تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۸
کد مطلب : 132256
8 جوان افغان دارا ی اختراعات ملی و بین المللی

مصطفی رضایی، مخترع جوان افغانستان در عرصه‌ی علمی، برای اولین بار در سطح جهان، سانتریفیوژ چند محوره را اختراع کرد و مدال نقره‌ی دوازدهمین‌ جشنواره‌ی مسابقات بین‌المللی اختراعات کرواشیا- زاگرب را به دست آورد.


مصطفی رضایی

به گزارش خبرگزاری آوا ، اختراع علمی مصطفی رضایی نتایج همگانی دارد مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیت اختراع او این است که در دستگاه مذکور، غنی‌سازی اورانیوم با سرعت و مقدار بیش‌تری صورت می‌گیرد.

از این رو باید توجه شود که برای غنی‌سازی بیشتر اورانیوم، سرعت دوران سانتریفیوژ افزایش یاید و با استفاده از دستگاه اختراع شده توسط مصطفی رضایی، با سرعت دوران کم، می‌توان عمل غنی‌سازی  را انجام داد، علاوه بر این، در سایر امور آزمایشگاهی نیز عمل جداسازی را باسرعت بیش‌تر صورت  می‌ گیرد.

حسین‌داد بامیانی

حسین داد نوجوان ۱۶ ساله بامیانی موشک کوچکى با بُرد چهار کیلومتر ساخته است، او می‌گوید که در این کار اهداف صلح آمیز دارد و اگر به او کمک شود قادر به ساخت موشک‌هایى با بُرد بیشتر خواهد بود.

او از «شیبر» ولایت بامیان است که ۳ سال قبل، اقدام به ساخت موشکى با بُرد پنجاه تا ۱۰۰ متر کرد و به تدریج آن را توسعه داده و اکنون موشکی با بُرد چهار کیلومتر ساخته است.

این موشک، یک ونیم مترطول و ١۵ سانتى متر قطر دارد و در آن از قطعات آهن، مواد شیمیایی با فرمول پرمنگنات پتاسیم، سولفور، کربن و دیگر ترکیبات استفاده شده است.


موشک او، داراى بال‌هایى است که درهوا کنترل خود را از دست ندهد و مستقیم به سوى اهداف خود حرکت کند.


او می‌گوید که ایده طراحی و ساخت هواپیمای کوچک بدون سرنشین را نیز در سر می‌پروراند که توسط امواج رادیویی کنترل می‌شود،از این پیش او از کچالو برق نیز تولید کرده بود.

شکردخت جعفری

شکردخت جعفری، دانشجوی افغان دوره‌ی دکترا در یکی از دانشگاهای ایران است، او وسیله جدیدی را برای موثرتر ساختن پرتودرمانی (رادیوتراپی) که برای درمان بیماران سرطانی به کار می‌رود، ابداع کرده بود.
پدر شکر دخت به دلیل بیماری سرطان درگذشته؛ بیماریی که اکنون دخترش در زمینه درمان آن تخصص پیدا کرد.

مسئولان مرکز تحقیقات دانشگاه شکردخت گفته‌اند که طرح خانم جعفری در زمینه پرتو درمانی براساس تحقیقات پروفسور دیوید برادلی (David Bradly) انجام شده که در آن از فایبرهای شیشه‌ای استفاده می‌شد، ولی این روش هزینه‌بر و انجام آن مشکل بوده و اکنون خانم جعفری در تحقیقات خود به روش موثرتر و ارزان تری دست یافته است.

خانم جعفری اظهار داشت که او در کودکی از مهره‌های شیشه‌ای برای ساخت گردنبدهای ارزان قیمت برای بدست آوردن پول استفاده می‌کرده و این موضوع به او ایده داد تا بتواند از آنها وسیله ارزان قیمت و بهتری را به منظور پرتو درمانی بسازد.


ذاکرحسین

ذاکرحسین در یکی از ولسوالی های دوردست غزنی بنام جاغوری این دست ساخته خود را تکمیل کرد وبرای اولین بار در افغانستان دست به ساخت یک چرخبال زد.

خلیل الرحمان افغان

خلیل الرحمان، دستگاهی را اختراع کرده که انواع مختلف مواد انفجاری و ماین ها را می توان توسط آن خنثی کرد.

گفته می‌شود که این دستگاه اشیای انفجاری را در فاصله ۳۰۰ متری از کار می اندازد.

مولاداد محسنی

“مولاداد محسنی” مخترع ۴۶ نوع ربات هوشمند و پیشرفته در زمینه‌های مختلف با قابلیت های گوناگون و استفاده آن در صنعت است.
این ربات ها در طی ۲ ماه در شرکت نساجی ساخته شده و قابلیت امدادگری، مسیریابی، دور زدن موانع، عبور از سطح شیب دار و .... را دارد.

محمد اکبر دانش

محمد اکبر دانش جوان ۱۷ ساله از ولایت تخار موفق به ساختن یک واترپمپ کوچک برقی شده است.

او می گوید که این کار نمونه اولیه است و بر روی ساخت واترپمپ بزرگتری نیز کار خواهد کرد.

سید عالم احمدی

سید عالم احمدی دانشجوی دانشکده کمپیوتر ساینس دانشگاه کابل است ، او دستگاهی را ساخته که توسط آن می توان ماموریت های مختلف را از راه دور هدایت کرد،  این دانشجو ابداع خودش را نسل جدید از انترنت نام گذاری کرده است. به گفته او از این دستگاه در بخش های مدیریت وسایل خانه، امنیت، ترافیک و زراعت می توان استفاده نمود.

منبع: خبرنامه

https://avapress.com/vdcgnx9q3ak9wx4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مطالب مرتبط