تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۲
کد مطلب : 139268
وحدت و همبستگی میان علمای شیعه و سنی ضامن حیات اسلام است

حجت اسلام والمسلمین سید جعفر عادلی، عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان و رییس مجمع الدعوت التقریب درگفتگو با آوا، وحدت میان فرق و مذاهب اسلامی در افغانستان به خصوص علمای شیعه و سنی را ضامن حیات اسلام عنوان کرد.
وی اظهار داشت: درگذشته وحدت و صمیمیت میان علمای شیعه و سنی از طریق استاد و شاگردی بیشتر بوده وهمچنین در مراسمهای مذهبی مشارکت های از طرفین وجود داشته است.
اما به گفته او، در دوران جهاد و پس از آن ارتباطات رنگ سیاسی را به خود گرفت و اخیراً نیز تلاشهای از سوی برخی عناصر صورت گرفت تا اختلافات میان شیعه و سنی را بیشتر کند و به همین دلیل نیز تبلیغات سوء از هر دو طرف در زمینه وجود داشته است.
به عقیده آقای عادلی، حضور افراد و اشخاص تند رو شیعه و سنی درهر جماعتی درطول تاریخ سبب شده است تا اندیشه انسجام و وحدت را کمرنگ کرده و با ایجاد دشمنی میان مسلمانان به مذهب شان ظلم و خیانت کنند.
اما به گفته این آگاه فرهنگی و اجتماعی، در این اواخر تلاش شده است که توسط نشست ها و جلسات و برنامه های آموزشی مباحثی مطرح شود که مشترکات تقویت و اختلافات کنار گذاشته شود.
او، با تاکید بر اینکه شیعه و سنی در مسائل اعتقادی، فقهی و اصولی مشترکات زیادی دارند افزود: توافق بر مشترکات و نادیده گرفتن اختلافات نیاز به تعامل بیشتر میان پیروان دو مذهب دارد.
عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان عامل اساسی اختلافات میان شیعه و سنی درافغانستان را دست اندازی های از بیرون دانسته و خاطر نشان کرد: با این وجود عوامل تخریبی داخلی را نیز نمی توان نادیده گرفت.
به گفته وی، عده ای از تند روان شیعه و سنی از داخل و خارج به این باور هستند که اصلاً مشترکات وجود ندارد و وحدت میان شیعه و سنی ممکن نیست که یقیناً این گونه افراد ایادی بیگانگان هستند.
به گفته عادلی، از بیرون دشمنان اسلام آگاهانه اختلاف انگیزی می کنند و امروز برخی از رسانه ها در بیرون و داخل کشور که از جای دیگر آب می خورند شب و روز به اختلافات دامن می زنند که یقیناً این کار به نفع اسلام نیست.
به عقیده او، دشمنان اسلام دانسته است که اسلام با حقانیت که دارد روز بروز بیشتر رشد می کند و درکشورهای اروپایی حتی جا باز می کند، لذا تمام تلاش شان براین است که از هر طریق ممکن جلو این رشد و توسعه را بگیرند.
از سوی هم به گفته او برخی افراد کم سواد و یا جاهل در داخل افغانستان احساساتی برخورد کرده وخود را حق وطرف را باطل میداند که در نتیجه این تعصب خشک باعث اختلافات عمیق می شود.
به گفته او، با تمام این حرف و حدیثها اما مردم افغانستان برای ادامه زندگی نیاز شدید به وحدت و همبستگی دارند.
به گفته او یکی از شعارهای شورای اخوت اسلامی نیز این است که مشترکات تقویت شود و در اختلافات همدیگر را معذور بداریم.
او در پایان گفت: در افغانستان هرچند اختلافات دیدگاه میان پیروان مذاهب مختلف وجود دارد، اما با درنظرداشت اینکه افراد معتدل و میانه رو نسبت به تند روها بیشتر هستند امکان تقریب زیاد است اما از دو طرف باید سعی و تلاش بیشتر در زمینه صورت بگیرد.

https://avapress.com/vdcg3y9q7ak9wx4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما