تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۸
کد مطلب : 154018
مسئول پروژه پاسپورت و تذکره سفارت افغانستان در تهران در گفتگو با آوا:

تنها به کسانی تذکره داده می شود که خواهان دریافت پاسپورت باشند

تنها به کسانی تذکره داده می شود که خواهان دریافت پاسپورت باشند

مسئول پروژه پاسپورت و تذکره سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران در گفتگویی با آوا تأکید می کند که با توجه به ضرورت و استعجاليت توزيع تذكره به متقاضيان پاسپورت ماشين خوان، تصمیم بر آن است كه بعد از این در اين مرحله فقط برای کسانی صدور و تأييد تذکره صورت گيرد که به دنبال دریافت پاسپورت هستند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، محمد اسلام دره‌یی، مسئول پروژه پاسپورت و تذکره سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران که با خبرنگار آوا صحبت می کرد، گفت: "شاید ۶۰ تا ۷۰ درصد کسانی را داشته باشیم که تذکره بگیرند، اما پاسپورت نگیرند و این مسأله سبب شده کسانی که مستحق و نیازمند دریافت پاسپورت هستند، از گرفتن پاسپورت به وقت معین محروم گردند".

وی با بیان این که بخش صدور تذکره در جمهوری اسلامی ایران تنها برای صدور پاسپورت های معیاری و الکترونیک فعال شده، ادامه داد: " تقاضا برای صدور و تائید تذکره خیلی زیاد بوده، طبق قانون هر افغان می تواند تذکره داشته باشد، اما امکاناتی که ما در اختیار داریم، برای کسانی است که نیاز به پاسپورت دارند و باید تذکره بگیرند، ولی کسانی که مستحق دریافت تذکره نیستند، مراجعه می کنند و این مسأله مانع می شود تا مردم نیازمند پاسپورت بگیرند".

بر این اساس آقای دره‌یی تأکید کرد: "ما تصمیم گرفتیم برای کسانی تذکره بدهیم که درخواست پاسپورت داشته باشند و می خواهند پاسپورت بگیرند".

وی خاطرنشان کرد که به دلیل مراجعه زیاد مهاجرین و شهروندان کشور برای دریافت تذکره، فعلا سیستم نوبت دهی برای دریافت تذکره، تا سه ماه آینده تکمیل شده، در حالی که بخش پاسپورت این ظرفیت را دارد که روزانه به تقاضای دریافت ۳۰۰ تا ۵۰۰ پاسپورت رسیدگی کند، منتهی صدور تذکره برای کسانی که غیرموجه تذکره می گیرند، باعث شده کسانی که واقعا بخواهند پاسپورت بگیرند، محروم شوند و یا این که برای دریافت تذکره، بیش از سه ماه منتظر بمانند.

البته دره‌یی خاطرنشان کرد که سفارت افغانستان برای کسانی که مشکل حقوقی فوری و خاصی دارند، به صورت استثنا، زمینه صدور تذکره و پاسپورت را فراهم می کند.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان افراد مستحق دریافت تذکره با افرادی که مستحق نیستند را تفکیک کرد، خاطرنشان نمود: " سامانه نوبت دهی ما تا اندازه ای در مدیریت این بخش کمک می کند اما کافی نیست، ما در پی آنیم تا یک سامانه نوبت دهی خاص تذکره و پاسپورت را دیزاین و طرح کنیم و در پهلوی آن یک کانال رسمی تلگرام را نیز راه اندازی نماییم. آگهی دهی و اطلاعیه ها از طریق سامانه و شبکه های اجتماعی می تواند ما را در این امر کمک کند".

مسئول پروژه پاسپورت و تذکره سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران بار دیگر تأکید کرد که اگر از این فرصت و امکانات موجود به نفع متقاضیان پاسپورت و تذکره استفاده درست نشود، آن ها در آینده با مشکل مواجه خواهند شد، زیرا ماه ها طول خواهد کشید تا یک نفر بتواند پاسپورت بگیرد.

وی در عین حال از تلاش آن ها برای بالا بردن ظرفیت بخش توزیع تذکره سخن گفت و خاطرنشان کرد: "ما کوشش می کنیم ظرفیت توزیع تذکره را بالا ببریم، ما در صدد آن هستیم چند گروه دیگر را از کابل برای صدور تذکره بخواهیم، نسبت نبود جای و مکان مناسب بخش قنسولی ما در صورت موافقه مقامات جمهوری اسلامی ایران به یک ساختمان دیگر خواهد رفت و در آن صورت می توانیم خوب تر و بهتر در بخش توزیع تذکره و پاسپورت کار کنیم".

محمد اسلام دره‌یی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که چه افراد و گروه‌هایی در اولویت دریافت پاسپورت هستند و حتما باید پاسپورت بگیرند، گفت: "مطابق قانون هر شهروند افغانستان حق دارد پاسپورت داشته باشد، آن هایی که کارت های آمایش دارند و می خواهند تغییر وضعیت بدهند، کسانی که پاسپورت های طرح خانوار دارند، افرادی که پاسپورت های شان گم شده، اشخاصی که می خواهند به کشورهای سومی بروند، کسانی که پاسپورت قدیمی با اقامت معتبر دارند، دانشجویان، طلاب و همچنین کسانی که فاقد مدرک بوده، اما کودکان شان بر اساس دستور مقام معظم رهبري در مدارس پذیرفته شده اند، این ها بعد از طی مراحل تثبیت هویت و در يافت و يا تأييد تذکره، می توانند پاسپورت دریافت کنند و محدودیتی وجود ندارد".

وی گفت: "پاسپورت های جدید برای ۵ سال اعتبار دارد، متقاضیان برای دریافت پاسپورت از همین حالا شروع كنند. والدین، کودکان زیر ۱۵ سال و افراد معلول از ۵۰ درصد تخفیف برخوردار هستند، و افراد دارای ۱۵ تا ۱۸ سال نیز از تخفیف برخوردارند".

آقای دره‌یی در مورد خواست مقام‌های جمهوری اسلامی ایران برای تبدیل پاسپورت‌ها و آیا این‌که ضرب‌الاجلی در این زمینه مطرح شده یا خیر نیز گفت: "دوستان ایراني تقاضا دارند که پاسپورت هاي دست نويس به پاسپورت هاي معياري و معتبر ماشين خوان تبدیل شوند تا نگراني ها مرفوع گردند. با تثبیت هویت و دريافت پاسپورت ماشين خوان، اعتبار پاسپورت بالا می رود و مشكلات سفر و اقامت كاهش خواهد يافت".

وی تأکید کرد که افغانستان برای توزیع اسناد هویتی شفاف و معیاری در مقابل جامعه جهانی و کشورهای مختلف مسئولیت دارد، به خصوص سازمان بین المللی هوانوری ملكي که از روند صدور اسناد کشورهای مختلف به خصوص پاسپورت نظارت می کند.

بر این اساس، مسئول پروژه پاسپورت و تذکره سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران گفت: "تعهد ما در برابر جامعه جهانی این است که به صورت شفاف برای کسانی پاسپورت بدهیم که اسناد هویتی درست دارند، چون هر کشور قانون دارد، قانون پاسپورت ما این است که برای دریافت پاسپورت، باید تذکره وجود داشته باشد".

بر اساس تلاش های گسترده سفارت افغانستان در تهران و همچنین توجه وزارت امورخارجه در كابل، ریاست ثبت احوال نفوس و همچنین وزارت امورمهاجرین، ایران اولین کشوری است که روند صدور تذکره برای شهروندان افغانستان در آن آغاز شده است. این تلاش ها در راستای ارائه سهولت‌های بیشتر برای مهاجرین است. مهاجرینی که نیاز به دریافت پاسپورت های ماشین خوان دارند، می توانند بسیار راحت تر و آسان تر از قبل، برای دریافت تذکره، آن هم به تهران و یا مشهد مراجعه کنند، اما همان‌طور که مسئول پروژه پاسپورت و تذکره سفارت افغانستان می گوید، مراجعه بی رویه مراجعین غیرمستحق برای دریافت تذکره، سبب شده تا روند دریافت تذکره و پاسپورت برای نیازمندان، با سکتگی و دشواری مواجه شود.

https://avapress.com/vdcgqt9q7ak9nz4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

البته این درست نیست که تد کره را منو ط به کرفتن پاسپورت بکنید بلکه تذ کره برا ی هر شهر وندی باید داده شود چه پا سپورد بخو اهد یانه
هر شخص ک از هر ولایتی است باید تذکره داشته باشد چه پاسورت بگیرد چی نگیرد