تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۳ حمل ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۳۰
کد مطلب : 88777
انتخابات و تقلب های زودهنگام
 
در جلسه علنی رسیدگی به شکایت‌ های انتخاباتی به سه شکایت مطرح شده از زلمی رسول رسیدگی شد: حمایت و حضور والی و سخنگوی پکتیا در همایش انتخاباتی آقای رسول، حضور اجباری مردم در نشست انتخاباتی او و رفتار توهین آمیز مقامات پولیس قندهار با مردم در همایش انتخاباتی اش.
عکس‌هایی از استقبال و حضور والی پکتیا و سخنگویش در همایش انتخاباتی آقای رسول به رسانه‌ها نشان داده شد.
جمعه خان همدرد؛ والی پکتیا در روز همایش انتخاباتی زلمی رسول، مکاتب را تعطیل کرده و مردم را به زور به این همایش آورده است.
همچنین مسئولان کمیسیون گفتند که فرمانده پولیس قندهار به زور مردم را به همایش انتخاباتی آقای رسول برده و سربازان پولیس به کسانی که قصد ترک همایش را داشتند، توهین می‌کردند.
زلمی رسول به دلیل استفاده از امکانات دولتی به پرداخت ۲۰۰ هزار افغانی محکوم شد.
پرونده‌های والی و سخنگوی والی پکتیا و فرمانده پولیس قندهار به کمیسیون انتخابات‌ فرستاده می¬شود؛ تا این افراد از وظایف‌شان برکنار شوند.
گل آغا شیرزی هم به دلیل توهین به زلمی رسول، ۱۰۰ هزار افغانی جریمه شد.
از دید ناظران این تصمیم کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی از یکسو مسایل زیادی را روشن می کند، از جانب دیگر با توجه به حجم تقلب ها و تخطی های صورت گرفته، مجازات لازم برای آن در نظر گرفته نشده است و همچنین زمان اتخاذ این تصمیم بسیار دیر بوده است.
در خصوص اینکه کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی، دریافته است که دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری، مرتکب تخطی شده اند، این امر بدون شک جای خوشحالی دارد و زمانی که دیده می شود این کمیسیون مسئولانه در قبال این تخطی ها، تصمیم و موضع می گیرد، جای خوشحالی مضاعف دارد؛ اما نباید از یاد برد که تصمیم کمیسیون سمع شکایات انتخاباتی، نمی تواند تمام آنچه را که عدالت و قانون حکم می کند به اجرا بگذارد.
این کمیسیون به این میزان از قطعیت و یقین رسیده است که هواداران آقای رسول یا خود او مرتکب تقلب و تزویر شده اند و به صورت گسترده از امکانات دولتی، پولیس، فریب افکار عمومی، معارف و فرزندان معصوم مردم در راستای برپایی کمپاین انتخاباتی سوء استفاده کرده اند. مقام های مشخصی مانند جمعه خان همدرد، سخنگوی او و فرمانده پولیس قندهار، مستقیما در این روند دست داشته اند؛ بنابراین، میزان جریمه در نظر گرفته شده با گستره سوء استفاده صورت گرفته از یکسو و همچنین میزان تخطی به عمل آمده از جانب دیگر، به هیچ وجه، برابری نمی کند.
پرداخت ۲۰۰ هزار افغانی برای کسی که میلیون ها دالر را صرف کمپاین های انتخاباتی می کند، کار ساده ای است و اگر قرار باشد تنها با ۲۰۰ هزار افغانی بتوان اینهمه تخطی و تخلف مرتکب شد، بدون شک هریک از کاندیداها این توان را داشتند؛ اما نکردند. افزون بر اینکه هنوزهم و شاید تا بعد از انتخابات کسانی مانند جمعه خان همدرد، سخنگویش و فرمانده پولیس قندهار بر حال خواهند ماند.
بنابراین جرم صورت گرفته با مجازات اعمال شده، قابل مقایسه نیست و در این خصوص، یک ایراد جدی و مهم وارد است.
این در حالی است که گل آغا شیرزوی تنها به دلیل بیان یک جمله توهین آمیز، ۱۰۰ هزار افغانی یعنی نصف مبلغ پرداختی از سوی آقای رسول، جریمه شده است.
نکته دیگر، در این زمینه این است که با این حساب، نگرانی های موجود از احتمال تقلب به سود یکی از کاندیداهای مورد حمایت حکومت در انتخابات آینده، بی جا و بی پایه نیست و مثال های روشن آن در دوره کارزارهای انتخاباتی آقای رسول در قندهار و پکتیا مشخص شده و بدون شک، این موارد تنها به این دو ولایت محدود نمی شود و می تواند به دیگر ولایت ها نیز گسترش پیدا کند.
بنابراین، نامزدهایی که در این خصوص سوء سابقه دارند، می بایست زیر ذره بین کمیسیون های انتخاباتی و نهادهای ناظر انتخابات قرار داشته باشند. افزون بر آقای رسول، اشرف غنی احمدزی و برخی دیگر از نامزدها نیز متهم به تقلب و تخلف انتخاباتی با استفاده از امکانات دولتی هستند.
مساله مهم دیگر، زمان این تصمیم است که بدون شک بسیار دیرهنگام اتخاذ شده و با توجه به زمان باقی مانده، این تصمیم، تاثیر چندانی بر وضعیت کمپاین انتخاباتی نامزدهای متخلف نخواهد داشت و از این نظر نیز اقدام کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی، مورد انتقاد است.

https://avapress.com/vdcguu97.ak97u4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما