تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۷ حوت ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۸
کد مطلب : 60128
نزدیک به ۱۰۰۰ زن در پولیس و اردوی ملی فعالیت دارند
از روز جهانی زن در افغانستان در حالی تجلیل می شود که در ارتباط با وضعیت سیاسی و اجتماعی زنان در این کشور، قضاوت های مختلفی وجود دارد.
مژگان مصطفوی؛ معین وزارت امور زنان در گفتگوی ویژه با خبرگزاری صدای افغان(آوا) اظهار داشت در حالی که هنوز هم زنان افغانستان در اکثر نقاط کشور از انزوا و بیکاری رنج می برند، با آن هم، دستاوردهای ده ساله برای زنان را نباید نادیده گرفت.
وی افزود:"طی ۱۱ سال گذشته ما شاهد دستاوردهای چشمگیری چون مشارکت و رهبری زنان در عرصه های قانونگذاری به نفع زنان و حضور گسترده زنان و دختران در مکاتب و دانشگاه ها بودیم".
به گفته مصطفوی، حکومت افغانستان در عرصه ظرفیت سازی برای زنان در معارف کشور تلاش زیادی کرده است؛ بر همین اساس به جرات می توان گفت که امروز ۴۱ درصد از شاگردان مکاتب را طبقه اناث تشکیل می دهند.
به گفته وی، وقتی که آمارهای جمع آوری شده در آخر سال تحصیلی نشان می دهد که در رابطه با محصلین دختر، از سال ۹۰ تا ۹۱ پیشرفت های خوبی صورت گرفته و در مجموع می توان گفت که طی سال های گذشته حضور زنان در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی چشمگیر و انکارناپذیر بوده است.
به گفته معین وزارت امور زنان، امروز نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از طبقه اناث در صفوف پولیس و اردوی ملی در حال فعالیت اند و همچنین سه وزیر زن در کابینه دولت فعالیت دارند که در فضای موجود، دستاوردهای کمی برای زنان افغانستان نیست.
خانم مصطفوی تصریح کرد که حضور گسترده زنان در رسانه ها و همچنین وضع قوانین محو خشونت علیه زنان و قانون سرپرستی اطفال و نیز قانون خانواده به نفع زنان و... نشان می دهد که وضعیت زنان رو به بهبود است.
او همچنین ابراز داشت که با درنظرداشت اینکه مردم افغانستان جنگ های متعدد و خانمانسوز را پشت سر گذاشته اند می توان گفت که در این جنگ ها تمام ساختارهای اجتماعی از بین رفته؛ اما پس از این جنگ ها، صدها مقرره و برنامه های مفید برای طبقه اناث تا هنوز عملی گردیده است.
وی گفت:"اگر بتوانیم پلان کاری و ملی که معتبرترین سند برای بهبود وضعیت زنان افغانستان است را عملی کنیم، می توانیم وضعیت تمام زنان حتی کسانی که در سکتورغیردولتی مثل جامعه مدنی فعالیت دارند را بهتر بسازیم".
قابل ذکر است که به باور برخی منتقدان مسایل اجتماعی، افغانستان یک کشور صددرصد اسلامی است و مردم آن پایبند به معتقدات دینی خویش اند؛ بنابراین تجلیل و گرامیداشت از روزهای تاریخی، به خصوص روز زن، باید مطابق با مناسبت های مذهبی باشد؛ به طور مثال روز ولادت حضرت خدیجه(س) یا فاطمه زهرا(س) را باید به عنوان روز زن تجلیل نمایند. در حالی که مردم افغانستان به تقلید از غربی ها هشت مارچ را گرامی می دارند که بدون تردید، تقلیدهای کورکورانه ای از این قبیل، فرهنگ و تاریخ ملت افغانستان را زیر سؤال خواهد برد.
https://avapress.com/vdcg7q93.ak9zx4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

زنان هم مانند مردان در افغانستان وظیفه شان را به خوبی انجام داده و به خانواده های شان هم رسیدگی می نمایند. زنان شاغل دو وظیفه داشته هم در منزل و هم در بیرون از منزل فعالیت دارند.
نیرو های پولیس مرد چی گلی به سر مردم افغانستان زدن که نیرو زن بزنند این ها همه شعار است و در همین حد هم باقی میماند.
این زنان بهتر است به وظایف خانه داری شان بپردازند در جامعه که هنوز زنان به حقوقی شرعی و قانونی خود اشنا نیستن و این حقوق در جامعه رعایت نمیشود امکان ندارد چنین زنانی در جامعه از فساد در امان بمانند.
تا کی ما افغان ها تقلید از غربی ها را افتخار خودمان میدانیم چرا باید هشت مارچ روز جهانی زن باشد؟؟؟