تاریخ انتشار :جمعه ۸ سنبله ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۷
کد مطلب : 73420
از روز جهانی سوادآموزی در کابل تجلیل شد
بنیاد آرمان‌شهر، مرکز تعاون و انستیتوت فرهنگی فرانسه برنامه ای را تحت عنوان " وظیفه دولت آینده در برابر هیولای بی سوادی" روز پنجشنبه در کابل برگزار کرد.
هشتم سپتمبر مصادف به روز جهانی سوادآموزی است. سواد آموزی بخشی از دستور کار دو ساله سازمان ملل متحد در سال گذشته و امسال است.
مقام‌‌های این سازمان از دولت افغانستان خواسته اند که تلاش های خود برای مقابله با بی سوادی را در کشور افزایش دهند.
سازمان ملل متحد می گوید که ناامنی در افغانستان هنوز هم یکی از چالش‌های عمده در برابر سوادآموزی است.
براساس آمار رسمی، بیش از پنج میلیون کودک در سراسر افغانستان از آموزش محروم اند. بیشتر این کودکان، را دختران تشکیل می دهند.
سوادآموزی در افغانستان از سال‌های بسیار دور در کشور وجود داشته و در واقع در دوران امان الله خان در این کشور پایه گذاری شد، ولی به علت فقر اقتصادی و مشکلات اجتماعی، در حال حاضر افغانستان یکی از کشورهای است که بیشترین رقم جمعیت آن را، افراد بی سواد تشکیل می دهند.
داکتر سید عسکر موسوی، عضو عالی تحقیقی دانشگاه آکسفورد در این محفل گفت که بی سوادی نیز در کنار جنگ جاری در افغانستان یکی از علت های بدبختی های موجود در افغانستان است که افغان‌ها را با مصیبت رو به رو کرده است.
آقای موسوی افزود کهبدون فراگیری سواد امکان ندارد افغانستان راه‌های ترقی و پیشرفت را بیپیماید و هر افغان باید در این راستا خود را مسوول احساس کند.
به گفته او، همه باید برای پرورش فرزندان خود کوشش کند، خردسالان باید تعلیم داده شوند و بزرگانسواد بیاموزانند.
طبق آمار سازمان ملل، در حال حاضر ۶۶ درصد مردم افغانستان، از نعمت سواد خواند و نوشتن بی بهره اند و آنعده از مردم كشور که باسواد اند فقط تنها توانايي خواندن و نوشتن را دارند.
این در حالی است که وزارت معارف افغانستان می گوید که هم کنون بیست و دو هزار مرکز سواد آموزی در سراسر کشور فعالیت دارند و در آن، حدود پنجصد و پنجاه هزار تن سرگرم آموزش سواد اند.

https://avapress.com/vdcfxjde.w6dm0agiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

نا امنی در کشور دلیل بر افزایش مشکلات است یکی از عمده ترین چالش ها در برابر بیسوادی است.
دولت در مورد مهار بیسوادی در کشور باید تلاش کند. تا این معضل ریشه کن شود.