تاریخ انتشار :يکشنبه ۱ دلو ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۹
کد مطلب : 156719
حسینی مزاری: توجه جهانی به امنیت افغانستان، از پیامدهای خون شهدای تبیان بود

حجت الاسلام والسلمین سیدعیسی حسینی مزاری؛ رئیس عمومی مرکز فعالیت‌‌های فرهنگی اجتماعی تبیان و مدیرمسؤول خبرگزاری صدای افغان می‌گوید که جلب توجه بین‌المللی به امنیت افغانستان و سفر اعضای شورای امنیت به کابل، نتیجه و پیامد خون شهدای تبیان و آوا و رویداد تروریستی ۷ جدی بود.

به گزارش آوا، در مراسم پرشکوهی که روز جمعه (۲۹ جدی) در شهر اصفهان ایران، به منظور گرامیداشت از یاد و نام و خاطرات و پاسداشت خدمات و زحمات ماندگار شهدای عزیز حمله خونین تروریستی هفتم جدی بر دفاتر مرکزی مجموعه تبیان و آوا در کابل، برگزار شده بود، حجت الاسلام حسینی مزاری با تأکید بر مطلب فوق، تصریح کرد که رویداد تروریستی ۷ جدی که ۵۲ تن از یاران نخبه و تحصیلکرده و آگاه مجموعه آوا و تبیان و شمار زیادی از دانش‌آموختگان حوزه و دانشگاه را به شهادت رساند و بیش از ۹۰ نفر دیگر را زخمی کرد، فاجعه خیلی بزرگی بود که شاید در طول ۱۷ سال گذشته چنین حادثه بزرگی در سطح مردم ما اتفاق نیافتاده باشد.

به باور وی، این رویداد هم از نظر تعداد شهدا، حادثه بزرگی بود و هم از حیث کیفیت، افراد بسیار برجسته ای بودند.

آقای مزاری گفت که اکثر این افراد مدیران برجسته‌ای بودند که حد اقل ۹ سال و حد اکثر ۴۰ سال در کنار ما بودند و مبارزات شبانه روزی نفس‌گیری را سپری کرده بودند و هرکدام به نوبه خود می‌توانستند رهبری یک ولایت و حتی کشور را بر عهده بگیرند.

دبیر کل مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان تأکید کرد که این مجموعه، نیروهای سازمان‌یافته‌ و آموزش‌دیده‌ای بودند که سال ها روی شان زحمت کشیده شده بود. آنهایی که روحانی بودند اکثرا سطح را تمام کرده بودند و درس خارج می‌خواندند، آنهایی که دانشجو بودند اساتید دانشگاه بودند و کمترین میزان تحصیلات شان لیسانس در رشته های مختلف بود و بخشی از این شهدا هم از طلاب علوم دینی بودند که در حوزه علمیه امیرالمؤمنین تحصیل می‌کردند. این طلبه ها هم هرکدام در بین قوم خود شخصیت هایی نخبه بودند. با آنکه نوجوان یا جوان بودند؛ اما عناصر نخبه‌ای بودند. نیروهایی با چنین کیفیت در طول ۱۷سال گذشته در اثر انفجار یا انتحار یا هر عمل تروریستی دیگر از بین نرفته بودند؛ اما در ۷ جدی آنها به شهادت رسیدند.

بازتاب‌ها‌ و تأثیرات فاجعه ۷ جدی

حسینی مزاری در ادامه با بیان اینکه کیفیت انتحار بسیار هولناک و عظیم بود، به تأثیرات و بازتاب‌های این فاجعه پرداخت و تصریح کرد: تاثیرگذاری این فاجعه، وسیع و گسترده بود. افکار عمومی را در داخل کشور، منطقه و حتی دنیا تکان داد؛ تکانی جدی تکانی که حتی باعث می شود زمینه سفر اعضای شورای امنیت را به افغانستان فراهم کند و توجه جهانیان را به مسأله تامین امنیت و صلح در افغانستان بیش از بیش متمرکز بسازد.

به باور آقای مزاری، امروز مسأله افغانستان یکبار دیگر بیش از هر زمان دیگری، در مرکز توجه جهانی به خصوص اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دارد. این بزرگ‌ترین تاثیرگذاری این حادثه هولناک و بزرگ و غم انگیز است. تاثیر بسیار مثبتی است و می تواند حرکت بسیار مثمر ثمری برای افغانستان باشد.

رییس مرکز تبیان ادامه داد: از نگاه واکنش‌های وسیع هم می‌توان این حادثه را خیلی بزرگ گفت. شما اگر اهل رسانه بوده و در جریان اخبار و اطلاعات قرار داشته باشید، متوجه می‌شوید که من چه می‌گویم. شاید در طول ۱۷ سال گذشته هیچ حادثه‌ای انتحاری و انفجاری چنین واکنش ملی و منطقه‌ای و جهانی را در پی نداشته است.

ایشان به واکنش‌های افراد، نهادها، سازمان ها و مقامات اشاره کرد و افزود: افراد مختلف، احزاب گوناگون، حرکات فکری و فرهنگی، سازمان ها، نهادهای فرهنگی و آموزشی، دانشگاه ها، رئیس جمهور، معاونانش، رئیس اجراییه، معاونانش، وزرا، نمایندگان مجلس و گروه‌های مختلف مردمی در کابل و ولایات، خبرنگاران و عناصر فرهنگی و متنفذین همه و همه یکپارچه واکنش نشان دادند و این حادثه را محکوم کردند و نسبت به شادی روح شهدا درود فرستادند و بسیاری از این شخصیت ها از تشکیلات مرکز فعالیت های تبیان، حمایت و در صحنه اعلام حضور کردند و باعث دلگرمی عناصر و شخصیت ها و دست اندرکاران مرکز فعالیت‌های اجتماعی فرهنگی تبیان شدند.

چرا تبیان مورد حمله قرار گرفت؟

دبیر کل مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان همچنین با طرح این پرسش‌ که چرا مرکز تبیان، مورد هجمه دشمنان قرار گرفت؛ در حالی که تشکلات و سازمان‌های دیگری هم بودند، جلسات و نشست‌های مختلفی در سطح کشور برگزار می‌شد؟ تصریح کرد: اگرچه دشمنان عوامل دیگری را عنوان می‌کنند که گویا مرکز تبیان با جمهوری اسلامی ایران ارتباط داشت و سیاست های افراط گرایانه داشت و مباحث تندروانه را مطرح می کرد؛ لذا مورد هجمه داعش قرار گرفت...

آقای مزاری در این زمینه به سمپاشی های نفاق آلود رسانه‌های مزدور و وابسته اشاره کرد و گفت: برخی رسانه هایی که به عنوان ماموران مزدبگیر استکبار در داخل افغانستان وظیفه اجرا می‌کنند، بلافاصله در همان زمانی که انفجار صورت می‌گیرد با انعکاس خبر در زیرنویس تلویزیون های‌شان می‌نویسند که مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان وابسته به جمهوری اسلامی ایران مورد حمله انتحاری قرار گرفت! کارشناسان مغرض و وابسته به وهابیت را می‌آورند و در میزگردها می‌نشانند و آنها هم مطابق ذوق و سلیقه اربابان داعش تحلیل می‌کنند.

به گفته وی، برخی عناصر خودی هم جای قاتل و مقتول را عوض کردند. برخی شخصیت ها حتی روحانیت و شماری از دانشگاهیان، به جای آنکه دشمن را محکوم کنند، در برابر داعش و حامیان آن موضع بگیرند و در صدد محکومیت آنها برآیند، گفتند که مرکز تبیان مقصر است! چرا جلسه دائر کرد؟ چرا مراسم دائر کرد؟ و چرا وقت مراسم دائر کردن نتوانست تامین امنیت کند؟!

آقای مزاری در ادامه توضیحات و پاسخ‌هایش به دوستان معترض و دشمنان مغرض، با ذکر مواضع پیشین خود در کابل و سایر مراسمی که در این باره در شهرهای مختلف ایران و افغانستان برگزار شده، تأکید کرد: اگر مرکز تبیان وابسته به جمهوری اسلامی ایران بود و مورد هجمه قرار گرفت، سابر مراکزی که مورد حمله قرار می‌گیرند وابسته به کی بودند؟ مثلا ریاست امنیتی که وظیفه تامین امنیت رجال برجسته را داشت این مرکز هم مورد حمله داعش قرار گرفت، بیش از ۶۰ نفر کشته شدند و صدها نفر زخمی، قول اردوی ۲۰۹ شاهین در ولایت بلخ مورد حمله قرار گرفت و بیش از صد تن از افسران و نظامیان کشور کشته شدند و صدها نفر دیگر زخمی گردیدند، این مرکز وابسته به کجا بود؟ مسجد امام زمان غرب کابل که وابسته به ایران نبود، مسجد امام زمان خیرخانه که وابسته به ایران نبود، اصلا هیچ کار فرهنگی و فکری نداشتند، چرا اینها را زدند؟ یا مسجد جوادیه هرات، کار فرهنگی و سیاسی نداشت، مسجد الزهرا، مسجد باقرالعلوم و ده ها مرکز و اجتماع دیگر را دشمن مورد هجمه قرار داد؟

مدیرمسؤول خبرگزاری آوا، در باره تمهیدات و نگرانی های امنیتی تبیان گفت: اتفاقا در افغانستان مرکز تبیان یکی از تشکلاتی است که از گذشته های دور به اندازه‌ای در رابطه با تامین امنیت حساس بود که هیچیک از احزاب و تشکلات این حساسیت را نداشته اند و حالا هم ندارند؛ اما ما در بحث تامین امنیت، نهایت تلاش را داشتیم.

دولت و امریکا مسؤول تأمین امنیت هستند

آقای مزاری در عین حال، تأکید کرد که اصولا بحث تامین امنیت مربوط به دولت افغانستان و ارگان های امنیتی است. این عزیزان و دوستانی که از ما سؤال می‌کنند بایستی از این ارگان ها سؤال کنند که چرا شما امنیت را تامین نمی‌کنید؟ چرا اجازه می دهید که یک عامل انتحاری با مواد انفجاری اش به آسانی خود به هر نقطه شهر که بخواهد برساند؟ در چنین شرایطی، به باور ایشان، طبعا انفجارات و انتحاراتی که در افغانستان صورت می‌گیرد ناشی از وضعیت امنیتی عمومی است که در این رابطه دولت و حکومت و نهادهای امنیتی ضعف و مشکل دارند.

رئیس عمومی مرکز تبیان، افزود که امروز متاسفانه تمام مردم افغانستان و همه نهادها و تشکل‌ها گرفتار این ناامنی‌ها هستند. مردم به جای آنکه تشکیلات مرکز تبیان که یک تشکیلات غیر نظامی است و اصلا با سازوکارهای نظامی آشنایی ندارد را محکوم بکنند، بیایند در رابطه با دولت صحبت کنند، در رابطه با امریکایی ها صحبت کنند.

به گفته آقای مزاری، در این میان، یک تعداد از سینه‌چاکان تکنوکرات غربی هم در داخل افغانستان فریاد می‌کشیدند که اگر پیمان‌های امنیتی و استراتژیک امضا نشوند، افغانستان به دهه هفتاد برمی‌گردد و جنگ های حزبی شروع می‌شود.

وی افزود: ما در همان زمان هم همایش های پنج هزار نفری و ده هزار نفری دایر کردیم و فریاد کشیدیم که این حرکت نارواست و به نفع مردم افغانستان نیست. حضور امریکا ناامنی را بیشتر می‌کند. اگر همین مقدار هم در کشور امنیت است همین امنیت را هم برمی‌دارد و افغانستان را تبدیل به جهنم می‌کند.

مدیرمسؤول خبرگزاری آوا گفت: امریکایی ها وعده داده بودند که ما در راستای تامین امنیت افغانستان، کار می‌کنیم. کو کار؟ امریکایی ها گفتند ‌که افغانستان را زمانی که از طرف کشور خارجی مورد تهاجم قرار بگیرد، حمایت می‌کنیم، چند سال است که پاکستان علیه افغانستان هجمه دارد و از خاک ‌خود، توپ و موشک می فرست به داخل افغانستان، چرا این امریکایی ها جلو پاکستان را نمی‌گیرند؟ امریکایی که ادعا می کند ما ‌مخالف داعش هستیم، چرا امروز در برابر داعش مبارزه نمی‌کند؟ چرا در برابر ‌حرکات تروریستی نمی‌ایستید؟

نیازی به حمایت شما نیست، دخالت نکنید!

حسینی مزاری در ادامه، خطاب به امریکایی‌ها گفت: اصلا نیازی به همکاری شما در راستای امنیت نیست. شما دخالت نکنید در امور افغانستان. کافی است که شما در راستای انتقال گروه های داعش به داخل افغانستان کاری نکنید، کافی است که شما در قسمت حمایت از گروه های تروریستی برنامه ای نداشته باشید، دست از دخالت بردارید، دست از حماقت بردارید.

‌مردم افغانستان، بدون کمک امریکا کشور شان را می‌سازند

به گفته آقای مزاری، مردم افغانستان، مردمی مجاهد و مبارز اند. در دو دهه اخیر آنها کشته می‌دهند، گرسنگی را تحمل کردند، تهاجم فرهنگی را تحمل کردند، تهاجم فکری و سیاسی را تحمل کردند؛ اما در برابر همه مشکلات همچنان با قد رسا ایستاده اند، خم به ابرو نمی‌آورند.

حسینی مزاری با طرح این مسأله که مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان، چه نظام و اطلاعاتی دارد که تامین‌ امنیت خود و مراکزش را بگیرد، تأکید کرد که این ‌وظیفه نهادهای امنیتی و ناتو است‌ که به بهانه تامین ‌امنیت آمده اند. آنها باید این‌ کار را بکنند نه مرکز تبیان.

ایشان در پاسخ به برخی دیگر از افراد که از سر نادانی می‌گویند که شما وقتی نمی‌توانید امنیت را تامین بکنید، چرا جلسه دایر می کنید؟ گفت: اگر امروز مرکز تبیان فعالیت های خودش را متوقف بکند، فردا فلان حسینیه فعالیت خود رو متوقف بکند، نمازهای جمعه تعطیل شوند، برنامه های محرم و عاشورا تعطیل شوند، مناسب های مذهبی، تعطیل شوند، پس برای ما چه‌ می‌ماند؟ ما‌ مأموریم عزیزان! ما جن و انس همه خلق شده ایم برای عبادت. بخشی از عبادت، حضور در صحنه مبارزه است، برگزاری مجالس و حضور در عرصه های مختلف در داخل افغانستان است و قطعا ما از این روند دست‌بردار نیستیم.

گسترده‌تر از قبل، در صحنه می‌مانیم

حسینی مزاری بار دیگر تأکید کرد که امروز ما ‌گسترده تر از قبل در عرصه حضور در صحنه فعال هستیم. تهاجم ۷ جدی نتوانست خم به ابروی ما بیاورد. درست است که ما ظرفیت‌ها و شخصیت های بزرگی را از دست دادیم ‌که هر کدام شان می‌توانست رهبری باشد؛ اما خون آنها رویش های بسیار جدی در عرصه افغانستان داشته است‌ که هم قوت قلبی برای مبارزین‌ و مجاهدین مرکز تبیان شده و هم روحیه بخش برای مردم‌ مسلمان که‌ نسبت به هر زمان دیگر با انگیزه تر و جدی تر شده اند.

ویژگی‌های مرکز تبیان

آقای مزاری در ادامه با اشاره به اینکه چرا دشمن مرکز تبیان را هدف قرار داد، به ذکر ویژگی های‌ این مرکز پرداخت و گفت: مرکز تبیان چند ویژگی داشت ‌که این ویژگی ها دشمن را بسیار عصبانی ساخته بود و از آینده این حرکت، نگران‌ بود.

ویژگی اول؛ گستره فعالیت: اولین‌ ویژگی بزرگ مرکز تبیان از دید حسینی مزاری، گستره فرامرزی فعالیت آن است.

ایشان در این باره گفت: شاید برخی عزیزان از چگونگی کار‌ ما و کیفیت برنامه های ما اطلاع نداشته باشند؛ چون ‌ما وظیفه نداریم که هرچه برنامه داریم را رسانه‌ای بکنیم تا همه دنیا بفهمد. کار ما رسانه ای نیست. ۲۰ فیصد فقط رسانه ای است، ۸۰ فیصد کار ما تربیت نیرو بوده است. این آموزس نیرو بوده که ‌توانسته این تشکیلات را بزرگ بسازد، آن را رشد بدهد و رو به توسعه کند. این بزرگی تشکیلات و رو به توسعه بودنش است که حداقل در سطح ۱۵ ولایت افغانستان و در سطح مهاجرینی که در ایران، ‌اروپا، امریکا و استرالیا هستند حضور جدی داریم.

به گفته دبیرکل مرکز تبیان، این مرکز یک ‌مرکز بزرگ ریشه ‌ای در داخل افغانستان است؛ اما شعاع وجودی این تشکیلات، منطقه ای و بین المللی است و کمتر تشکیلاتی مثل مرکز تبیان اینگونه به صورت ملی و منطقه ای و ‌بین المللی فعال است. ‌از گذشته مرکز تبیان بین المللی عمل کرده ‌و حالا هم ما حرکت بین‌المللی داریم و برای دشمن آزاردهنده بوده ایم و حالا هم آزاردهنده هستیم.

ویژگی دوم؛ کار فکری و تربیتی: ویژگی دوم ‌این تشکیلات از دید آقای مزاری، کار فکری و آموزشی است.

او در این باره گفت: ما شاید هزاران نفر -حداقل بیش از ۵۰ هزار نفر- نیروی جوان را در رشته های مختلف آموزش داده ایم.

دشمن باید از خود سؤال کند که این ۵۰ هزار نفر به عنوان کادر تشکیلاتی در داخل کشور کجا هستند؟ دشمن عمق کار ما را نمی‌داند؛ ولی می‌فهمد که این تشکیلات، گسترده است.

به گفته حسینی مزاری، ما به دنبال کار تبلیغاتی و نمایشی نبودیم، در طول فعالیت های ما کوچکترین مخالفتی علیه حزبی که مخالف ماست، نداریم؛ نه در سخنرانی نه در نشریه هایی که داریم، در روزنامه و خبرگزاری حتی یک‌ سطر ما نسبت به شخصیت ها و احزاب بی احترامی‌ نکردیم‌ و همینطور هم ادامه می‌دهیم.

ویژگی سوم؛ تأسی از رهنمودهای معصومین: آقای مزاری، ویژگی سوم مرکز تبیان را پیشتازی در امر عمیق اندیشه خاندان عصمت و طهارت عنوان کرد و گفت که مرکز تبیان، پرچمدار این اندیشه است.

به گفته وی، در افغانستان در عرصه های مختلف، همه احزاب، سازمان ها و جریان‌ها به خصوص عناصری که از اوضاع افغانستان مطلع هستند و با رسانه ها ارتباط دارند می‌دانند که طبعا این پیشتازی و پرچمداری در عرصه کشور برای دشمن گران آمد و نمی‌توانست تحمل کند که چنین تشکیلاتی آن‌هم در افغانستان جایی که بیش از ۴۶ کشور خارجی ضد دین و ضد مذهب حضور دارند، بیاید در باره اهلبیت کار کند؛ اهلبیتی که تمام دنیای استکبار مخالف این فکر است.

صراحت؛ ویژگی چهارم: ویژگی دیگر مرکز تبیان، از دید حسینی مزاری، صراحت در موضع گیری هاست؛ زیرا به باور وی،‌ اگر شما سریع حرف نزنید، جریان سازی نمی‌شود، اگر جریان‌سازی نتوانید، چگونه می‌توانید یک ‌ملت و یک امت را به حرکت دربیاورید؟

به باور ایشان، شما زمانی می‌توانید یک ملت و یک امت را به حرکت دربیاورید که وقتی صحبت می‌کنید مخاطب شما بفهمد که چه می‌گویید. باید جبهه حق و باطل را مشخص کنید، شفاف و غیر شفاف را بفمهید و برای مردم بفهمانید که مردم عزیز این جبهه حق است این جبهه باطل.

دبیر کل مرکز تبیان افزود: در رابطه با موضع گیری در مسائل افغانستان، این صراحت را داشتیم در برابر شرق، در برابر غرب، در برابر وهابیت، در برابر سکولارها، در برابر رسانه های مبتذل که جامعه افغانستان را با معضل رو به رو کرده اند، در رابطه با خواص منحرف، در رابطه با خواص منفعل؛ خواصی که سکوت پیشه کردند، به صراحت حرف زده و مرکز تبیان این صراحت را از ابتدا تا حالا داشته است و حتی در بحث مهاجرین‌ هم‌ ما صراحت لهجه داشتیم.

به گفته وی، این جای شک ‌نیست که حامی جمهوری اسلامی ایران هستیم؛ به دلیل اینکه در کل دنیا تنها نظامی که نظام اسلامی است - درست است در این نظام مشکلاتی هست، برخوردهای بدی با مهاحرین وجود داشته- در مجموع ساختار این نظام ساختاری اسلامی است؛ برای اینکه اسلامی است در معرض فشار دشمنان بین المللی قرار گرفته است؛ بنابراین ما حامی ایران هستیم.

مسؤول خبرگزاری آوا بیان داشت: بعضی رسانه‌ها می‌گفتند حسینی مزاری و مرکز تبیان وابسته است. من ‌گفتم‌ که وابستگی زمانی محقق می‌شود که دو تا چیز وجود داشته باشد تا یک چیز به چیز دیگری وابسته شود؛ اما در بین امت مسلمه وابستگی معنا ندارد. من که مسلمان هستم با مسلمانی که در امریکاست باهم یکی هستیم‌ دوتا وجود ندارد. ما یکی هستیم؛ بنابراین با شخصیت های جمهوری اسلامی با مردم ‌جمهوری اسلامی با توجه به مسلمان بودن مان، یکی هستیم. مذهب ما یکی است، دین ما یکی است.

او ادامه داد: اینکه بگویید وابسته، حرف خرافه و پوچی است و شما از ذاتیات مکتب و مذهب ما چیزی نمی‌دانید تا اینکه این مباحث را مطرح بکنید. ایران مرکز مراجع ماست حتی مراجع افغانی ما در ایران هستند در قم هستند حضرت آیت ا... العظمی محقق کابلی و سایر علما در قم هستند، در مشهد هستند؛ مگر می شود ما ارتباط نداشته باشیم؟ مگر می شود ما با اینها یکی نباشیم؟ بنابراین وابستگی معنا ندارد؛ اما با وصف همه این دیدگاه ها در بحث مهاجرین با جدیت ایستادیم و حرف سریع و روشن را در عرصه های مختلف مطرح کردیم.

ایشان تصریح کرد: جستجو کنید که ما در بحث مهاجرین چقدر تلاش کردیم، موضع گرفتیم؛ حتی همین سفر قبل، من در تهران با آقای محمدی‌فر در رابطه با مشکلات مهاحرین صحبت داشتم، با استاندار قم و اکثر شخصیت های حزبی صحبت داشتم در رابطه با دانشگاه، در رابطه با نامه تردد، در رابطه با اقامه، در رابطه با بیمه، در رابطه با گواهینامه، در رابطه با بیمارستان و تیزهوشان و مشکلاتی از این قبیل گفتیم ‌و حاضریم که این موضوعات را مطرح کنیم؛ چون این نظام را نظام خود می‌دانیم.

به گفته حسینی مزاری، ما در موضع گیری های مان صراحت داریم و این صراحت برای دشمن مشکل‌ساز شد و در برابر این تشکیلات باید کاری می‌کرد و آنچه مهم است این است که این صراحت ما بر مبنای دین و مذهب است. ما هر وقت بخواهیم حرفی بزنیم اول با قرآن و روایات ائمه معصومین طرح می‌کنیم، هر صحبت ما را اگر قرآن و ائمه معصومین تایید کردند، مطرح می‌کنیم و از هیچ قدرتی هم ترس و هراس نداریم. این جبهه ها باعث شد که دشمن به سراغ مرکز تبیان بیاید و با یک آمادگی بسیار جدی و سازمان یافته در روز ۷ جدی حمله به نشست گفتمان ما را سازمان دهی کردند و فاجعه‌ای را آفریدند که قبل از ۱۷ سال نبود. در طول این ۱۷ سال فاجعه های زیادی بودند؛ اما مثل این فاجعه اتفاق نیفتاده بود و این فاجعه بزرگی بود که به هر حال دولت افغانستان بایستی مسؤولت خود را در این قسمت انجام بدهد عاملان فاجعه را بیابد. حتما پیدا بکند. ما در صحنه هستیم و پیگیر ماجرا خواهیم بود تا عاملان فاجعه را پیدا نکنند و به پنجه قانون نسپارند ما همچنان در صحنه خواهیم ماند و پیگیر خواهیم بود. ما از دولت افغانستان تامین امنیت همه کشور، تمام مردم ‌به خصوص مراکز، سازمان ها و تشکلات حزبی و فرهنگی و رسانه ای را می‌خواهیم.

وی همچنین تأکید کرد که دولت باید برای خانواده‌های شهدا پرونده تشکیل بدهد و آنها را تحت پوشش وزارت شهدا و معلولین قرار دهد و همچنین هزینه تداوی زخمی های ما را باید تامین کند. اگرچه دولت در مرحله اول برای هر خانواده شهید ۱۰۰ هزار افغانی و برای هر زخمی ۵۰ هزار افغانی داده است؛ اما اینها به هیچ وجه کافی نخواهد بود.

حسینی مزاری افزود: حرف دیگری که از پشت این تریبون به حکومت افغانستان مطرح می‌کنم جبران خسارت مادی و معنوی مرکز تبیان است و حداقل خسارتی که وارد شده است انهدام دفتر مرکزی ما با سه طبقه و وسایل و امکانات است که قطعا در این رابطه حکومت باید توجه نشان بدهد و ان‌شاءالله در سفری که پیش رو دارم، پیگیر این مباحث خواهم بود.

مسؤولیت مردم و مهاجرین

دبیر کل مرکز تبیان همچنین اضافه کرد که مردم عزیز به ویژه مهاحرین محترمی که در ایران حضور دارند اولین مسؤولیت شان، حضور در صحنه است. امروز شما در اینجا حضور خوبی دارید؛ اما این حضور باید پررنگ شود. در همه مجالس و عرصه ها‌ مهاجرین باید پویا و فعال باشند تا اینکه این حضور هم به حرکت های دینی در افغانستان و هم به بهبود وضعیت خود مهاجرین کمک بکند.

به باور وی، مهاحرین هر زمان زنده و پویا بودند و به صورت جدی در صحنه حاضر شدند، می‌توان پیگیر رفع مشکلات شان بود و مسؤولان جمهوری اسلامی ایران را متوجه این قشر مظلوم‌ و محروم کرد.

آقای مزاری همچنین از آمادگی نمایندگی های مرکز تبیان در شهرهای خراسان رضوی، قم، اصفهان و تهران برای رسیدگی و پیگیری مشکلات مهاجرین خبر داد و از مردم دعوت کرد که از این نوع سازمان ها و حرکت ها با تمام امکانات اعم از نیروی انسانی، کمک مادی و یا همکاری تبلیغی، حمایت کنند تا حرکت های ملی مبتنی بر دین، رشد و توسعه پیدا کنند و قوی شوند.

او در پایان خاطرنشان کرد که تا زمانی که ما در راستای ایجاد تغییر درونی، حرکت نکنیم خداوند هم هیچ کاری نخواهد کرد. اول ما خود مان باید حرکت کنیم‌ و همت به خرج‌ بدهیم به سمت آنچه علاقه داریم به دست بیاوریم و در این راستا باید حرکت و تلاش کنیم تا خداوند هم رحمت و مغفرت را شامل حال ما و شما بکند تا در آن عرصه، موفق و پیروز شویم.

لازم به ذکر است که در این مراسم بزرگ و پرشکوه، آقای حکیمی به یاد شهدای عزیز ۷ جدی، مرثیه‌سرایی کرد و خانم کاظمی نیز متن محزون زیبایی را دکلمه نمود.

https://avapress.com/vdcgq39qyak9nu4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما