تاریخ انتشار :پنجشنبه ۸ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۲
کد مطلب : 131364
حکومت در راستای تامین آزادی بیان ناکام بوده است

بر اساس نتایج نظرسنجی تازه‌ای که از سوی اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان انجام شدهبیش از ۵۰ درصد از ژورنالیستان و مدیران رسانه‏ها حکومت وحدت ملی را در راستای تامین آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات ناکام خوانده اند.
به گزارش خبرگزاری آوا، مسوولان اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان، امروز (پنجشنبه) در مراسم اعلام نتایج این نظرسنجی اظهار کردند که این نظرخواهی از ۱۰۸۸ خبرنگار در ۱۱ ولایت صورت گرفته است.
مسولان اتحادیه ملی ژورنالیستان می‏گویند که نتایج نظرسنجی آنها نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد از کارمندان رسانه ها و ژورنالیستان، حکومت وحدت ملی را در راستای تامین آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات ناکام خوانده اند.
آنان افزودند که فقط ۲۰ درصد اشتراک کنندگان تلاش های حکومت در زمینه تامین آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات را قناعت بخش دانسته و ۳۰ درصد به صورت نسبی از این تلاش های حکومت رضایت نشان داده اند.
آنان همچنان یادآور شدند که افزایش خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه ها از نگرانی های اصلی اکثر اشتراک کنندگان این نظر خواهی بوده است.
براساس گفته های آنان؛ با وجود اینکه حکومت وحدت ملی در همکاری با نهاد های حامی و صنفی خبرنگاران، تلاشهای گسترده‏ی را برای جلوگیری و پیگیری خشونت علیه خبرنگاران انجام داده؛ اما هنوز هم وضعیت از دید شرکت‏کنندگان این نظرخواهی نگران کننده به حساب می‏رود.
نظر سنجی اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان، نشان میدهد که بیش از ۷۰ درصد از اشتراک کنندگان از کارکرد حکومت وحدت ملی در زمینه جلوگیری از خشونت ناراض هستند، در حالیکه ۱۰ درصد آنها تلاش های حکومت را قناعت بخش می‏دانند و حدود ۲۰ درصد دیگر رضایت نسبی دارند.
این در حالی است که از آغاز سال ۲۰۱۶ تاکنون بیش از ۶۰ قضیه خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه ها در کشور به ثبت رسیده است، در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته تعداد این گونه قضایا به ۳۹ مورد میرسید.
همچنان در سال ۲۰۱۶ بیش از ده خبرنگار داخلی و خارجی در حملات تروریستی جان خود را از دست داده اند که این رقم در پانزده سال گذشته بی سابقه عنوان شده است.
اشتراک کنندگان در این نظر سنجی همچنان گفته اند که با وجود توشیح قانون دسترسی به اطلاعات و ایجاد کمیسیون نظارت دسترسی به اطلاعات هنوز هم مشکل دسترسی به اطلاعات پا برجا است.
همچنان خبرنگاران زن در افغانستان، در کنار اینکه مشکل مشترک با خبرنگاران مرد دارند از برخورد تبعیض آمیز جنسیتی با آنها در دفاتر و ساحه کار شکایت کرده اند.
بیش از ۳۰ درصد از شرکت کنندگان این نظر خواهی، تبعیض جنسیتی در برابر زنان ژورنالیست و به همین میزان، عوامل فرهنگی را از مشکلات اصلی خبرنگاران و کارمندان رسانه‏یی زن در افغانستان عنوان کرده اند.
در این نظرسنجی اشاره شده که ناامنی بر کار رسانه ای در افغانستان تاثیر قابل ملاحظه ای از خود برجا گذاشته است و ۵۹ درصد از اشتراک کنندگان امنیت را مشکل اساسی در برابر کار شان خوانده اند.
گفتنی است که این نظر سنجی به حمایت انترنیوز، تحت برنامه مشارکت مدنی افغانستان، که از سوی USAID تمویل میشود، صورت گرفته است.

https://avapress.com/vdcfvydyjw6dmma.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما