تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ جدی ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۱
کد مطلب : 121617
افراط گرای، یک اندیشه بیرونی تحمیل شده بر مسلمانان است
علمای دین می گویند: پدیده افراطیت در افغانستان افزایش یافته است و نیاز به یک مبارزه پیگیر وهمگانی دارد.
به گزارش خبرگزاری آوا، کارشناسان دینی، به تغییر روشهای مبارزه با افراطیت تاکید می کنند و می گویند، تا کنون روش های که در این زمینه به کار رفته کارساز نبوده و تند روی ها در جوامع اسلامی به خصوص در افغانستان بیشتر شده است.

"داکتر ایاز نیازی" استاد دانشگاه در گفتگو با آوا، گفت: هرچیزی از خود علل و عواملی دارد که برای بقای یک پدیده نقش حیاتی دارد.
به گفته او، افراطیت نیز از پدیده های است که می تواند عوامل مختلف داشته باشد و برای مبارزه با آن باید به عواملها بیشتر توجه شود تا معلول.
به باور نیازی، یکی از عواملهای افراط گرای در افغانستان، برداشت های نادرست از دین و عدم آگاهی از آموزه های اسلام است.

به گفته این عالم دینی، با وجود اینکه تند روی ها و همچنین تفریط و بی توجهی در حال حاضر، هست و بود دنیای اسلام را با خطر مواجه کرده است، دنیا نیز سیاست ظالمانه ی را در پیش گرفته و از افراطیت به عنوان ابزار برای رسیدن به هدف خود استفاده می کند.
او تاکید کرد که برای جلوگیری از افراط گرایی، برگزاری کنفرانس های علمی و تحلیل و بررسی عوامل آن یک ضرورت جدی است.

او، همچنان نقش علمای دین را در مبارزه با افراط گرایی برجسته خاندو گفت: برای مبارزه بهتر با افراط گرایی باید کنفرانسها از آدرس علما دایر شود، زیرا مسلمانان و به خصوص ملت مسلمان افغانستان به علما بیشتر باور دارند.

او گفت: پدیده افراط گرایی  خانمان سوز امروز طبقه جوان را بیشتر تهدید می کند، لذا دولت و ملت به خصوص علمای دین وظیفه دارند که در پرتو دستورات دین اسلام مردم را از این خطرات آگاه کنند.

او همچنان گفت: افراط گرایی عکس العمل است، عمل یک چیز واقعیت است، اما عکس العمل برخواسته از خود عمل است واقعیت مستقل ندارد، اما به هر صورت یک پدیده نا مطلوب و خطرناکی است که باید ریشه آن مورد تحلیل و بررسی قرارگیرد.

درهمین حال "اسد الله یوسفی" یک تن ازعلمای کابل نیز در این زمینه گفت: اسلام مخالف افراطیت است و این در حقیقت یک اندیشه تحمیلی بیرون از دین اسلام است و نوعاً تعداد از آدمهای نا بلد و جاهل و بی خبر از متون دین، خود را فریب داده و به این جاده می کشاند.

به گفته او، از جمله عوامل اساسی افراطیت القائات بیرون از حوزه دین است و علاوه برآن هوای نفس نیز سبب می شود که فرد تحت تاثیر این القائات بی هوده و بی اساس قرار گیرد.

آقای یوسفی در ادامه گفت: برای به دست آمدن یک نتیجه مطلوب در مبارزه با افراطیت باید یک تعریف روشن مبتنی برآموزه های دینی به خصوص درجامعه اسلامی افغانستان ارائه شود و همچنان راه کارهای معقول و اساسی مبتنی برخرد ناب انسانی برای مبارزه با افراطیت جستجو شود تا این خطر رفع شود.

او با تاکید بر اینکه، در دین مقدس اسلام اضافه روی و تجاوز از حد در تمام عرصه ها ممنوع است افزود: بدون تردید اندیشه که در حال حاضر در قالب داعش و طالب و القاعده در جامعه رونما گردیده است، دریافتی از بیرون است و برای هیچ یکی از جوامع اسلامی و ملت افغانستان قابل قبول نیست.

به باور او، اندیشه افراطیت زمان از بین خواهد رفت که مبارزه جدی نه تنها با معلول بلکه با علت نیز صورت بگیرد.
https://avapress.com/vdcfyydyew6d0va.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما