تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۵
کد مطلب : 125703
بمباران شفاخانه پزشکان بدون مرز در قندوز؛ از ادعای امریکا تا استقبال افغانستان
امریکا با انتشار تحقیقات نظامی درباره بمباران شفاخانه پزشکان بدون مرز در ولایت قندز در سال ۲۰۱۵، مدعی شد که بمباران این بیمارستان جنایت جنگی نیست.

به گزارش خبرگزاری آوا، جنرال جوزف وتل، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی امریکا ادعا کرد: تحقیقات نشان می دهند که برخی نیروهای امریکایی به اصول جنگ و قانون درگیری مسلحانه پایبند نبوده اند اما این عدم پایبندی و اهمال در حدی نبوده است که جنایت جنگی محسوب شود.
وی  افزود: از آنجا که نیروهای امریکایی نمی دانستند محلی را که هدف قرار داده اند، بیمارستان است؛ لذا این حادثه جنایت جنگی به حساب نمی آید.
وی بمباران این بیمارستان را حاصل اشتباهات غیر عمدی افراد در زمان انجام مأموریت و نیز از کار افتادن برخی تجهیزات قلمداد کرد.
این جنرال امریکایی گفت: به خسارت دیدگان این حادثه ۳۰۰۰ دالر و به خانواده جانباختگان ۶۰۰۰ دالر غرامت پرداخت شده است.
شایان ذکر است که در این حمله که در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۵ رخ داد، ۴۲ نفر کشته و ۳۷ نفر دیگر مجروح شدند و این بیمارستان که توسط سازمان پزشکان دون مرز اداره می شد، ویران شد.
در گزارشی که درباره این حادثه منتشر شده است ادعا شده است که بیش از ۱۷۰ نفر و خانواده خسارت پرداخت شده و با تخصیص ۵.۷ ملیون دالر برای بازسازی این بیمارستان موافقت شده است.

دولت جمهوری اسلامی افغانستان از نشر گزارش تحقیقات در خصوص دوسیه حمله سال گذشته به شفاخانه داکتران بدون سرحد ولایت قندوز، استقبال کرد.

در خبرنامه نامه اگر آمده است، دولت افغانستان از اینکه تحقیقات در رابطه به رویداد شفاخانه یاد شده، با دقت همه جانبه صورت گرفته، ابراز خرسندی می نماید و به چگونگی حسابدهی و اقدامات که در این رابطه صورت گرفته، باورمند می باشد.
افغانستان از تدابیری که برای جلوگیری از تکرار چنین حوادث روی دست گرفته شده است، نیز حمایت می کند.

گفتنی است خبرگزاری رویترز نیز علام کرده است که ارتش امریکا در ارتباط با بمباران این بیمارستان، تدابیری را برای مجازات ۱۶ سرباز و یک جنرال اندیشیده است.
این در حالی است که سازمان پزشکان بدون مرز، ادعای غیر عمدی بودن این حمله را زیر سئوال برده و از هر گونه اظهار نظر فوری درباره این تحقیقات خودداری کرده است.

پس از آن حمله، سازمان پزشکان بدون مرز درخواست کرده بود که این حمله عمدی، باید به عنوان جنایت جنگی شناخته شود. زیرا این سازمان، مختصات بیمارستان مذکور را به طرف های درگیر اعلام کرده بود.
https://avapress.com/vdcfxtdymw6d0ea.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما