تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۰۰
کد مطلب : 116579
پاکستان، تروریزم و ترفند اتهام علیه اتهام
جنرال عاصم باجوا؛ سخنگوی ارتش پاکستان می گوید که حمله به پایگاه نیروی هوایی این کشور در شهر پیشاور در افغاستان طراحی و از آنجا سازماندهی شده است.
آقای باجوا پس از حمله به این پایگاه در یک نشست خبری گفت:"اسناد و مکالمات تلفنی ضبط شده نشان می دهد که مهاجمان وابسته به تحریک طالبان پاکستان با طراحان اصلی حمله در خاک افغانستان ارتباط داشتند. آنها از آنجا سازماندهی می شدند."

او افرود:"اینکه در عقب این حمله چه کسان دیگری دست دارند اداره استخبارات پاکستان پس از تحقیق جزئیات را در اختیار رسانه ها قرار خواهد داد."
این نخستین بار نیست که پاکستان، در پی مورد حمله قرار گرفتن از سوی گروه های تروریستی دست پرورده خود، انگشت اتهام را به سمت افغانستان نشانه می رود.

سال گذشته نیز وقتی پیشاور در پی حمله شش مهاجم مسلح به یک مکتب نظامی وابسته به ارتش پاکستان که دست کم ۱۵۰ کشته به دنبال داشت، به خون نشست، مقام های ارشد پاکستان مدعی شدند که آن حمله در افغانستان طراحی شده و مقام های مهم نظامی و سیاسی آن کشور، فردای حادثه، راهی کابل شدند.

دولت افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و گفته است که تروریزم، ریشه در پاکستان دارد، از سوی حلقات خاصی مورد حمایت قرار می گیرد و در خاک پاکستان پایگاه های آموزشی دارد.
حوالی ساعت ۵ بامداد روز جمعه، گروهی از مهاجمان به پایگاه نیروی هوایی پاکستان موسوم به بادابر، در شهر پیشاور حمله کردند.

باجوا می گوید در این حمله ۲۹ نفر به شمول ۲۳ نیروی هوایی، ۳ عضو ارتش و ۳ غیرنظامی کشته و دست کم ۲۹ نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
به گفته سخنگوی ارتش پاکستان، مهاجمان ۱۶ تن بودند که در دو گروه ۸ نفری به این پایگاه حمله کردند.
این بزرگ ترین و مرگبارترین حمله به یک پایگاه نظامی پاکستان پس از رویداد سال گذشته است.

پاکستان همواره ادعا کرده است که خود قربانی تروریزم است؛ اما به باور منتقدان، در برابر درخواست های مکرر افغانستان مبنی بر مبارزه مشترک، صادقانه و متعهدانه با تروریزم، هیچ اقدامی نمی کند و این امر، ادعاهای این کشور در این زمینه را نیز از اعتبار ساقط می کند.

به باور تحلیلگران، ادعای تازه سخنگوی ارتش پاکستان مبنی بر اینکه حمله پیشاور در افغانستان، طراحی شده است، بدون آنکه کمکی به حل بنیادی معضل تروریزم بکند، روی روابط دو کشور، تاثیر منفی می گذارد، خصومت، بی اعتمادی و سوء نیت را تشدید می کند، به روندهای همکاری به شدت آسیب می زند و زمینه های مبارزه مشترک با اپیدمی بنیان برانداز و خون بنیاد تروریزم را نابود می کند.

سخنگوی ارتش پاکستان در حالی مدعی طراحی حمله پیشاور در افغانستان شده که افغانستان بارها اعلام کرده است برای رهایی دو کشور از شر تروریزم، دو کشور نیاز به همکاری های دوجانبه بیشتری دارند. پاکستان به عقیده منتقدان، تصور می کند تروریزم تا زمانی خوب است که بتواند افغانستان را به نفع اهداف سلطه جویانه اسلام آباد، ناامن، جنگ زده و ضعیف نگهدارد؛ اما وقتی این مار آستین پرورده پاکستان، منافع آن کشور را مورد هجوم قرار داد، آنگاه افغانستانی که خود قربانی تروریزم است و همه روزه ده ها نفر از مردم، نظامیان و مقام های دولتی کشور طعمه خشونت این هیولای خونخوار می شود، از قربانی تروریزم به حامی تروریزم بدل می شود!

اگر افغانستان حامی تروریزم است، چرا سران و رهبران طالبان و القاعده و ازبک ها و چچن ها و... در خاک پاکستان زندگی می کنند و در همانجا می میرند یا کشته می شوند؟ اگر افغانستان حامی تروریزم است، چرا تروریست های شناسنامه دار پاکستانی، هرروز در نقاط مختلف کشور، حمام خون به راه می اندازند؟
در همین حال، وزیر دفاع پاکستان نیز با اشاره به حملات اخیر پیشاور برقراری امنیت و آرامش در این کشور را به تامین امنیت در افغانستان وابسته دانسته است.

خواجه آصف؛ وزیر دفاع پاکستان گفت کشورش و دیگر کشورهای منطقه تا زمانی که ناامنی در افغانستان حاکم باشد، امن نخواهند شد.
ناظران هم می گویند در این شکی نیست که ناامنی در یکی از کشورها روی همسایگان نیز تاثیر می گذارد؛ اما پرسش این است که چه کسی از تروریزم و ناامنی در افغانستان حمایت می کند؟ و چه کسی بر سر راه صلح و آرامش و سازندگی و پیشرفت در افغانستان، مانع ایجاد می کند؟

اگر بحث در باره مبارزه با تروریزم باشد، نیروهای امنیتی افغانستان روزانه در این راه ده ها شهید می دهند؛ اما این پاکستان است که باید ریشه های تروریزم را در خاک خود بخشکاند.
وی افزود که کشورش عزم خود را در جنگ با تروریزم نشان داده است؛ اما ناظران می گویند آنچه او مدعی می شود، عملا رخ نداده است.

آقای آصف گفت: پاکستان دشمنان افغانستان در خاک خود را نابود کرده؛ اما افغانستان هیچ تلاشی در این زمینه نکرده است.
به عقیده آگاهان، اگر پاکستان راست می گوید، پس چرا ناامنی و خشونت و جنگ در افغانستان تشدید می شود؟ چرا رهبران طالبان در پاکستان می توانند آزادانه، جرگه دایر کنند، گردهمایی برگزار کنند، رهبر انتخاب کنند و نیروهای آنها با عبور از مرز بر علیه منافع ما حمله کنند؟

وزارت خارجه افغانستان نیز این گفته های وزیر دفاع پاکستان را رد کرده می گوید که این کشور هیچگاه اجازه نخواهد داد که از خاکش بر ضد کشورهای همسایه استفاده شود.
پاکستانی ها در حالی از ترفند اتهام علیه اتهام در قبال حمایت خود از تروریزم، استفاده می کنند که مسؤولیت حمله پیشاور را تحریک طالبان پاکستان بر عهده گرفته است.

محمد خراسانی؛ سخنگوی این گروه با ارسال اعلامیه ای به رسانه ها گفته است که یک گروه انتحاری حمله را انجام داد.
از سوی دیگر، پولیس پاکستان، یک خلبان نیروی ارتش این کشور را به اتهام همکاری مستقیم با القاعده دستگیر کرد.

گفته می شود که این فرد به صورت مستقیم در تامین مالی القاعده که فعالیت هایی را در جنوب آسیا به راه انداخته، دست داشته و این گروه را مدیریت می کرده است.

پولیس پاکستان می گوید که این فرد همچنین در حملات تروریستی سه سال گذشته در پیشاور، پنجاب، لاهور و کویته دست داشته یا به نوعی آن را رهبری می کرده است.

سید شیابا احمد که قبلا به عنوان خلبان نیروی هوایی ارتش این کشور فعالیت می کرده، روز چهارشنبه در کراچی دستگیر شد.

مقامات امنیتی پاکستان بلافاصله پس از دستگیری این فرد، در یک بیانیه تلویزیونی، این شخص را از متهمان اصلی حملات اخیر در پیشاور و کویته معرفی کرده و او را متهم اصلی هماهنگ کننده حمایت های مالی از القاعده در پاکستان و جنوب آسیا معرفی کردند.

در این بیانیه سید شیابا احمد یک تاجر مواد کیمیایی معرفی شده که در ایران و پاکستان دارای کارخانه های بزرگ است و سهم به سزایی در تامین مالی چند گروه تروریستی در این کشور دارد.
او همچنین یکی از حامیان مالی طالبان افغان نیز معرفی شده است.

پولیس پاکستان حدس می زند که این فرد حتی در به وجود آمدن داعش در پاکستان و حمایت های فکری از این گروه نیز نقش داشته و در این مورد تحقیق می کند.

با این حساب، چگونه می توان اتهام های واهی مقام های پاکستانی به افغانستان در زمینه تروریزم را باور کرد؟ پاکستان سال هاست که مأمن و پناهگاهی مطمئن برای تروریست های سراسر جهان است و این مورد اخیر نشان می دهد که تروریزم حتی در ارتش این کشور نیز نفوذ کرده است.
https://avapress.com/vdcgu39qyak9qn4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما