تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۶
کد مطلب : 135162
مالداری غیر استندرد یکی از عوامل آلودگی محیط زیست درکابل

دامداری های غیر قانونی و نگهداری مواشی از سوی خانواده ها در شهر کابل، یکی از عوامل آلودگی محیط زیست به شمار می رود.

عبدالقادر آرزو رییس نشراتی شاروالی کابل در گفتگو با آوا، با بیان مطلب فوق افزود: هرچند مالداری جزء اقتصاد بازار آزاد است اما شهر کابل با در نظرداشت حساسیت محیط زیستی و کثرت نفوس، ظرفیت مالداری های خصوصی را ندارد.

درحال حاضر خانواده هایی هستند که تا صد گوسفند و بیشتر آز آنرا درخانه های خود نگهداری کرده و در کوچه ها و پس کوچه ها همچنین گاهی در جاده های عمومی به گشت و گذار می پردازند که باعث ناراحتی مردم می شوند.

آقای آرزو نیز با تایید این موضوع می گوید: امروز بسیاری از خانواده ها تا صد ها راس گوسفند را در محله های خود و کوچه ها و پس کوچه ها به صورت غیر قانونی نگهداری می کنند.

وی همچنان گفت: دامداری بدون استندرد افزون بر اینکه محیط زیست را با خطر مواجه می کند ، در فصل بهار به ساحات سبز نیز آسیب می زند.

به گفته او، هرچند پرسنل موظف شاروالی در بسیاری از موارد نظارت دارد، اما با آن هم گاهی مواشی ها سبب آسیب های کلان محیط زیستی می گردد.

وی دلیل افزایش مالداری در شهرکابل را مهاجرت خانواده ها از اطراف به این شهر عنوان کرد و افزود: کسانی که در ولایات به مالداری عادت کرده اند در شهر نیز همان پیشه را دنبال می کنند در حالی که مالداری با محیط شهرکابل اصلاً سازگاری ندارد.

رییس نشراتی شاروالی کابل تاکید کرد: زندگی شهری با زندگی دهات متفاوت است و شهروندان باید قانون شهر نشینی را رعایت کنند.

آقای آرزو با بیان اینکه دلیل دیگر افزایش مالداری در کابل نبود شغل مناسب برای شهروندان می باشد، افزود: نبود کار، خانواده ها را مجبور به مالداری و دامداری های بدون استندرد کرده است.

وی با بیان اینکه عدم رعایت فرهنگ شهر نشینی شاروالی را با مشکلات زیادی رو برو کرده است، افزود: کسانیکه یک عمر در دهات زندگی کرده است طبع او با فرهنگ شهر نشینی سازگاری ندارد لذا بسیار دشوار است تا خود را با قانون شهری وفق دهند.

هرچند آقای آرزو تنظیم مالداری و دامداری در کشور را وظیفه وزارت زراعت می داند، اما تاکید می کند، از آن جایی که نظافت شهر مربوط شاروالی می باشد ما نیز در این زمینه مسوولیت داریم.

رییس نشراتی شاروالی کابل در ادامه تصریح کرد: تا زمانی که فرهنگ شهر نشینی در کابل حاکم نشود ، توسط عامل های مختلف از جمله مالداری به محیط زیست آسیب خواهد زد.

به باور وی، اگر قانون شهر نشینی در میان مردم حاکم شود و هر کس نسبت به محیط زیست خود را مسوول بداند مردم با این مشکلات مواجه نخواهند شد.

لازم به ذکر است که محیط شهرکابل به خصوص در این اواخر به دلیل تجمع زباله ها، بی توجهی شهر نشینان و شهرداری، افزایش مالداری های غیر استندرد، استفاده از مواد سوختی غیر معیاری، و حضور معتادین در اماکن عمومی به صورت خطرناک آلوده شده و نگرانی های زیادی را بوجود آورده است.

https://avapress.com/vdcfvtdy0w6dmya.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما