تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۰۸
کد مطلب : 123110
نگرانی شبکه زنان افغان از حضور کمرنگ زنان در روند صلح
شبکه زنان افغان٬ در یک نشست مطبوعاتی نگرانی خود را از حضور کمرنگ زنان در گفتوگوهای صلح ابراز داشته و حضور پررنگتر را زنان در گفتوگوهای صلح از ضروریات عنوان کردند.
به گزارش خبرگزاری آوا، اعضای این شبکه می گویند باید از تجارب و توانایی های زنان با توجه به حقوق آنان و این که آنان جزئی از ملت افغانستان هستند و حق معین دارند در هر روندی٬ به خصوص در روند صلح استفاده صورت گیرد٬ در غیر این صورت٬ این تلاشها شفاف نخواهد بود.
در اعلامیه ای که ازسوی این شبکه صادر شده آمده٬ حذف زنان از پروسه نقشه راه و گفت وگوهای چهارجانبه نشان از عدم باور حکومت به توانایی های زنان است و از حکومت خواسته می شود تا نقش زنان را در تمام مراحل مذاکرات صلح جدی بگیرند.
این شبکه٬ از سرگیری مذاکرات و گفت وگوهای صلح را به عنوان فرصتی خوب برای تامین صلح و ثبات در کشور عنوان کرده و اعضای آن می گویند این نهاد به شکل فعال مشغول پیگیری اجندای اعمار صلح از دید زنان از آغاز این روند مبتنی بر باور و نگرش زنان بوده است.
همچنین در اعلامیه صادره این نهاد٬ از دولت خواسته شده تا به تعهدات ملی و بینالمللی و بر اساس پلان کاری ملی افغانستان برای تطبیق قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد که یک سال قبل با هدف مشارکت زنان در پروسه صلح٬ محافظت و تقویت نقش زنان در روندهای سیاسی و انکشاف٬ تدوین و توشیح گردیده٬ در نظر داشته و پایبند باشد.
پلوشه حسن عضو شبکه زنان افغان٬ طی قرائت اعلامیه این نهاد گفت٬ از نگرانیهای آنان وجود پیش شرطهایی است که از جانب طالبان و حکومت برای مذاکرات صلح وجود دارد که نحوه تاثیر گزاری این پیش شرطها بر ارزشهای مدنی و پیشرفت دموکراتیک حاصله در کشور و اینکه کدام خطوط قرمز در این مذاکرات طی شش ماه آینده رعایت خواهند شد از جمله نگرانیهای جامعه مدنی و زنان طی این دوره به شمار میرود و این نگرانیها زمانی شدیدتر میشود که در پروسه نقشه راه صلح هیچ نمایندهای زنان حضور نداشته و هیچ مشورهای با گروپهای زنان در داخل و بیرون حکوت صورت نگرفته است.
اما این نهاد به تلاشهای موجود در راستای تامین صلح نیز با دیده شک نگریسته و در این اعلامیه تصریح کرده است که٬ در حالیکه تلاشهای صلح جریان دارد٬‌ ناامنیها همچنان ادامه داشته و بر اساس گزارش سالانه معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) که در همآهنگی با دفتر کمیشنر عالی حقوق بشر ملل متحد تهیه شده٬‌ نشان میدهد که درگیریهای روز افزون زمینی در نزدیکی و یا داخل مناطق مسکونی همراه با حملات انتحاری و حملات دیگر در شهرهای بزرگ٬ علت کلیدی مرگ و جراحت افراد ملکی در اثر جنگ در سال ۲۰۱۵ بوده و ادامه این تلفات جانی و مالی شک و تردیدهای فراوانی را در ذهن مردم افغانستان در کنار بدبینیها و بیاعتمادیهای روند صلح به وجود آورد و آن را در هالهای از ابهام قرار میدهد.
همچنین شبکه زنان افغان و جامعه مدنی زنان٬ «گسترش نظامیگری و ایجاد گروههای اربکی را به عنوان راه حل اساسی برای تامین امنیت کلی و به خصوص راه حل بنیادی برای تامین امنیت حقوق زنان نمیداند».
در اعلامیه این نهاد در مورد نگرانیهای زنان بر مبنای تجارب گذشته آنان و خط سرخ ترسیم شدهشان در مذاکرات صلح که بازتاب دهنده نگرانیهای آنان است٬ گفته شده که مشارکت زنان در مذاکرات آینده صلح مطابق سهم ۲۵ درصدی آنان در این مذاکرات مد نظر گرفته شده و بر حفظ تمام حقوق و امتیازات زنان٬ مندرج قانون اساسی کشور تاکید شده است.
و نیز «مشارکت معنادار و موثر زنان در تمام سطوح مذاکرات صلح و به شمول نشستهای چهارجانبه گروه هماهنگی چهارجانبه» از خواستههای دیگر در این اعلامیه بود.
همچنین در ادامه این اعلامیه آمده بود٬ تعیین شاخصهای قابل اندازهگیری برای بررسی برنامههای استخدام٬ برخورد و ادغام ملیشهها ( اربکیها ) در پوشش وزارت داخله با شمولیت زنان جداَ در نظر گرفته شود.
این در حالی است که نشست چهارجانبه صلح در قالب گروه هماهنگی چهارجانبه٬ روز گذشته در کابل برگزار شد.
https://avapress.com/vdcfymdyxw6d0ya.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما