تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۶
کد مطلب : 153550
زنان قالین‌باف؛ کار زیاد، مزد کم

زنان زیادی در هرات زندگی‌ می‌کنند که به دلیل مشکلات مالی، پای دار قالین نشسته و صبح تا شب به گره زدن تارهای رنگی آن مشغولند تا لقمه نان حلالی کسب کنند.

این زنان با طاقت سختی زیاد و ضعیف شدن چشم‌ها به دلیل نگاه کردن به تارهای قالین، می‌گویند که از این‌کار که درآمد خوبی برای آنان ندارد، گاهی مواقع خسته می‌شوند.

در این میان حتی این زنان، قالین‌بافی را به فرزندان خود نیز یاد می‌دهند تا آنان نیز بتوانند در کنار خودشان، کار کرده و درآمدی داشته باشند.

معصومه، زنی ۳۰ ساله است که دو فرزند دارد. او از زمان کودکی به قالین‌بافی مشغول است اما به دلیل وضعیت اقتصادی که دارد، سعی می‌کند با تمام مشکلات این کار کنار آمده تا پول بیشتری کسب کند.

او می‌گوید که برای بافت یک قالین شش متره، سه ماه وقت می‌گذارد اما دستمزدی که در قبال آن دریافت می‌کند، نیازمندی‌هایش را برطرف نمی‌کند.

به گفته‌ی او، چون دسترسی به نخ ندارند تا قالین ببافند، و همچنین نبود مشتری برای قالین‌های دست‌باف‌شان، مجبورند تا سفارش‌های تاجران قالین را قبول کنند.

او می‌گوید که تاجران یا فروشندگان قالین مواد اولیه را برای‌شان فراهم می‌کنند تا آن‌ها قالین را ببافند اما پول چندانی از بافت این قالین‌ها نصیب معصومه و دیگر زنان نمی‌شود.

زهرا، زن قالین باف دیگری است. او هنوز ازدواج نکرده اما می‌خواهد با پول قالین بافی جهیزیه‌ی خودش را تامین کند.

وی می‌گوید که زحمت زیادی می‌کشد اما درآمدی که از این راه به دست می‌آورد، اندک است.

زهرا چون سواد خواندن و نوشتن ندارد، به غیر از قالین بافی نمی‌تواند کار دیگری انجام دهد. او روزانه ۱۲ ساعت را پای دار قالین سپری می‌کند. به گفته‌ی خودش، وقتی از پای قالین بلند می‌شود، دستانش قوت کار دیگری را ندارد.

با این‌حال، قالین فروشان در هرات با تائید این مشکلات، دلیل افت قیمت قالین‌های دستی را نبود تقاضا در بازار عنوان می‌کنند.

خلیل‌احمد، یک تن از فروشندگان قالین می‌گوید که قیمت مواد خام بالا است و تقاضا برای خرید قالین‌های دستی کم. این امر سبب شده تا قیمت این قالین‌ها در بازار افت کند.

وضع مالیات زیاد بر مواد خام، کمبود مواد با کیفیت و تولید نشدن مواد خام در داخل کشور از دلایلی است که باعث افت قیمت قالین و دستمزد قالین‌بافان شده است.

عبدالرسول فایق، رییس اتحادیه‌ی قالین‌بافان در حوزه غرب نیز ضمن تائید مشکلات موجود گفت که زنان قالین‌باف با زحمات زیاد یک قالین‌چه را می‌بافند اما باید به قیمت ارزان به فروش برسانند.

او گفت که دلیل این امر، وضع محصول بالا بر مواد خام از طرف دولت است.

برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی، بازاریابی برای قالین‌های دستی و تولید موادخام باکیفیت در داخل کشور از راهکارهایی است کارشناسان مسائل اقتصادی برای بهبود قیمت آن پیشنهاد می‌کنند.

این در حالی است که چندی قبل گزارش‌هایی منتشر شده بود که گویا قالین‌های دست باف افغانستان توسط تجار پاکستانی به قیمت اندک خریداری شده و سپس با نام پاکستان به بازار جهانی صادر می‌شود.

https://avapress.com/vdcgnw9qzak9nn4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما