تاریخ انتشار :شنبه ۲۲ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۲
کد مطلب : 109676
... یک گام تا فرو پاشی!

در حافظه فرهنگی بسیاری از ملت ها نکات بکر وبدیعی وجود دارد، اگر بر این نکات دقت شود یک دنیا سخن از آن بیرون می تراود و یک فلسفه را باز گو می کند. این جمله ها در حقیقت گنجینه های نهفته در ذهنیت تاریخ فرهنگ کشورها است . هر قدر این دفینه ها بیشتر باشد، غنای فرهنگی نیز بیشتر است ضرب المثل ها یکی از دفینه های فرهنگی است .این ضرب المثل برای بسیاری از فارسی زبانان آشنا است و کثیری از مردم ما اعم از عوام و خواص در  ذهن خود دارند که گفته شده است که: سنگ اول گر نهد معمار کج؛ تا ثریا می رود دیوار کج.
این گفته بیانگر وضعیت سیاسی و حکومت داری در کشور ما است . انتخابات پر تقلب سال گذشته کشور را به بن بست کشانید و سبب شد که تنش میان هر دو تیم بحران جدیدی را در کشور به وجود آورد اما فشارهای خارجی از یک سوی و نارضایتی داخلی از سوی دیگر باعث شد که حکومت مصلحتی به وجود آید. از آنجایی که حکومت بر اساس کج بنایافته تصور نمی رفت که حکومت به سرانجام نکو نیز برسد، گرهی را بگشاید و خدمتی به مردم برساند. اما نا گزیری ها سبب شد که مرم به این حکومت دلخوش دارند و انتظار ببرند که سیاست مداران و رهبران حکومتی بر اختلافات ها سرپوش نهند و برخواسته های حداقلی مردم توجه نمایند.
به ظاهر این گونه می نمود که میان هردوتیم حکومت اختلافی وجود ندارداما؛اتخاذ برخی مواضع و ارایه پاره ای دیدگاه ها و گماشتن برخی افراد در مناصب حکومتی از سوی اشرف غنی،سبب شد که راز از پرده بیرون افتد و اختلافات میان تیم های تشکیل دهنده حکومت وحدت ملی به صورت رسمی رسانه ای شود.
فاضل سانچارکی مشاور فرهنگی عبدالله عبدالله در هفته گذشته در صفحه اجتماعی خود به صورت رسمی پرده ازاختلافات برداشت و این عنوان را برای نوشته خود انتخاب کرد که: "کسانی که نرمی وانسانیت را غلط درک می کنند" منظور از این عنوان بی هیچ تردید تیم دیگر حکومت یعنی تیم اشرف غنی است که با تیم عبدالله ساختار حکومت وحدت ملی را به وجود آورده اند.
آقای سانچارکی بدین نکته اشاره کرده که تیم او( اصلاحات وهم گرایی)به خاطر مصلحت کلان ملی در طی ششماه گذشته در قبال تیم مقابل نهایت نرمش و صداقت را نشان داده است تا جایی که این نرمش غلط درک شده است.
" درعین حال دکتر عبدالله نیز در سخنانی که به مناسب کنفرانس حقو ق بشر بیان داشته گفته که تحمل برای او بسیار سخت شده است و حوصله در برابر کسانی که مسئولیت کلان ملی را درک نمیکنند ستم به ملت است.
وی هم چنان افزوده است که : منصب ریاست اجرایی یک منصب تشریفاتی نیست که از سوی کسی برای او هدیه شده باشد".  به نظر می رسد که سخنان دکتر عبدالله در واکنش به سخنان فرد تعیین شده از جانب اشرف غنی به ریاست کمیسیون اصلاحات انتخاباتی گفته شده باشد.

به هرحال آنچه در فضای عمومی در این روزها به چشم می آید اندکی از اختلافات بسیاری است که میان هر دو تیم وجود دارد. این اختلاف ها به حدی رسیده است که ممکن است حکومت وحدت ملی را تا مرز فرو پاشی به پیش ببرد. بعد از تشکیل حکومت وحدت ملی حداقل انتظار آن بود که مواد تفاهم نامه میان هر دو تیم نحو ه ی تعامل دو طرف را آشکارا بیان دارد.ولی آنچه به دید می رسد آنست که هنوز خوانش هر دو  تیم از توافق نامه ای که هر دو طرف برای ایجاد حکومت وحدت ملی امضا کرده اند، یکسان نیست و هر کدام می کوشد روایت خود را از ساختارحکومت وحدت ملی القا کند.
از ادبیاتی که آقای سانچارکی در نوشته خود به کار برده دانسته می شود که مرز بندی غیر قابل انکاری میان هر دو تیم حکومت وجود دارد و هنوز هر دو تیم زیر سپهر واحدی به نام حکومت وحدت ملی قرار نگرفته اند. شکاف میان دو تیم به معنای آنست که هنوز نه دیدگاه واحدی به وجود آمده است و نه عملکرد واحد در یک راستا صورت می گیرد.
هردو طرف درصدد تحکیم مواضع خود و یارگیری ها ی جدید هستند. وقتی تیمی اعلام مواضع می کند و سیاست خارجی کشور را بیان می کند، تیم مقابل سخنان او را تخطئه می کند و مغایر با منافع ملی کشور می داند. این تناقض گویی ها بیش از هر چیز بیانگر آنست که منافع ملی تا هنوز برای هر دو تیم معنای واحدی نیافته و هر کدام روایت و خوانش خود را از مافع ملی دارند.
به هر صورت طبل اختلاف چنان پرصدا بوده که دیوار حکومت ،کشور و منطقه رادر نوردیده و به گوش سردمداران ایالات متحده امریکا نیز رسیده است.وزیر خارجه امریکا نیز به هر دو طرف توصیه کرده که از خویشتن داری کار بگیرند و در عملی کردن موافقت نامه ای که میان هردو تیم امضا شده است تلاش ورزند!!
گرچه نگارنده هیچ گاهی در سمت حکومتی قرار نگرفته و هیچ گاه لذت قدرت سیاسی را نچشیده است نمی داند که دل بستن به قدرت از آدم چه هیولایی می سازد که برای ماندن درقدرت چه خفت و خواری هایی را قبول می کند اما بسیار سخت است که برای حفظ قدرت آدم ها به هر خفتی تن در دهند و برای ماندن در قدرت دستور هرکسی را بپذیرند .
به هر حال آنگونه که پیداست، اختلافات میان هردو تیم حکومت به اوج خود رسیده است وهر  دو نیز تلاش می کند که موضع و دید گاه های خود را به طرف مقابل بقبولاند.
این درحالی است که هنوز گام های عملی جدی در راه حکومت داری برداشته نشده است.
هر گاه کابینه حکومت تکمیل شود وپروژه هایی روی دست گرفته شود، مواضع و دید گاه در رابطه به سیاست خارجی و داخلی حکومت تدوین یابد، بی گمان این اختلاف ها نیز تشدید خواهد یافت وضعیت آینده آشفته تر از گذشته خواهد شد.
بیان این گفته ها به معنای رضایت از اختلاف ها میان هردو تیم نیست بلکه نگرانی هایی است که بیان می شود تا هر دو تیم حکومت بدانند که هیچ کدام به تنهایی نمی توانند کشور را اداراه کنند وخدمتی برای مردم انجام دهند لذا باید قصد  و نیت رابر تفاهم ودوری جستن از اختلاف ها قرار دهند و این همه بر طبل اختلافات نکوبند.
مولف : سید مظفر دره صوفی
https://avapress.com/vdcguy9q3ak9z34.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما