تاریخ انتشار :شنبه ۱ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۲۳
کد مطلب : 132453
حسینی مزاری در واکنش به حملات تروریستی در شب و روز عاشورا در افغانستان

تلاش دشمن برای ایجاد درگیری مذهبی به ثمر نمی رسد

تلاش دشمن برای ایجاد درگیری مذهبی به ثمر نمی رسد

تلاش دشمن برای ایجاد درگیری مذهبی به ثمر نمی رسد، چون هم شیعه ها متوجه هستند که این حرکت از طرف اهل سنت نیست و هم سنی های ما کاملاً مواظب و متوجه هستند که این حرکت، حرکت بیرونی است و ارتباط با وهابیت و گروه های مرتبط با این جریان و در نهایت ریشه غربی و صهیونیستی دارد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) سید عیسی حسینی مزاری رییس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان صبح جمعه ۳۰ میزان در گفتگو با طلوع نیوز به تشریح عملکرد تروریست ها از نگاه دین مبین اسلام و حمله ی آنها به مراسم عزاداری امام حسین(ع) در کارته سخی کابل و ولسوالی بلخ پرداخت و گفت: اقدامات تروریستی هیچ ارتباطی به گروه ها و جریان های اسلامی چه شیعه و چه سنی ندارد، بلکه هر دستی که پشت این قضایا می باشد، مرتبط با دشمنان اسلام است و ریشه در کشورهای خارجی دارد و توسط عوامل آنها در کشور انجام می شود.

حسینی مزاری هدف اصلی دشمنان اسلام از اقدامات تروریستی در مناطق مختلف کشور با عناصر متفاوت از هر قوم و زبان را ایجاد رعب و وحشت در میان مردم عزادار عنوان کرد و اظهار داشت: دشمن با انجام حمله تروریستی در مکان های مذهبی و محافل عزاداری از یک طرف به دنبال ایجاد رعب و وحشت در میان مردم عزادار بوده تا از شکوه و عظمت عزاداری ها و محافل مذهبی کاسته شود و از طرف دیگر احساس اختلافات مذهبی را در کشور به وجود بیاورند.

رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در تکمیل دلایل هدف قرار گرفتن محافل عزاداری از سوی تروریست ها تصریح کرد: تررویست ها در راستای تضعیف زیر ساخت های حضور اجتماعی هم مردم و هم دولت و نظام تلاش می کنند و در صدد کسب توفیقاتی در این زمینه هستند ولی قطعاً مردم افغانستان درک می کنند که این حرکت، حرکت دشمن است و هیچگونه ترس و هراسی از ادامه حضور خود در این مراسم ها و عزاداری ها ندارند، بلکه شما در آینده خواهید دید که مردم با شکوه تر و با عظمت تر در صحنه حضور پیدا خواهند کرد.

حسینی مزاری در خصوص عملکرد دولتمردان و وظایف آنها در قبال چنین اقدامات تروریستی گفت: دولت در این قسمت صد در صد مقصر است، نه تنها به وظایف خود تحت هیچ شرایطی عمل نکرد، بلکه زمینه و شرایطی را فراهم آورد تا اینکه دشمن جرات این حرکت و عمل را پیدا کند.

وی در واکاوی این دلیل خود بیان داشت: در مرحله اول، دولت مردم را تهدید کرد که به خیابان ها حضور پیدا نکنید که مورد حمله قرار می گیرید، این خودش ترساندن جبهه خودی است و تقویت روحیه دشمن و از طرفی گِرا دادن به دشمن درباره ی نقطه ضعف جبهه خودی می باشد که ما از این نقطه ضعف داریم و شما می توانید اقدام کنید.

دبیر کل حزب اسلامی تبیان متذکر شد: دولت از مردم خواست تا به خیابان ها نیایند، اما این عملیات در خیابان صورت نگرفت، مشخصاً در یک مرکز خاص صورت گرفت. این نشان می دهد که دولت و نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی هیچگونه تمهیدات امنیتی را برای عزاداران اتخاذ نکرده بودند و گذشته از آن، وقتی این اتفاق می افتد، نیروهای امنیتی بسیار دیر، در محل حضور پیدا می کنند و در هنگام مواجهه با تروریستها نیز، رعایت حال گروگان ها و مردم عادی را نمی کنند و گذشته از آن بعد از ماجرا هم دولت هیچگونه پیگیری ندارد، نه پیگیری عوامل این قضیه و چه نقطه ضعف هایی که در نیروهای نظامی و انتظامی وجود داشته و نه هم در رابطه با خانواده شهدا، زخمی ها و حتی در قسمت انعکاس آمارهای رسمی هم تا هنوز دولت نقض و ضعف داشته است و اشتباه عمده و جبران ناپذیر دیگر از سوی شورای علمای شیعه افغانستان صورت گرفت.

این عالم دینی در تبیین ضعف و اشتباه شورای علمای شیعه متذکر شد: وقتی دولت می گوید که در داخل شهر انتحاری جا به جا شده و عملیات انجام می دهد، اینجا شورای علما به عنوان پیشقراولان جامعه عزادار باید در برابر دولت ایستاد می شد که اگر تو خبر هستی، چرا اقدام نمیکنی؟ و اگر بی خبر هستی، چرا بی خود به شکلی حرکت می کنی که اصولاً در هیچ جای دنیا از نگاه امنیتی و نظامی یک چنین برخوردی وجود ندارد که دولت بیاید مردم خود را بترساند از حرکت های تروریستی؛ ولی شورای علما نه تنها در برابر دولت ایستاد نمیشود و حرف خود و حرف مردم را نمیزند، بلکه همراه میشود با دولت و همراه با دولت مردم را می گوید که شما به خیابان ها حاضر نشوید.

وی تصریح کرد: کار اشتباه بزرگان ما این است که در پی این شایعات و تهدیدات موجود و حرکت هایی که از طرف دولت صورت گرفت مبنی بر اینکه انتحاری ها وارد شهر شده و ممکن است عملیاتی را انجام بدهند، بزرگترین مرکز دینی ما یعنی خاتم النبیین، مراسم عزاداری خود را در دهه محرم تعطیل می کند!

حسینی مزاری خاطر نشان کرد: امروز، مرکز خاتم النبیین مال یک شخص، یک جریان و یک مجموعه خاص نیست؛ این مرکز در حال حاضر به عنوان یک مرکز اسلامی در سطح کُل کشور مطرح است و کوچکترین اشتباه و کوچکترین عقب نشینی تاثیری بسیار منفی بر روحیه مردم افغانستان می گذارد، وقتی دهه محرم در این مرکز تعطیل می شود یعنی چه؟ این دو حرکت شورای علما ضربه بسیار سنگینی را بر روحیه مردم ما وارد کرد و متاسفانه مورد اعتراض بسیار شدید قرار گرفت و طبیعی است که حالا شورای علما با برگزاری مراسم برای شهدا، حرکت خوبی اگرچه بسیار محدود را در پیش گرفت اما به هیچ وجه جبران کننده نیست.

رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در خصوص قدردانی در مراسم برگزارشده از سوی شورای علما جهت تجلیل از شهدای ترور شب و روز عاشورا، از نیروهای امنیتی و جان بازی های آنها در مواجهه با عوامل و اقدامات تروریستی، گفت: من نمیگویم که نیروهای امنیتی شهید نداده، در همه جا نیروهای امنیتی شهید می دهند، بحث من بالای آن نیروهایی که در صحنه وارد می شوند و حضور پیدا می کنند، نیست؛ آنها سربازانی هستند که به وسیله امرا و فرماندهان هر طرفی که سوق و اداره شوند، حرکت می کنند.

ایشان در تکمیل مطلب فوق افزود: بحث من بالای خود دولت و نهادهای اصلی مسوول است، اینجا شورای علما یا هر روحانی و هر عالم دیگری در صحنه باید مسایل و مشکلات را درست مطرح کنند که هم نیروهای دولتی دلسوز بدانند و هم مردم افغانستان در جریان قرار بگیرند.علمای ما نباید بی تفاوت باشند و هر موضوعی را ماست مالی کنند و روزگار خود را بگذرانند.

حسینی مزاری در خصوص اقدامات و اعمال محدودیت هایی که از سوی حکومت برای راه اندازی راهپیمایی ها نظیر جنبش روشنایی و برگزاری مراسم های عزاداری در مکان های خاص که نوعی تضییع حقوق شهروندان و آزادی عقیده و بیان می باشد، اظهار داشت: برای من این سوال مطرح است که اگر شما حکومت هستید، چرا این همه قید و قیودات و قانون و برنامه دارید و در سایر مسایل سعی میکنید که برای مردم ادعای مدیریت و رهبری را داشته باشید؟ اگر شما حکومت هستید، در مجامع جهانی چگونه مسایل را مطرح می کنید و از دنیا پول دریافت میکنید و این پول را برای چه و چه کاری دریافت می کنید؟

وی افزود: وقتی که امنیت به عنوان ابتدایی و ضروری ترین مسئله درکشور وجود ندارد، اینجا باید حکومت دست های خود را بالا بگیرد و بگوید که آقایان ما دیگر نمی توانیم، خداحافظ تان! بگذارید که مردم خودشان وارد صحنه شوند، با هر ترتیب و تمهیداتی که یاد دارند، امنیت شان را بگیرند، مردم افغانستان در زمان جهاد در صحنه حضور داشتند و با تمام مسوولیت پذیری، خود را اداره کردند و بزرگترین دشمن خود را به زانو در آوردند، حالا هم مردم، جریان ها و شخصیت ها می توانند این کار را بکنند.

این فعال سیاسی و اجتماعی کشور از برنامه و طرح های دشمنان برای دامن زدن به اختلافات مذهبی در افغانستان با هدف قرار دادن محافل عزاداری مرتبط با اهل تشیع سخن گفت و ابراز داشت: مشخص است که تلاش دشمن برای ایجاد درگیری مذهبی به ثمر نمی رسد چون هم شیعه ها متوجه هستند که این حرکت از طرف اهل سنت نیست و هم سنی های ما کاملاً مواظب و متوجه هستند که این حرکت، حرکت بیرونی است و ارتباط دارد به وهابیت و گروه های مرتبط با این جریان و در نهایت ریشه غربی و صهیونیستی دارد.

ایشان در عین حال تصریح کرد: دولتمردان و حکومت وحدت ملی، حواسشان جمع باشد و از طرف دیگر جریان های اسلامی چه در بین شیعه و چه در بین سنی به خصوص علمای این دو جریان متوجه باشند که پول های بسیار گزافی امروز به نام های مختلف برای به جان هم انداختن جریان های شیعه و سنی و گروه های پیروان مذاهب مختلف در کشور هزینه می شود.

حسینی مزاری اظهار داشت: کشورهایی که امروز از جریان های اختلاف افگن در داخل افغانستان حمایت می کنند به شدت از نگاه دیپلماسی فعال هستند و اگر می بینید که جنگ در گوشه گوشه کشور جریان دارد و گسترش پیدا می کند زمینه و ریشه های داخلی ندارد؛ اینها ریشه های خارجی است و اگر افراد و عوامل داخلی ما متاسفانه همکار است با این جریانات تروریستی؛ باز هم اینها از طرف کشورهای خارجی هدایت و تمویل می شوند.

ایشان درخصوص وظایف دولت و مردم نسبت به دسایس دشمنان در خصوص دامن زدن به اختلافات مذهبی متذکر شد: اگر زمامداران، رییس جمهور، رییس اجرایی و سایر مسوولین علاقه دارند که حضورشان در افغانستان تداوم پیدا کند و اقتدار داشته باشند، در مرحله اول باید به سازماندهی دولت و حکومت خودشان بپردازند، هم از نظر سیاست های داخلی و هم خارجی، هم مباحث امنیتی و مهم ترین چیزی که امروز در دولت افغانستان مطرح است؛ بحث اختلافات است که من این را در چندین جلسه تا هنوز مطرح کردم.

حسینی مزاری اظهار داشت: تنها اختلاف بین عبدالله و آقای اشرف غنی نیست، اینها از یک طرف بین خود اختلاف دارند و از طرف دیگر با رفقا و دوستان و مسوولین قبلی که اینها را به این جا رسانده اند، اختلاف دارند و از اینها تجرید شده اند.

رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان گفت اختلافات درون حکومتی مشکل ایجاد می کند، بحث فساد اداری را پوشش می دهد و خود فساد اداری باید از بین برود؛ مطلب مهمی که در این رابطه خیلی در سطح دولت اهمیت دارد، انتصاب افراد لایق و کاردان و شایسته در راس مسوولیت ها است. دولتمردان باید از عناصر دلسور و کارآمد و از ظرفیت حضور مردم درصحنه برای فایق آمدن بر مشکلات موجود استفاده نمایند.

وی در اخیر سخنان خود در گفتگو با تلویزیون طلوع نیوز تاکید کرد: مردم باید در همه عرصه ها در صحنه باشند، هم از دولت حساب بخواهند و فعالیت های مدنی شان را شدت ببخشند و هم از دولت حمایت کنند.

https://avapress.com/vdcft0dymw6dmja.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما