تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۵
کد مطلب : 150417
قمه زنی(تیغ زنی) بدعت است / قمه زدن در مراسم های عزاداری امام حسین(ع) نوع از افراط است

علمای شهر کابل در واکنش شان به قمه زنی یا تیغ زنی برخی از شیعیان در ایام محرم و روز عاشورا، می گویند که تمامی مراجع تقلید و در رأس آن حضرت امام خامنه ای(دام ظله العالی) قمه زنی را حرام اعلام کرده اند. این علما می گویند قمه زنی بدعت است و قمه زدن در مراسم عزاداری امام حسین(ع) نوعی از افراط است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت الاسلام یارمحمد رحمتی، مسئول بخش فرهنگی مرکز فعالیت فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل در گفتگو با خبرگزاری آوا بیان کرد: "اکثریت مراجع که در راًس آن امام خامنه ای می باشند، قمه زنی را حرام اعلام کرده اند".

او گفت: "در رابطه به قمه زدن هیچ گونه دلیل شرعی نداریم، قمه زنی یک عمل غیراسلامی است، قمه زدن در مراسم های عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) نوع از افراط است؛ مخصوصاً در اماکن مقدس که خون انسان نجس است".

آقای رحمتی اضافه کرد: "یک وقت انسان وارد مسجد می شود، می بیند که مسجد با خون کثیف شده و وقت هم برای نماز کم مانده است، آیا نماز خواندن اولویت دارد یا تطهیر مسجد؟ اینجا فتوای ائمه دین این است که اول مسجد تطهیر و پاک شود، بعد نماز خوانده شود؛ پس مسجد را آلوده نسازید".

مشاور ارشد دبیر کل حزب اسلامی تبیان ادامه داد: "اشخاصی که بیرون از جغرافیای اسلام قمه زنی را تماشا می کنند، در حقیقت یک وحشی گری و بربریت را از سطح اسلام به بیرون از جغرافیای اسلام به نمایش می گذارند و پخش خون انسان ها و تبدیل تیغ از یک دست به دست دیگر، باعث انتقال امراض گوناگون می شود".

مسئول بخش فرهنگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان علاوه کرد: "با توجه به تحریکات دشمنان و تبلیغات سوء نسبت به مذهب تشیع، موضوع قمه زنی یک سوژه تبلیغاتی شده و علیه مذهب تشیع استفاده می شود و برای مردم نشان می دهند که مذهب تشیع یعنی یک حالت غیر عادی و جنون".

او در اخیر صحبت هایش خاطرنشان کرد: "قمه زنی در شرایط فعلی کار درست و مناسبی نیست و جوانان باید از این عملی جدا خوداری نمایند".

با این حال حجت الاسلام علی اسود بلال، مسئول مدرسه علمیه امیرالمومنین در گفتگو با خبرنگار آوا بیان کرد: "با توجه به فتوای مراجع تقلید، خصوصا مجتهدینی که با روح زمان و اثر آگاهی دارند، به این نتیجه رسیده اند که قمه زنی و زنجیر زنی های تیغ دار، دور از شاًن عزا داری اباعبدالله است".

آقای بلال افزود: "خواهش ما از تمام جوانان عزادار که اظهار ارادت و محبت به آقا اباعبدالله حسین(ع) می کنند، از قمه زنی و زنجیر زنی های تیغ دار بپرهیزند. عاقلانه نیست که ما بهانه ای به دست دشمنانی بدهیم که می خواهند از چهره پیروان امام حسین(ع) وسیله ای برای وهن و توهین به عزادار و مجلس عزای آقا اباعبدالله بسازند".

این عالم دین اضافه کرد: در مسأله قمه زنی، فتوای صریح حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی این است که می گوید "من اگر ببینم در مجلس عزا جوانی قمه می زند، با همین حالت خود می روم دست های آن ها را می بوسم و آن قمه را از دست ایشان می گیرم و می گویم اگر این عمل در شرایط فقهایی بوده و چنین فتوایی داده، متناسب به همان وضعیت و شرایط بوده، اما فعلا این قمه زنی به مصلحت عزاداران امام حسین نیست".

او ادامه داد: "قمه زنی در شرایط کنونی در مراسم های عزاداری نوع از افراط است و این افراط باعث ایجاد وهن در عزاداری می شود".

به گفته وی، قمه زنی با هیچ یکی از شرایط افغانستان سازگاری ندارد.

از سوی دیگر حجت الاسلام سید عارف موسوی، یک تن از اساتید مدرسه علمیه امیرالمومنین در گفتگو با خبرگزاری آوا، بیان داشت: "ما در دین اسلام بعضی از معروف ها را داریم و بعضی هم از منکرات، معروف همان چیزی است که قرآن، خدا و پیامبر اسلام می گوید که این عمل را انجام بدهد".

وی ادامه داد: "اما بعضی از منکرات داریم که ما را از آن نهی می کند، می گویند این کار حرام است، انجام ندهید، کسی که آن را انجام بدهد، یعنی از امر اسلام سرکشی کرده و فعل حرام را انجام داده است، اما بعضی چیزها واجب است که باید آن را انجام بدهد؛ اگر کسی انجام ندهد، مرتکب گناه می شود".

آقای موسوی اضافه کرد: "قمه زنی و امثال این ها، چیزهایی است که ریشه در دین ندارد و بعدا وارد دین شده است. قمه زنی از روی احساسات و عاطفه وارد دین شده است، زمانی که احساسات مردم در زمان عزاداری بالا رفته، خود را زده، یک حادثه رخ داده، بعد آمده اند این را به عنوان یک آموزه در عاشورا مطرح کرده اند".

این عالم دین اشاره کرد: "کسانی که در روز عاشورا قمه یا تیغ می زنند، این عمل جنبه شرعی ندارد و بدعت است؛ بدعت یعنی چیزی که از دین نیست، بیاوریم و وارد دین کنیم؛ نه در آیات قرآن آمده که قمه بزن و نه در کدام احادیث پیامبر(ص)".

او بیان نمود: "باید در امور دین تعادل را در نظر بگیرم؛ نه افراط کنیم و نه تفریط، اگر مراسم عزاداری را کاملا تعطیل کنیم، این هم درست نیست، چون هرچه داریم از برکت همین عاشورا و مکتب حسینی است که درس عزت و شجاعت را برای ما می آموزد، و افراط هم درست نیست که بیایم با یک کار وهن آلود را در مذهب ایجاد کنیم".

حجت الاسلام والمسلمین موسوی خاطرنشان کرد: "فیلم های قمه زنی باعث می شود کسانی که به مذهب تشیع روی می آورند، رو گردان شوند، با این کار وهن در مذهب ایجاد می کنند، اشخاصی که قمه می زنند و از قمه زدن حمایت می کنند، آب به آسیاب دشمن می ریزند".

https://avapress.com/vdcfyxdyew6dtja.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سلام و عرض ادب خدمت شما. یک سوال داشتم از شما اگر پاسخ بدهید. یک نفر است اسمش شیخ حسن اللهیاری است که انقلاب اسلامی ایران را زیر سوال برده آخی از بین شما چرا یک مرد پیدا نمیشه که جوابش را بدهد. اگر این انقلاب خمینی اسلامی بود پس چرا شما دلیل شرعی نمیارید و جواب آن شیخ را بدهید.