، بلکه تا حدی اقدام شود که دامن فساد بر چیده شود و موانع از سر راه مسلمانان بر داشته شوند.
پیامبر بزرگوار اسلام(ص) در جنگ ها و غزوه ها دستور میداد که پیرمردان و پیرزنان را نکشید و جنگل ها را قطع نکنید و به زخمی ها رحم کنید و با اسیر انسانی رفتار کنید، این است منطق دین و اصول مبارزه و جنگ در اسلام، بر خلاف آنچه را امروز دشمنان از اسلام بر داشت کرده است.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcguz9qzak9zq4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما