تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۴۴
کد مطلب : 125019
نبود نیروی متخصص از چالشهای عمده، فرا راه پیشرفت در افغانستان است
یکی از علل عقب ماندگی مردم افغانستان طی چندین دهه، عدم ظرفیت سازی برای جوانان تحصیلکرده و نیروی متخصص انسانی بوده است.
به گزارش آوا، انجمن علمی فرهنگی، ولسوالیهای اول و دوم بهسود ولایت میدان وردک، امروز پنج شنبه از ۳۰۹۱ تن راه یافتگان جوانان، در تحصیلات عالی از طریق آزمون کانکور، تقدیر کردند.
ظاهر حسینی رییس این انجمن که در این محفل صحبت می کرد گفت: با وجود اینکه ولسوالیهای اول و دوم بهسود در عرصه ی معارف با مشکلات عدیده رو برو است، اما در عین حال در سال ۱۳۹۵ رقم بالایی از راه یافتگان را در تحصیلات عالی داشته است.
او همچنان گفت: انجمن محصلین ولسوالیهای بهسود برای ۶۰۰ تن از جوانانی که در دانشگاه مرکزی(کابل) به تحصیلات خود ادامه می دهند لیلیه درنظر گرفته است.
حسینی، مردم ولایت میدان وردک به خصوص ولسوالیهای بهسود را از محروم ترین مردم در افغانستان خواند و گفت: در تمام ارگانهای دولتی، مجلس نمایندگان و حتی کمکهای موسسات خارجی از ولسوالیهای بهسود کمتر سخن به میان می آید.
او، در ادامه سخنان خود از وزارت معارف کشور خواست تا نسبت به کیفیت معارف در دو ولسوالی اول و دوم بهسود توجه بیشتر نماید.
به گفته حسینی، درحال حاضر اکثر مکاتب بهسود با کمبود معلم مواجه است و عده ی دیگر نیز معلم معیاری ندارند.
به گفته او، در بسیار از مکاتب ولسوالیهای بهسود یا عالم دینی معلم است و یا اینکه سطح تحصیلات معلمین از دیپلوم بالا تر نیست.
در همین حال شیرعلم عباسی، استاد دانشگاه، از دیگر سخنرانان این محفل ضمن عرض تبریک و تهنیت به راه یافتگان در تحصیلات عالی گفت: یکی از مباحث عمده که نتایج آن در جهان ثابت شده است این است که پیشرفت ملتها صد در صد به توسعه علم و دانش بستگی دارد.
به گفته شیرعلم، اکثر جنگ و نزاعها، کشمکشها و بهم پریدنها، از جهالت و نادانی و فقر علم و دانش سرچشمه می گیرد.
وی تاکید کرد: یکی از علل عقب ماندگی مردم افغانستان نیز طی چندین دهه، عدم ظرفیت سازی برای جوانان تحصیلکرده و نیروی متخصص انسانی بوده است.
به گفته او، زد و بندهای سیاسی، خود خواهی ها و زیاده طلبیهای رهبران سیاسی، سبب شده است که به نیروی جوان تحصیلکرده توجه صورت نگیرد و نهادهای علمی با سیستم کهنه در گرو افراد منفعت طلب قرار داشته و با نا کار آمدی تمام مسیر خود را طی کند.
به عقیده این استاد دانشگاه پیشرفتها، درعرصه های مختلف، ارتباط تنگا تنگ با نظام تحصیلی و نیروی متخصص کارآمد انسانی دارد.
او با بیان اینکه تا کنون تمام گفته ها در رابطه با جوانان تحصیلکرده در افغانستان از مرحله شعار پا فراتر نگذاشته است افزود: تا زمانیکه دولت در راستای ظرفیت سازی برای جوانان اقدام جدی نکند نه جلو مهاجرتها گرفته می شود و نه کشور بجایی خواهد رسید.
به باور شیرعلم، در افغانستان زمانی بر استبداد سیاسی و ناهنجاریهای اجتماعی پایان داده خواهد شد که مردم از یکسو به بلوغ سیاسی برسند و درعین حال از نگاه علم و دانش مسیر تکامل را طی کنند.
https://avapress.com/vdcfytdy1w6d0xa.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما