تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۱
کد مطلب : 127909
عبد الشکور فلاح
عبد الشکور فلاح
حجت السلام و المسلمین عبد الشکور فلاح، قاری بین المللی و پر آوازه افغانستان و بینان گذار دار القرآن اسری، در یک گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدای افغان (آوا) از گسترش و توسعه فرهنگ و آموزش قرآنی در سطح افغانستان اظهاز امیدواری کرد.

آقای فلاح، مردم افغانستان را قرآن دوست و دین مدار خواند و گفت: اکثر موفقیتهایم در عرصه ملی و بین المللی را مدیون دعاهای مردم می دانم.

آقای فلاح همچنان از داوری اخیر خود در تهران نیز یاد کرد و گفت: برای اولین بار به عنوان داور بین المللی به نمایندگی از کشور افغانستان اشتراک کرده و آنرا جای افتخار می‌داند.

وی، از اشتراک خود در محفل بزرگ مسابقه ی بین المللی قرآنی به عنوان داور در تهران، خوشحال به نظر می رسد و می‌گوید در حد توان خود در مسابقه به عدالت داوری کرده است.

فلاح در ادامه، از فعالیتهای دار القرآن اسراء یاد کرد و گفت: از روز تاسیس، این بنیاد قرآنی تاکنون در عرصه های مختلف قرائت، صوت و لحن، تجوید و تحقیق فعالیت وسیعی داشته است.

به گفته فلاح، دار القرآن اسراء در ماه مبارک رمضان برنامه های ویژه قرآنی مانند ترتیل خوانی، تجوید، روخوانی و روان خوانی و همچنین تبلیغ و بیان احکام و اخلاق اسلامی در نقاط مختلف کابل و در حسینیه حضرت بقیۀ الله به صورت اختصاصی داشته است.

او همچنان اظهار داشت: دار القرآن اسراء که بیشتر در غرب کابل فعالیت دارد روزانه شش الی هفت کلاس قرآنی حدیثی و تفسیری دارد و این برنامه ها در ماه مبارک رمضان گسترده تر می شود و در زمستان به بیش از چهارده کلاس می رسد.

آقای فلاح، با اشاره به وضعیت کنونی اجتماعی و فرهنگی در کشور گفت: با تمام بدبختیهایی که چند سال در کشور اتفاق افتاده است و هنوز هم ادامه دارد به خصوص ترویج فرهنگ مبتذل غرب و ضد ارزشی دشمنان در جامعه افغانستان، خوشبختانه جوانان و نوجوانان اعم از طبقه ذکور و اناث به سمت و سوی برنامه های قرآنی رو می آورند.

فلاح، شرایط فرهنگی افغانستان را شکننده خواند و گفت: هرچند فعالیتهای قرآنی و مذهبی در سطح خوبی قرار دارد، اما به هیچ وجه کافی نیست زیرا در برابر تبلیغات و نشرات رسانه های ضد ارزشی کار بیشتری لازم است.

او، از حکومت و وزارت خانه های مربوطه نیز خواست که به وظایف دینی و اسلامی خود عمل کرده و به مسایل دینی بیشتر توجه نمایند و به عنوان یک کشور اسلامی بودجه های کلانی را در این زمینه اختصاص دهند تا ارزشهای قرآنی با تلاشهای دشمنان از متن زندگی مردم به حاشیه رانده نشود.

به گفته ی این قاری بین المللی کار در سطح یک ملت وظیفه ی یک نفر دو نفر نیست و تنها مراکز فرهنگی نمی توانند در سطح کشور برنامه ریزی داشته باشند، بلکه برنامه ریزی های دولت به همکاری ملت است که می تواند در عرصه های مختلف اصلاحات را بوجود بیاورد.

به گفته وی، شکی نیست که در طول چهار دهه جنگ و ویرانی، افغانستان از نگاه علمی و فرهنگی عقب مانده باشد، لذا چندین سال فعالیتهای نفس گیر و حرکت منسجم و عمومی می خواهد تا کمی و کاستیها در عرصه های مختلف به خصوص بعد فرهنگی و اجتماعی جبران شود.

فلاح به تمام مراکز فرهنگی و سکتورهای فرهنگی و دولتی هشدار داد که اگر به وظیفه دینی خود عمل نکنند در دنیا پیش مردم و در روز قیامت در پیشگاه خداوند مسوول خواهند بود.

آقای فلاح سپس به گوشه ای از زندگی نامه و فعالیت های قرآنی خود اشاره کرد و گفت: از سنین نوجوانی به فعالیت های قرآنی رو آوردم و چهارمین قاری کشور و اولین قاری جوان شیعی بودم که در سال ۱۳۶۰ شمسی در رادیو افغانستان به اجرای قرائت قرآنکریم پرداختم و سپس در سال ۱۳۶۲ راه مهاجرت به سمت ایران را برگزیدم و در ایران هم در کنار تحصیل علوم حوزوی، فعالیت های قرآنی را پی گرفتم و با برپایی محافل، مجالس و کلاس های قرآنی، صدها نفر شاگرد فرهیخته و فهیم قرآنی تقدیم جامعه کردم و پس از بازگشت به وطن نیز این روند را ادامه دادم.

آقای فلاح گفت: در سال ۱۳۸۸ به دعوت بزرگان به خصوص حضرت آیت الله تقدسی(ره) وارد افغانستان شدم و در تلویزیون کوثر در بخش دینیٔ فرهنگی و اجتماعی قرآنی مشغول کار گردیدم و افزون بر آن در این مدت همکاری با نمایندگی جامعه المصطفی نیز بخشی از فعالیتم بود.

این استاد برجسته قرآنی افزود: در سال ۱۳۹۲ موفق شدم که مدرسه دارالقرآن اسراء را تاسیس کنم و تاکنون بیش از ۲۰۰۰ شاگرد در رشته های مختلف قرآنی تربیت کردم و فعلا نیز در خدمت تعلیم و تربیه جوانان در سطح بالای آموزشهای قرآنی به خصوص در غرب کابل هستم.
حجت الاسلام والمسلمین قاری عبدالشکور فلاح، گسترش فعالیت های قرآنی را در شرایط فعلی کشور مؤثر دانست اما گفت: موسسات قرآنی با مشکلات مالی شدیدی مواجه هستند به خصوص دارالقرآن اسراء اگر امکانات مناسبی در اختیار داشته باشد می تواند منشأ اثرات و برکات زیادی خواهد شد.

او نبود جای ثابت برای دارالقرآن اسراء را از مشکلات عمده فرا راه این مرکز قرآنی عنوان کردو گفت: اگر دار القرآن اسراء جای ثابت داشته باشد می تواند بیشتر فعالیت کند.
https://avapress.com/vdcfxedy1w6d01a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما