تاریخ انتشار :پنجشنبه ۶ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۲۶
کد مطلب : 150616
اگر مشکل در جامعه روحانیت نباشد چرا امروز سه صد و سیزده تن یاور امام زمان(عج) تکمیل نمی شود در حالیکه درهر گوشه هزاران آیت الله خوابیده است

برای عبور از اقیانوسهای طوفان زای زندگی و تاریکی های مخوف دنیا نیاز به چراغ هدایت و کشتی نجات داریم، به این معنی که هرزمان خواسته باشیم راه درست را بپیماییم باید متوصل به امام حسین شویم، زیرا درهر تاریکی که قرار بگیریم چراغ هدایت فقط حسین است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) در هفتمین روز عاشورای حسینی گفتمانی تحت عنوان"عاشورا و دردها؛ راه هایدرمان و مصؤنیت بخشی ها" از سوی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل برگزار شد.

رحمت علی ناصری استاد دانشگاه از کارشناسان این گفتمان عاشورای سال ۶۱ هجری را رویا رویی حق و باطل خواند و گفت: پس از این قیام ماندگار، حسین منشها و آزاد اندیشان جهان برحق تکیه زدند و پیروان باطل و ظالمین ذلیل شدند.

وی با ابراز اینکه امام حسین(ع) درد دین داشت که با اتکای به خداوند و دادن خون خود و جوانانش از کیان اسلام به خوبی دفاع کرد و پیروزی خون برشمشیر را در تاریخ بشریت رقم زد.

او همچنان افزود: مصائب امروزی در دنیای اسلام به خصوص افغانستان بی توجهی به ارزشها و نداشتن درد دینی و خار شمردن مکتب عاشورا است.

به باور وی در اوضاع نا بسامان امروز که از سراپای جامعه اسلامی مصیبت می بارد مسلمانان نه تنها وجدان خود را داور قرار ندادند و دست به اصلاح‌گری نمی زنند بلکه گاهی با نارسایی ها همسو می شوند.

به عقیده او درگذشته مردم نسبت به هنجارهای اجتماعی پایبند و نسبت به منکرات حساس بودند و واکنش نشان می دادند، اما امروز به دلیل عدم احساس مسوولیت خیلی ها با منکرات همسو شده اند.

حجت الاسلام و المسلمین غلام علی مصباح از کارشناسان دیگر این گفتمان با اظهار اینکه امر به معروف و نهی از منکر از عمده ترین عامل در قیام عاشورا می باشد افزود: امام حسین(ع) با تاسی به جدش رسول خدا و پدرش علی(ع) این اصل را سرلوحه کاری خود قرار داد.

او با بیان اینکه امام حسین(ع) در اوج ظلم و تاریکی، اسلام و مسلمین را از خطرات نجات داد افزود: حضرت پیامبر(ص) گفت حسین چراغ هدایت و کشتی نجات امت است.

به گفته مصباح به طور مسلم چراغ در تاریکی و کشتی در طوفان اقیانوسها کار ساز است و امام حسین(ع) نیز مسلمانان را از تاریکی های جهل رهایی بخشیده و کشتی لرزان امت رسول خدا را از طوفانهای سهمگین نجات داد.

این عالم دینی تاکید کرد: امروز اگر مسلمانان به کشتی نجات امت امام حسین(ع) توجه نکنند در لجن‌زار فساد غرق خواهند شد و از مسیر دین و صراط مستقیم خارج می شوند.

وی اذعان داشت: بدون شک انسان در زندگی خود با اقیانوسها و طوفانهای ویران کننده مواجه هستند که یک‌روز به عنوان قوم گرایی و حزب و روز دیگر به عنوان بت پرستی نفس و زمانی هم به عنوان اقیانوس قدرت، ثروت و جهل و غرور ظاهر می شود.

بنا بر این به گفته مصباح برای عبور از طوفان این اقیانوسها ما نیاز به کشتی نجات داریم به این معنی که هر زمان بخواهیم راه درست را بپیماییم باید متوصل به امام حسین شویم زیرا درهر تاریکی که قرار بگیریم چراغ هدایت فقط حسین است.

مصباح افزود: درهر زمانیکه اقیانوس گناه تحت عناوین گوناگون پیش روی ما قرار بگیرد برای عبور از این دریاهای متلاطم ضلالت و گمراهی، فساد و بدبحتی به نام قوم، سمت، زبان و دموکراسی و زمانی هم به نام آزادی طلبی و ... بوسیله کشتی نجات حسین(ع) باید عبور کنیم.

به باور وی اگر ما در تمام زندگی منهای حسین گام برداریم قطعاَ دچار اشتباهات، کجرویها و بدبختی ها می شویم و نهایتاَ در دریای ضلالت و گمراهی و فساد اخلاقی غرق خواهیم شد.

مصباح تاکید کرد: ما همیشه نیاز به حسین داریم برخلاف آنچه که برخی نویسندگان می گویند که دیگر ما نیاز به حسین نداریم و تاریح حسین و یزید سپری شده است و ما کهنه پرست نیستیم و کسانی هم که از عاشورا تجلیل میکنند سیر قهقرای دارند، این همه از بی معرفتی نسبت به مکتب عاشورا است.

اما به عقیده مصباح بنا به تعبیر رسول خدا(ص) تا روز قیامت و در هر عصر و زمان و در هر مکان ولو علم و دانش هم ترقی کند برای زندگی درست و انسانی به عنوان چراغ هدایت و کشتی نجات نیاز به حسین داریم و بدون او به بیراهه خواهیم رفت و در دریای بدبختی غرق خواهیم شد.

مصباح در ادامه به اهمیت اصل امر به معروف و نهی از منکر که امام حسین(ع) برای احیای آن قیام کرد و میزان اجرای آن در افغانستان نیز صحبت کرد و گفت: زمانیکه جامعه افغانستان سنتی بود همان گونه که به نماز و حج و جهاد اهمیت میداد امر به معروف و نهی از منکر را نیز واجب میدانستند و به آن عمل می کردند.

هر چند به عقیده مصباح نماز در راس همه قرار دارد، اما در حدیثی که به علی(ع) نسبت داده شده آمده است که امر به معروف و نهی از منکر مقدم بر نماز و روزه و حج جهاد است، یعنی اگر تمام اعمال عبادی را با امر به معروف و نهی از منکر مقایسه کنیم همانند یک قطره در برابر اقیانوس است.

به باور مصباح تمام اعمال عبادی معروف به شمار می رود همانگونه که تمام زشتی ها منکر است و قرآن نیز بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر تاکید می کند و می فرماید از شما باید کسانی باشد که برای اقامه امر به معروف و نهی از منکر اقدام کنند.

به گفته وی همانگونه که در انجام نماز و روزه فرق میان زن و مرد نیست در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نیز حکم این چنین است.

مصباح ادامه داد: اگر در قیام حسینی دقت شود برای انجام وظیفه امر به معروف و نهی از منکر گروه متشکل از زن و مرد پیر و جوان و حتی کودک وجود دارد که همگی نقش ایفا می کنند.

به تعبیر برخی از نویسندگان اگر عاشورا دو قسمت شود اینگونه خواهد بود که تا روز موعود وظیفه به دوش مردان است، اما ادامه این رسالت بدوش کاروان زنان به سرکردگی حضرت زینب کبری(س) می باشد.

او همچنان علاوه کرد: اگر پس از حادثه کربلا زینب(س) نبود ممکن خون حسین(ع) خشکیده بود و امروز این شکوه و عظمت را نداشت.

وی ابراز داشت: امروز نیز عاشورا برای سینه زنی و خیرات توزیع کردن نیست بلکه خود این واقعه ادامه دهنده امر به معروف و نهی از منکر و ضامن اجرای آن می باشد و ما باید از این دانشگاه هم جهاد را بفهمیم و هم مسوولیت خود را در برابر حکام جور بدانیم.

عضو شورای علمای شیعه خاطرنشان کرد: اولین درسی که باید از عاشورای حسینی بیاموزیم ایستادگی در برابر حکام جور است چنانچه امام حسین(ع) به والی مدینه گفت؛ ومثلی لا یبایع بمثل یزید؛ بنا بر این امام مسوولیتی را به دوش مسلمانان گذاشته که تا دامنه قیامت آزاد مردان و خوبان جهان به نا پاکان بیعت نکنند.

در ادامه ناصری به آسیبهای عاشورا اشاره کرد و گفت: اولین آسیب‌ها از روی غرض و تعمد از سوی دشمنان اسلام برای تضعیف فرهنگ عاشورا و زمینگیر کردند پیروانش می باشد.

اما به گفته ناصری دوستان نادان نیز در طول زمان برای تضعیف فرهنگ عاشورا نقش بسیار مخرب، شکننده و ویرانگر را داشته است.

از آنجایی که جبهه حق و باطل همواره در برابر هم قرار دارد و جبهه شیطان و رحمان همیشه در مبارزه می باشد این آسیبها نیز متوجه مکتب عاشورا می باشد.

به گفته ناصری نقش دوستان نادان در تضعیف عاشورا یک امر تازه و کمتر از دشمنان نبوده است، اما چون فرهنگ عاشورا پشتوانه الهی دارد از این جهت بد خواهان تلاش شان هیچگاه به فرجام نمی رسد.

ناصری تاکید کرد اما وظیفه ما در برابر دشمنان زیرک و دوستان نادان سکوت نیست بلکه باید با تمام قدرت و توان از مکتب و مرام امام حسین(ع) حمایت کنیم.

مصباح در پاسخ به اینکه چگونه می توانیم تداوم بخش فرهنگ عاشورا باشیم گفت: اگر وصیت نامه امام حسین(ع) را مورد توجه قرار بدهیم حضرت برای ادامه راهش بهترین راهنمایی ها را کرده است.

امام حسین(ع) در وصیت نامه خود گفته است من برای طلب اصلاح امت جدم خارج شدم.

به گفته مصباح این طلب اصلاح تنها متوجه یزید و پیروانش نیست بلکه به ما نیز می فهماند که درهر عصر و زمان اگر اصلاحات در جامعه صورت نگیرد قطعاَ دین هم از مسیرش خارج خواهد شد و مردم به بیراهه می روند.

تبارز سیاست در قالب دین در نهضت عاشورا

مصباح همچنان عنوان کرد: نهضت عاشورا از ابتدا تا انتها سیاسی است و امام حسین(ع) در برابر حاکمی قیام می کند که ادعای مسلمانی دارد و فرزند کسی است که به خال المومنین معروف است و اکثریت مردم را هم با خود دارد.

این درحالی است که در زمان معاویه امام حسین(ع) سکوت کرده و دست به قبضه شمشیر نبرد این سیاست و مدیریتی بود که توسط امام مطابق شرایط زمان و درست انجام شد.

او علاوه کرد: ما می بینیم که امام علی(ع) نیز در یک زمان سکوت می کند و زمان دیگر دست به شمشیر می برد همینطور امام حسن(ع) با معاویه صلح کرد و از ملامت هیچ ملامتگری نترسید چون شرایط ایجاب می کرد و بعداَ همین صلح حسنی در حقیقت زمینه ساز انقلاب عاشورا شد.

این آگاه مسائل دینی اضافه کرد: یکی از مواد صلح نامه این بود که امام حسن(ع) گفت من با معاویه صلح می کنم به شرط اینکه بعد از خود حکومت را خاندانی نسازد، اما معاویه برخلاف عهد و پیمان عمل کرده و خلافت را موروثی ساخت.

به گفته مصباح مشکلاتی که در جامعه آن روز وجود داشت این بود که مردم گوش شنوا برای شنیدن حق نداشتند و سخنان امام حسین(ع) را خار شمردند همانگونه که امروز نیز علمای راستین وقت از دین سخن می گوید طرفدار ندارد.

مصباح تصریح کرد: در زمان امام حسین(ع) تنها یزید و دار و دسته اش دشمن آن حضرت نبود بلکه علمای درباری نیز وجود داشت که علیه نواده گرامی پیامبر(ص) فتوا میدادند و قتل وی را جایز می‌دانستند.

به گفته مصباح امروز نیز ممکن است علمایی وجود داشته باش که ارزشهای دین را فدای مصلحت ها کنند چنانچه می بینیم که عده‌ای با وجود اینکه از بیت المال مسلمین تغذیه می کنند و صاحب دم و دستگاه و قدرت سیاسی و اجتماعی شده اند اما خود را به انزوا کشانده و در برابر ناملایمات حالت بی طرفی را اختیار کرده و نسبت به منکرات سکوت کرده و دم نمی زنند.

به گفته او امروز چهارتا کارگر شعار حسینی سر می دهند اما بزرگان دین و علما لبها را مهر زده و در پشت دیوارهای سمنتی سکوت را اختیار کرده و در صحنه حاضر نمی شوند.

او با اظهار اینکه که شعار دادن دین آسان است اما عمل کردن مشکل است افزود: اگر مشکل در جامعه روحانیت نباشد چرا امروز سه صد و سیزده تن یاور امام زمان(عج) تکمیل نمی شود در حالیکه درهر گوشه هزاران آیت الله خوابیده است.

در ادامه گفتمان آقای ناصری گفت وظیفه رهروان موسس مکتب عاشورا و کربلا به فرموده صریح آیه قرآن کریم ایمان به خدا توصیه همدیگر به حق و سفارش به صبر است که همه تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر قرار دارد.

به گفته او همانگونه که امام حسین(ع) برای اقامه حق قیام کرد ما هم به عنوان مسلمان وظیفه داریم که امر به معروف و نهی از منکر کنیم ولو اینکه با منافع برخی از افراد در تضاد باشد و حتی عامل آن مورد اذیت و آزار قرار بگیرد و تهمت ها متوجه او شود.

https://avapress.com/vdcgqz9q3ak9n34.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما