تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۰
کد مطلب : 146189
بی باوری خلیلزاد به همکاری واقعی پاکستان در راه اندازی عملیات هماهنگ با افغانستان

پاکستان مرکز فعالیت گروه های تروریستی مثل شبکه حقانی و طالبان افراطی است

پاکستان مرکز فعالیت گروه های تروریستی مثل شبکه حقانی و طالبان افراطی است

به دنبال توافق اخیر افغانستان و پاکستان برای راه اندازی عملیات های مشترک در طول سرحد دو کشور، زلمی خلیلزاد سفیر پیشین امریکا در افغانستان و مشاور ارشد ترامپ در امور بین الملل، امکان همکاری واقعی پاکستان را در راه اندازی عملیات هماهنگ بعید می داند.

به گزارش مانیتورینگ خبرگزاری صدای افغان(آوا)، پس از سفر هیأتی از کنگره امریکا به اسلام آباد و کابل به رهبری جان مک کین، سناتور جمهوری خواه، اعلام شد که افغانستان و پاکستان برای راه اندازی عملیات های هماهنگ و مشترک در طول سرحد به توافق رسیده اند. پیش از این دو کشور در نتیجه میانجی گری چین، بر تبادل اطلاعات استخباراتی توافق کرده بودند.

اما زلمی خلیلزاد می‌گوید، اگر واقعا پاکستان چنین نیت و اراده ای داشته باشد، چرا علیه گروه‌های تروریستی چون شبکه حقانی در داخل شهرهای پاکستان دست به کار نمی‌شود.

خلیلزاد به رادیو آزادی گفت، بحث عملیات های هماهنگ و مشترک بر اساس پیشنهاد چین بود و وقتی که سناتوران امریکایی به پاکستان رفتند، پاکستان این مسأله را پذیرفت و خواست که این مساله زیر نظر امریکا هم صورت بگیرد.
وی تأکید کرد: "برای این که پاکستان ضد گروه حقانی و طالبان افراطی در این کشور کار کند، ضرورت به عملیات در نزدیکی خط دیورند نیست و عملیات در مسیر شاهراه های پاکستان آسان تر است".

مشاور ارشد دونالد ترامپ در امور بین الملل افزوده است: "یک سوالی که متوجه پاکستان از سال ها بوده، این است که این کشور می گوید هیچ تروریستی در پاکستان وجود ندارد، در صورتی که پاکستان مرکز فعالیت گروه های تروریستی مثل شبکه حقانی و طالبان افراطی است، این دو گروه با هم همکاری دارند و هر دوی شان متکی به کمک های پاکستان هستند".

وی ادامه داد که پاکستان در شرایط کنونی منتظر است که امریکا در استراتژی جدید خود، چه تصمیمی در مورد این کشور می گیرد تا بر اساس آن، اگر دوام سیاست هایش ضرر بیشتری نسبت به تغییر آن داشته باشد، در این سیاست ها تغییر بیاورد، اما خلیل زاد خاطرنشان می کند که فکر نمی کند پاکستان تغییری در سیاست هایش وارد کند.

زلمی خلیلزاد در گفتگو با رادیو آزادی افزود، از طرف دیگر باید فهمید که جنگ پاکستان سر چه است و پاکستان از افغانستان چه می خواهد: "مسائل مهمی است که باید در افغانستان و امریکا و دیگر کشورها روی آن بحث شود".

وی با اشاره به سیاست جدید امریکا در مورد افغانستان، خاطرنشان کرد که این استراتژی، به دلیل این که مسائل مختلف چون مسائل داخلی افغانستان، اقتصادی، سیاسی و نظامی را در محور توجه دارد، نسبت به سیاست های گذشته موفق تر خواهد بود.

به گفته مشاور ارشد دونالد ترامپ در امور بین الملل با بیان این که بحث روی یک تصمیم نهایی در مورد افغانستان هنوز هم در دولت امریکا دوام دارد، گفت که هنوز هم در مورد این سیاست اختلاف نظرها در داخل دولت امریکا در برخی مسائل وجود دارد، این اختلافات حل نشده و هنوز یک توافق کلی صورت نگرفته است".

با این وجود به گفته خلیلزاد، تنها یک تصمیم صورت گرفته که بر اساس آن، به وزیر دفاع این کشور اجازه داده شده که اگر ضرور بداند، بین ۳ تا ۵ هزار نیروی اضافی امریکا را به افغانستان اعزام کند و همچنان تجهیز نیروی هوایی و نیروهای ویژه ارتش افغانستان را با سرعت بیشتر دنبال کند.

با این وجود، آگاهان در امریکا بر این باور اند که یکی از محورهای اصلی سیاست امریکا در قبال افغانستان، تغییر برخورد و رویکرد این کشور نسبت به پاکستان خواهد بود؛ هرچند باید گفت که پاکستان نیز بی کار ننشسته و از طریق برخی چهره ها در امریکا، در حال لابی گری به نفع خود می باشد.

https://avapress.com/vdcg739qyak9tq4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما