تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۰۸
کد مطلب : 154757
در دیدار صاحب امتیازان روزنامه های انصاف افغانستان و جوان ایران تاکید شد

به همان میزان که غرب برای دوری افغانستان و ایران کار می کند، ما باید برای نزدیکی کار کنیم

به همان میزان که غرب برای دوری افغانستان و ایران کار می کند، ما باید برای نزدیکی کار کنیم
جدای از مباحث دینی، مذهبی و اعتقادی، اگر ظرفیت های افغانستان برای ایران شناسانده شود، به لحاظ مسائل امنیتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توسعه روابط دو کشور به سود منافع ملی دو کشور است و در سطح جهان و منطقه، شاید هیچ دو کشوری تا این اندازه ظرفیت توسعه روابط نداشته باشند

صاحب امتیاز روزنامه انصاف و همچنین خبرگزاری صدای افغان(آوا) در دیدار با صاحب امتیاز روزنامه جوان ایران، از نبود یک روابط سازمان یافته و گسترده میان رسانه های دو کشور انتقاد کرد و گفت: به همان اندازه که غرب برای از بین بردن روابط دو کشور تلاش می کند، دو طرف به خصوص رسانه ها باید برای نزدیکی روابط تلاش کنند. حجت الاسلام و المسلمین حسینی مزاری بر توسعه روابط، همکاری ها و تعامل میان رسانه های دو کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، حجت الاسلام و المسلمین سید عیسی حسینی مزاری، صاحب امتیاز روزنامه انصاف و همچنین خبرگزاری صدای افغان(آوا) و هیأت همراه، با دکتر عبدالله گنجی، صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه جوان در تهران دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار، آقای حسینی مزاری با اشاره به روابط دو کشور افغانستان و ایران، گفت: با توجه به ظرفیت های زیادی که برای گسترش روابط دو کشور وجود دارد، این روابط گسترش نیافته و دو طرف در این زمینه ضعیف عمل کرده اند.

به گفته صاحب امتیاز روزنامه انصاف، دشمنان هم به خصوص در ۱۷ سال گذشته تلاش کرده که نه تنها روابط میان افغانستان و جمهوری اسلامی ایران ضعیف شود، بلکه همین رابطه موجود هم از بین برود.
وی خاطرنشان کرد که پس از موضوع اسلام هراسی در غرب، اکنون مسأله شیعه هراسی و در محور آن، ایران هراسی نیز در منطقه و به ویژه در افغانستان دنبال شده، تا جایی که در سال های ابتدایی پس از حاکمیت طالبان، مردم هراس داشتند حتی نامی از جمهوری اسلامی ایران بگیرند، اما پس از آن با تلاش برخی شخصیت ها، نهادها و رسانه ها این وضعیت بهتر شد و همچنین رویکرد رسانه های ایرانی نیز کمی نسبت به مسائل افغانستان بهتر شد.

صاحب امتیاز خبرگزاری صدای افغان(آوا) گفت که در این عرصه، مجموعه رسانه ای مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و به خصوص خبرگزاری صدای افغان(آوا) و روزنامه انصاف بیشترین فعالیت را در راستای شناساندن ملتهای ایران و افغانستان به همدیگر جهت نزدیکی بیش از گذشته انجام داده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی مزاری ادامه داد که فعالیت تشکیلات و نهادهای وابسته به ایشان در مورد معرفی جمهوری اسلامی ایران، نه بر اساس پروژه و سفارش، بلکه بر اساس اعتقادی که وجود دارد، صورت گرفته و می گیرد.

وی خاطرنشان کرد که؛ حضرت امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی و حالا حضرت امام خامنه ای(دام ظله العالی) تنها به جامعه ایرانی تعلق ندارند، بلکه مربوط به تمام جهان اسلام از جمله مردم افغانستان هستند.
وی تأکید کرد: به همان میزان که غرب برای دوری افغانستان و ایران کار می کند، ما باید برای نزدیکی کار کنیم.

صاحب امتیاز روزنامه انصاف خاطرنشان کرد که جدای از مباحث دینی، مذهبی و اعتقادی، اگر ظرفیت های افغانستان برای ایران شناسانده شود، به لحاظ مسائل امنیتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توسعه روابط دو کشور به سود منافع ملی دو کشور است و در سطح جهان و منطقه، شاید هیچ دو کشوری تا این اندازه ظرفیت توسعه روابط نداشته باشند.

وی با بیان این که متأسفانه امروز روابط منسجم و سازمان یافته میان رسانه های دو کشور وجود ندارد، خواستار توسعه روابط، همکاری ها و تعامل رسانه های جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به خصوص روزنامه جوان با روزنامه انصاف و خبرگزاری صدای افغان(آوا) شد و گفت که مجموعه نهادهای رسانه های وابسته به مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و حزب اسلامی تبیان آماده اند پیرامون تحولات افغانستان، تولیدات خبری، تحلیلی و تحقیقی را در اختیار روزنامه جوان قرار دهند و در صورت نیاز، این روزنامه نیز همکاری هایی داشته باشد.

در ادامه، دکتر عبدالله گنجی، صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه جوان ابتدا از نوع نگاه عمیق و همه جانبه حجت الاسلام و المسملمین حسینی مزاری تشکر و قدردانی کرد و گفت که دو مسأله سبب شده که جمهوری اسلامی ایران یک نگاه محافظه کارانه نسبت به افغانستان داشته باشد؛ ابتدا این که توسعه این روابط سبب آزار و اذیت شیعیان افغانستان نشود و دوم، حضور کشورهای غربی در افغانستان و بی اعتمادی که به نوعی نسبت به رهبران و مسئولین حکومت این کشور وجود داشته است.

وی خاطرنشان کرد که علی رغم روابط ضعیف در حوزه حکومتی، در حوزه های فراحکومتی روابط میان دو کشور بهتر بوده است، اما وی تأکید کرد که یکی از اشتباهات رسانه های جمهوری اسلامی ایران این بوده که بیشتر به حوزه اخبار و گزارش های حکومتی بسنده کرده و به سایر جنبه ها توجهی نشده است.
مدیرمسئول روزنامه جوان اعلام آمادگی کرد که برای توسعه تبادلات رسانه ای میان دو کشور، بتوانند یک صفحه اختصاصی را پیرامون تحولات افغانستان در وب سایت این روزنامه فعال و آماده کنند.

از سوی دیگر، دکتر گنجی با توجه به حضور نیروهای حرفه ای در روزنامه جوان، اعلام آمادگی کرد که اگر نیروهای رسانه ای مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان به آموزش های تکمیلی نیاز داشته باشند، حاضر هستند این نیروها را آموزش بدهند.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) -تهران
https://avapress.com/vdcgnt9quak9nu4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما