تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۴۵
کد مطلب : 147818
فعالان مدنی: دولت در راه‌اندازی عملیات نظامی برخورد دوگانه می‌کند

وقوع فاجعه‌انسانی در منطقه‌ی میرزاولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل واکنش‌ها و انتقادهای زیادی را از کم‌کاری دولت به‌ویژه سکتورهای امنیتی به‌همراه داشته‌است.

به گزارش آوا، شماری از فعالان مدنی آن را نسل‌کشی یک قوم خوانده و با انتقاد از برخورد دوگانه دولت در راه‌اندازی عملیات نظامی می‌گویند که حکومت و شورای امنیت نسبت به مناطقی که احساس خودمانی نداشته‌باشند بی‌توجهی می‌کنند.

سمیع‌دره‌یی یکی از فعالان مدنی در گفتگو با خبرگزاری آوا؛ حکومت را متهم به‌سهل انگاری و نگرفتن تدابیر پیشگیرانه در منطقه میرزاولنگ ولایت سرپل کرد و گفت که مقصر اصلی این حادثه حکومت افغانستان می‌باشد.

آقای دره‌یی افزود: حکومت افغانستان به‌جای گرفتن تدابیر پیش‌گیرانه و فعال نگهداشتن نیروهای کشفی و استخباراتی، درگیر زد و بندهای سیاسی و تعیینات واهی خود می‌باشد.

به‌باور دره‌ی؛ در سایر نقاط کشور نیز اگر فجایعی رخ می‌دهد، به‌ناکارایی و بی‌کفایتی حکومت افغانستان بر می‌گردد چون هیچ برنامه‌ی مثمری روی دست ندارد.

او تاکید کرد که نیروهای کشفی و استخباراتی دولت باید فعال شوند تا جلو عملیات‌های طالبان را پیش از پیش بگیرند در غیر آن مردم شاهد فجایعی دیگری نیز خواهند بود.

دره‌یی در قسمت دیگری از سخنان خود دولت را متهم به‌برخورد دوگانه در قسمت راه‌اندازی عملیات نظامی کرد و گفت که حکومت و شورای امنیت ملی نسبت به‌مناطقی که احساس خودمانی ندارند بی‌توجهی می‌کنند.

او تاکید کرد که برخورد دوگانه حکومت در قسمت راه‌اندازی عملیات نظامی و همواره هدف قرار گرفتن یک ملیت و قوم خاص می‌تواند کارت سرخی برای مردم افغانستان باشد و آینده ثبات کشور را آسیب جدی برساند.

این فعال مدنی هم‌چنین اظهار کرد که بی‌توجهی رهبران هزاره‌ها که ادعای سهم‌داشتن در زمامداری و حکومت را می‌کنند نیز باعث شده که هر روز این ملیت قربانی بیشتر بدهد.

به‌باور دره‌یی؛ هدف قرار گرفتن هزاره‌ها مایه‌شرمساری برای آقای خلیلی، دانش، جنرال مراد علی مراد و سایر بزرگان این ملیت که بودن در کنار رئیس جمهوری را برای خود امتیاز می‌پندارند، می‌باشد.

او هم‌چنین تاکید کرد که برخورد دوگانه دولت، سبب ایجاد فاصله و بی‌اعتمادی بیشتر میان مردم و دولت می‌شود که این بی‌اعتمادی ها می‌تواند حاکمیت را آسیب جدی برساند.

این فعال مدنی در حالی از برخورد دوگانه دولت انتقاد می‌کند که شام‌گذشته محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی نیز طی پیامی گفته بود که وزارت دفاع ملی در جلوگیری از حادثه میرزااولنگ کوتاهی کرده‌است.

آقای محقق گفته است که وی پس از آغاز درگیری بین نیروهای امنیتی و طالبان در منطقه میرزاولنگ با سرپرست وزارت دفاع تماس گرفته؛ اما وی در قسمت راه‌اندازی عملیات نظامی کوتاهی کرده‌است.

هم‌چنین ظاهر وحدت والی سرپل به‌رسانه‌ها گفته که از دو سال به‌اینسو از حکومت مرکزی خواستار راه‌اندازی عملیات گسترده نظامی در این ولایت شده‌بود؛ اما دولت هیچگاهی به‌خواست وی پاسخ مثبت نداده‌است.

والی سرپل؛ هم‌چنین نرسیدن نیروی هوایی و زمینی کمکی از مرکز به ولسوالی صیاد را عامل سقوط منطقه‌ی میرزاولنگ خوانده است.

در همین حال مقام‌ها در وزارت دفاع ملی برخورد دوگانه با ولایات را رد کرده می‌گویند که تمام قسمت‌های خاک افغانستان حیثیت مادر را برای شان دارد و هیچ‌نوع سهل‌انگاری و برخورد دوگانه را در مورد آن مرتکب نمی‌شوند.

دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع ملی به خبرگزاری آوا گفت که وزارت دفاع ملی هیچ ولایتی را نسبت به ولایت دیگر ترجیح نمی‎دهد و در هر نقطه‌ای که جنگ باشد نیرو اعزام می‌کند.

آقای وزیری افزود که این وزارت مطابق اولویت‌ها در نقاط مختلف کشور نیرو اعزام و عملیات راه‌اندازی می‌کند.

براساس گفته‌های سخنگوی وزارت دفاع ملی؛ هم‌اکنون تحرکات دشمن در ۱۵ ولسوالی جریان دارد و ما نمی‌توانیم که تنها سرپل یا کدام ولایت دیگر را در نظر بگیریم.

وزیری ادعای والی سرپل مبنی بر عدم راه‌اندازی عملیات نظامی در این ولایت را بی‌اساس خواند و گفت که تاکنون وزارت دفاع ملی چندین بار عملیات هوایی و زمینی را در این ولایت راه‌اندازی کرده‌است.

او هم‌چنین از اعزام قوماندان لوای بلخ به‌ساحه میرزاولنگ ولایت سرپل خبر داد و گفت که این منسوب وزارت دفاع ملی پس از منظم سازی قطعات نظامی، عملیات پاکسازی را در این ساحه راه‌اندازی خواهد کرد.

گفتنی است که دو روز قبل منطقه میرزااولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل به دست طالبان سقوط کرد.

طالبان پس از تصرف این منطقه دست به جنایات ضد بشری زده و ده‌ها غیرنظامی به شمول کودکان، زنان و کهنسالان این منطقه را پس از گروگان‌گیری به‌گلوله بستند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان اما در تماس با خبرگزاری آوا به‌رگبار بستن غیر نظامیان در این ولایت را رد کرد و آن را تبلیغات دولت برای بدنام سازی طالبان خواند.

او اما پذیرفت که نزدیک به ۳۰ تن از پولیس‌های محلی در جنگ رویاروی با آنها کشته شده‌اند که طالبان اجساد آنان را نیز به موسفیدان محلی سپرده شده‌اند.

عتیق‌الله امرخیل یکی از آگاهان نظامی اما سقوط منطقه میرزاولنگ را نتیجه‌مدیریت ضعیف مقام‌های محلی سرپل دانسته و می‌گوید که آنان نباید می‌گذاشتند که دشمن به‌ساحه نزدیک شوند.

به‌باور آقای امرخیل، تعداد دشمن آنقدر نیست که بتواند با یک حمله آنی یک منطقه را سقوط بدهد؛ اما سهل‌انگاری مقام‌های محلی و احترام نداشتن آنان به‌وظایف شان باعث شده که طرف مقابل به‌راحتی مناطق را از کنترل شان خارج سازد.

او تاکید کرد که باید از والی و سایر مقام‌های محلی سرپل پرسیده شود که چرا از قوت‌های ریزرو و قوت‌های سایر مناطق در میرزااولنگ استفاده نکرده‌است.

https://avapress.com/vdcgqu9q7ak9t74.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما