تاریخ انتشار :پنجشنبه ۴ عقرب ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۲۲
کد مطلب : 152083
شماری از وکلای شورای ولایتی و مقام‌های محلی در زون شمال  از ثبت دارایی شان سر باز می‌زنند

شماری از وکلای شورای ولایتی و مقام‌های محلی در زون شمال از ثبت دارایی شان سر باز می‌زنند

ریاست مبارزه علیه فساد اداری می‌‎گوید که شماری از وکلای شورای ولایتی و مقام‌های محلی ولایات شمال از ثبت دارایی شان در این اداره امتناع می‌کنند.
راشد حلیمی؛ رئیس مبارزه علیه فساد اداری در زون شمال در مصاحبه با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، گفت: ما یک و نیم سال قبل بر اساس هدایت مرکز، مطابق قانون اساسی و استراتژی مبارزه با فساد اداری، روند ثبت دارایی را در زون شمال با توزیع ۴۰۰ فورم که شامل کارمندان تمام ریاست ها و ادارات ولایات بلخ، سمنگان، جوزجان و بندر آقینه بودند را، آغاز کردیم.
آقای حلیمی افزود که از میان کسانی‌که برای شان فورم ارسال شده است، ۵۸ تن آنان کسانی هستند که تا به حال دارایی خود را ثبت نکرد اند و دوباره فورم را به این اداره ارسال نکرده اند.

عدم شفافیت و موجودیت فساد اداری از علت‌های اصلی ثبت نکردن دارایی این مقام‌ها گفته شده است.
رئیس مبارزه علیه فساد اداری در زون شمال علت ثبت نکردن دارایی را موجودیت فساد و مسائل غیرشفاف در دارایی آنها عنوان کرده و گفت: وقتی یک شخص مامور خدمات عامه در اداره دولتی موظف می شود؛ اولین تکلیف او این است که دارایی خود را ثبت کند؛ اما زمانی که از یک اداره برای شان فورم ارسال می‌شود و به آن توجه نمی شود، این کارشان بی اعتنایی، سوء استفاده، تعلل در وظیفه و از جمله جرایم فساد اداری شمرده می شود.
حلیمی با بیان اینکه اگر این افراد برای ثبت دارایی شان اقدام نکنند، به گونه جدی و قانونی با آنان برخورد صورت خواهد گرفت تصریح کرد: گام اول ما این بود که مکتوب های جدی به ادارات شان ارسال و نیز اسم های شان را در سایت نشر کردیم. گام بعدی در صورت عدم ثبت دارایی مقامات، مسئولیت و صلاحیت شان تعلیق و بر اساس فیصله شماره 17 و  اخیر کابینه، به دادستانی کل معرفی خواهند شد.
با این حال، محمد هاشم عظیمی، عضو شورای ولایتی بلخ می‌گوید که او دارایی خود را ثبت کرده و مدیریت اداری شورای ولایتی تحویل داده است اما اینکه به اداره مبارزه با فساد نرسیده است شاید مشکل تخنیکی وجود داشته است.
وی با بیان اینکه در روند ثبت دارایی، پروسه تعقیب نمی شود، گفت: کسانی‌که در راس این روند هستند، باید یک میکانیزم مشخص داشته باشند و نیز در پهلوی ثبت دارایی، نظارت و تعقیب کار نیز صورت گیرد و کسانی که درآمدهای غیر قانونی دارند را بازداشت کنند.

ثبت داریی سودی ندارد!
از سوی هم، محمد افضل حدید؛ رئیس شورای ولایتی بلخ با تایید اینکه افرای زیادی به شمول اعضای شورای ولایتی دارایی خود را ثبت نکرده اند، گفت که یک عده به خاطر کسب دارایی از راه غیرقانونی و عده‌ای دیگر به دلیلی بی تفاوتی و عدم قانون پذیری از این کار سر باز می‎زنند.
وی با بیان اینکه ثبت دارایی، بر روند کاهش فساد در کشور اثرگذار نیست، افزود: روند ثبت دارایی تا به حال یک روند نمایشی بوده که هیچ سودی در پی نخواهد داشت.
رئیس شورای ولایتی ولایت بلخ کارکردهای اداره مبارزه با فساد اداری را ضعیف عنوان کرد و گفت: برای مبارزه با فساد، می‌شود از دیگر راه ها نیز اقدام کرد، اما ریاست مبارزه با فساد اداری برای کاهش فساد در افغانستان گامی برنداشته است.

چه کسانی دارایی شان را در بلخ ثبت نکرده‌اند؟
محمد ابراهیم خیراندیش، محمد هاشم عظیمی، محمد امین دره صوفی، سید عبد الله مسرور، غلام سخی لاله، محمد آصف مهمند، ذبیح الله کاکر و طاهره حقجو از جمله اعضای شورای ولایتی بلخ هستند که دارایی شان را ثبت نکرده اند.
محمد نسیم گنجی رئیس بلخ برشنا، سید اکبر سروی مستوفی ولایت بلخ، سید حبیب الله عضو دیوان جزا در محکمه استیناف، عبدالله رئیس محکمه شهری در محکمه استیناف، عبد المنان رئیس دیوان مدنی استیناف، عبد الواحد قاضی محکمه استیناف، محمد طاهر قاضی محکمه شهری در محکمه استیناف، محمد نصیر عینی شهردار مزار شریف، سراج الدین مهربان رئیس ریاست زراعت، مطیع الله متین رئیس ریاست کار و امور اجتماعی، هاشم احمدی مدیر اداری در ترانسپورت ولایت بلخ، وحید پویا رئیس تفتیش، صبغت الله مستقیم رئیس معارف، مسعوده مولوی زاده مدیر عمومی خدمات فرهنگی و اجتماعی ریاست امور زنان، غلام عباس علی زاده رئیس مواد نفتی مزار و محمد یوسف دولت‌زی مدیر بندر جمهوریت از ریاست ترانسپورت نیز از جمله کسانی هستند که دارایی شان را ثبت نکرده‌اند.

https://avapress.com/vdcg7x9qwak9nz4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما