تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ سرطان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۵
کد مطلب : 95345
شاعران، مدافعان و نگهبانان اصلی زبان پارسی، در کشورهای فارسی زبان هستند
حداد عادل استاد فرهنگستان زبان وادب فارسی ایران گفت: شاعران در گسترش زبان پارسی در اقطار فارسی زبان و نگهبانی و حفظ زبان فارسی در کشورهای فارسی زبان تاثیر گذارند.
حداد عادل استاد فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران در نخستین همایش بین المللی شاعران پارسی زبان در خانه ادبیات تهران،گفت: شاعران در گسترش زبان پارسی در اقطار فارسی زبان و نگهبانی و حفظ زبان فارسی در کشورهای فارسی زبان تاثیر گذارند.
به گزارش خبرگزاری آوا، همایش بین المللی تقدیر واهدای جوایز شاعران پارسی زبان از سوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ایران، روز گذشته (۲۳سرطان) در خانه ادبیات تهران برگزار شد.
در این همایش به هفت تن از شارعران برجسته و مطرح کشورهای پارسی زبان جوایزی اهدا گردید.
سید سکندر حسینی از افغانستان، ظهیر احمد صدیق وعلی کمیل از پاکستان، مومن قناعت وخانم فرزانه خجند از تاجیکستان، خانم آنا برزینا از روسیه و بلرام شکلا از هندوستان، شاعرانی بودند که در این مراسم لوح تقدیر و جوایزی را اخذ نمودند.
در این همایش شاعرانی از کشورهای پارسی زبان، ایران، افغانستان، تاجکستان، پاکستان وهندوستان اشعاری را به زبان پارسی در رابطه با پیوند دهنده و یگانگی این کشورها به وسیله زبان پارسی به ایراد سخن پرداختند.
در ادامه این همایش، حداد عادل استاد فرهنگستان زبان وادب فارسی ایران طی سخنانی گفت: شاعران در گسترش زبان پارسی در اقطار فارسی زبان و در نگهبانی و حفظ زبان فارسی در کشورهای فارسی زبان تاثیر گذارند.
وی افزود: غالبا وقتی ما درباره زبان فارسی در ایران، افغانستان، پاکستان، تاجکستان، افغانستان و هندوستان سخن می گوییم، فکرو اندیشه ما به سوی عوامل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سوق می خورد و محاسبه می کنیم که آیا بازار کار برای کسانیکه فارسی یاد می گیرند مثلا در هندوستان وجود دارد یاخیر؟ یا مثلا در فلان کشور فلان جریان سیاسی چقدربه زبان فارسی علاقه دارند ؟ یا با فارسی ستیزه می کنند؟
به عقیده وی، مدافعان و نگهبانان اصلی زبان پارسی در تمام سرزمین ها، شاعران بودند.
استاد فرهنگستان زبان ادب ایران اظهار داشت : شاعران سخن دل مردم را به زبان می آورند، دردهای روزگارو و دردهای ابدی انسان را بیان می کنند، پرسش های ابدی انسان را به زبان می آورند وارزشهای جاویدانه را می سرایند.
وی با بیان اینکه شاعران پیونددهنده ملت ها به یکدیگر می باشند، افزود: با توجه به به نقش حافظ در گسترش زبان پارسی، در همه این سرزمین ها، هر جا فارسی زبان ها و فارسی دان ها هستند، کتاب حافظ در کنارشان است چنانکه حافظ در هندوستان در دستان مسلمانان هندو، پیرو جوان است.
رییس بنیادسعدی واستاد فرهنگستان ادب زبان فارسی یاد آور شد : در دو.ران معاصر، درست در روزگاری که استعمار انگلیس با همه قوا قصد ریشه کن کردن زبان فارسی را از هند و پاکستان داشت، اقبال با مدد شعر، چراغ زبان فارسی را در ایران ، هندوستان و پاکستان قوت و روشنی بخشید و این کاری است که شاعران می کنند.
وی در تکمیل مطلب فوق، افزود: شاعران درد ها، حقایق و رازها را با زبان هنرمندانه دلنشین و دلپزیر به زبان می آورند وشرینی سخن و لطافت اندیشه را بکام مردم می چشانند .
عادل با توجه به قرائت شعر توسط یک تن از شاعران افغانستانی به فرازی از شعر وی اشاره کرد و گفت: شاعر عزیزی که فرمود" بوی عشق از دمشق می آید"، درست گفته است ، اخیرا کسی که از سوریه آمده بود برای من از دلاوری های نوجوانان افغانستانی در دمشق سوریه تعریف می کرد ، حقیقتا بوی عشق دستان اینها از دمشق می آید و درست می گوید شاعر.
وی در پایان افزود: و این گونه است که شاعران، ارزشها وایمان ها را به زبان می آورند و زبان و پیوندهای زبانی را حفظ می کنند.
گفتنی است، این همایش با حضور شخصتهای فرهیخته مطرح کشور ایران همچون حداد عادل و علی معلم دامغانی وسید علی موسوی گرمارودی علیرضا قزوه، محمد حسین جعفریان وشاعران از کشورمان سید فضل الله قدسی ومحسن سعیدی، سید سکندر حسینی و افسررهبین رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در تهران بر گزار شد.
https://avapress.com/vdcftmd1.w6dtjagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما