تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۲۱
کد مطلب : 148438
گرامی داشت از شهدای اخیر افغانستان در مرقد مطهر امام خمینی(ره) با حضور هزاران مهاجر؛

حکومت و جریان های مختلف افغانستان وحدت و انسجام خود را حفظ کنند/ حکومت به دشمنان اجازه توطئه علیه شیعه و سنی را ندهد

حکومت و جریان های مختلف افغانستان وحدت و انسجام خود را حفظ کنند/ حکومت به دشمنان اجازه توطئه علیه شیعه و سنی را ندهد

هزاران تن از مهاجران افغانستانی در ایران، امروز(جمعه ۲۷ اسد) در مراسم باشکوهی در مرقد مطهر امام خمینی(ره) در تهران، یاد و خاطره شهدای مظلوم میرزا ولنگ ولایت سرپل و همچنین کابل و هرات را گرامی داشتند. این مهاجرین در یک قطع نامه از حکومت وحدت ملی و جریان های مختلف سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور خواستند در شرایط کنونی وحدت و انسجام خود را حفظ نموده تا فاجعه و تراژدی های اخیر دیگر تکرار نشود. شرکت کنندگان همچنین از مسئولین کشور خواستند اجازه ندهند توطئه های دشمنان افغانستان سبب ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی گردد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، این نشست که در آن هزاران تن از مهاجرین افغانستانی از شهرهای مختلف شرکت داشتند، از سوی جریان های مختلف مهاجرین در ایران به خصوص از سوی شورا هماهنگی هیئات مذهبی مهاجرین افغانستانی در ایران، جامعه روحانیت انصارالمهدی(عج)، حوزه علمیه ولی عصر(عج)، حوزه علمیه مکتب الصادق(ع)، مجمع قاریان و حافظات افغانستانی استاد تهران، دارالقرآن محمد امین(ص)، حوزه پناهندگان استان تهران، ستاد ملی همبستگی شهید مزاری، جامعه قرآنی سیدالشهدا(ع)، جامعه مداحان افغانستان، انجمن هنرمندان و فرهنگیان قلب آسیا، شورای عالی ورزش مهاجرین استان تهران، مجمع فرهنگی دانشجویی بشارت، و با حضور دکتر نصیراحمد نور، سفیر کبیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران و همچنین شخصیت های برجسته ای چون آیت الله واعظ زاده بهسودی و نصرالله صادقی زاده نیلی، عضو مجلس نمایندگان افغانستان، در مرقد مطهر امام خمینی(ره) برگزار گردید.

ادای احترام به شخصیت و آرمان های حضرت امام خمینی(ره)
در ابتدای این مراسم تاج گلی از سوی مهاجرین و شخصیت های سیاسی، دینی و فرهنگی افغانستانی، به رسم ادب و احترام و ارج گذاری به شخصیت و آرمان های امام خمینی(ره)، در مقابل بارگاه ملکوتی این بزرگترین بیدارگر قرن گذاشته شد و زیارت نامه امام قرائت گردید.

در ادامه، پس از قرائت قرآن کریم و مداحی اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، آیت الله محمدباقر موحدی نجفی در پیامی که قرائت شد، فاجعه میرازولنگ ولایت سرپل را یک جنایت بزرگ و فاجعه انسانی خواند که در هیچ دین و آیینی پذیرفتنی نیست.

آیت الله موحدی نجفی در پیام خود تأکید کرد که وظیفه حکومت افغانستان تأمین امنیت جانی و ناموسی ساکنان کشور است و نباید به گروه های خودسر اجازه داد تا این سرزمین را به خاک و خون بکشند. وی به حکومت و همچنین گروه های تروریستی هشدار داد که از خشم مردم که همانا خشم خداوند است، بترسند.

شورای عالی قرآنی افغانستان نیز در پیامی که توسط خانم حلیمه احمدی قرائت شد، حملات اخیر در افغانستان به خصوص فاجعه میرزاولنگ را یک نسل کشی سیستماتیک و نشان دهنده توسعه جنگ و ناامنی در افغانستان به خصوص در شمال کشور خواند و گفت که مبارزه با این اقدامات دردناک، به عزم و اراده جدی، اتحاد و همبستگی مردم افغانستان، همکاری کشورهای همسایه و مبارزه واقعی با تروریسم امکان پذیر است.

آیت الله محقق کابلی: ملت افغانستان باید در راستای تأمین امنیت خود حرکت کند
بیانیه دیگری که در این مراسم قرائت شد، بیانیه آیت الله محقق کابلی بود. ایشان فاجعه میرزاولنگ را بیان گر منطق پوچ و بی ارزش دهشت افگنان خواند و خاطرنشان نمود که از نگاه اسلام راستین، خشونت و جنایت به هر شکلی علیه بشریت محکومت است.

در ادامه پیام آیت الله محقق کابلی آمده است که به دنبال فجایع یک سال اخیر در کشور، مسئولان سیاسی و امنیتی افغانستان در برخورد با عوامل این حملات، یا ناتوان بوده و یا از جدیت لازم برخوردار نبوده اند، زیرا اگر با عاملان این حملات برخورد می شد، قطعا تکرار نمی گردید.

این عالم برجسته دینی افزوده که با جود هشدارهایی که در مورد سقوط منطقه میرزاولنگ و امکان هرگونه اتفاق داده شده بود، حکمت هیچ گونه اقدامی برای اعزام نیرو و تجهیزات نکرد. به گفته وی، حکومت پس از جنایت در این منطقه و در حرکتی دیرهنگام اقدام به اعزام نیرو می کند.

آیت الله محقق کابلی تأکید کرده که اگر حکومت افغانستان نمی تواند وظایف خود را انجام دهد، باید چاره ای دیگر اندیشید و از نیروهای مردمی آماده همکاری با حکومت استفاده کرد.

وی در پیام خود خاطرنشان کرده معتقد است صبر داشتن و تحمل در شرایط کنونی نزدیک به ثواب است، اما تصریح کرد که ملت افغانستان باید در راستای امنیت جانی و ناموسی خود حرکت کنند، ولی این حرکت باید در محور منافع ملی و هوشیارانه باشد که زمینه سوءاستفاده را به دشمن ندهد.

آیت الله محقق کابلی از مجامع بین المللی، سازمان ملل و همچنین سازمان کنفرانس اسلامی خواست که سکوت مرگبار خود را در قبال تحولات افغانستان کنار گذاشته و زمینه تکرار این چنین جنایات را از بین ببرند.

صادقی زاده نیلی: دیدگاه های افراطی و داعش ساخته دشمنان اسلام اند
نصرالله صادقی زاده نیلی، عضو مجلس نمایندگان از ولایت دایکندی، یکی از سخنران اصلی مراسم گرامی داشت از شهدای فجایع اخیر در افغانستان بود.

وی در ابتدا از برخوردهای مهربانانه سران نظام جمهوری اسلامی ایران با مهاجرین افغانستانی به خصوص حضرت امام خامنه ای(دام ظله العالی)، رهبر انقلاب اسلامی و توجه ایشان به مسأله آموزش فرزندان مهاجرین بدون اسناد اقامتی سپاس گذاری کرد.

اما پیرامون تحولات اخیر افغانستان به خصوص فاجعه میرزاولنگ، وی با مطرح کردن چند سوال محوری، پاسخ هایی پیرامون عوامل پیدا و پنهان تحولات امنیتی کشور ارائه کرد.

در سوال اول، وی این مسأله را مطرح کرد که آیا بحث افراطیت و داعش، یک دیدگاه مذهبی است که از متون باورهای جهان اسلام نشأت گرفته است؟ در پاسخ آقای صادقی زاده نیلی، دین اسلام را دین مهربانی، ترحم و عطوفت خواند و گفت که در اسلام سربریدن هیچ انسانی جایز نیست و افراطیت جایی ندارد.

این عضو مجلس نمایندگان تأکید کرد، دشمنان اسلام، آنانی که از اسلام آسیب دیده و وحدت و انسجام مسلمانان را نمی خواهند، تلاش کرده اند یک دیدگاه پوشالی و جعلی را به نام دیدگاه اسلامی جا بیاندازند. بر این اساس، دیدگاه های افراطی و گروه های مثل داعش، ساخته دشمنان اسلام است.

وی دشمنان اسلام را به سه دسته جهان غرب که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و جهاد مردم افغانستان از پیشرفت مسلمانان هراس داشتند، اسراییل غاصب که در قلب جهان اسلامی، قبله مسلمین را اشغال کرده و بیشترین منفعت را از اختلاف های جهان اسلامی می برد، و آنانی که با عنوان خادم الحرمین میلیاردها پول جهان اسلامی را برای خوش گذرانی در کشورهای جنوب شرق آسیا و اروپا مصرف می کنند، تقسیم کرد.

وی در سوال دوم، این مسأله را مطرح کرد که چرا جنگ افغانستان هر روز شعله ورتر می شود؟ در پاسخ، صادقی زاده نیلی خاطرنشان کرد که در بعد بین المللی این مسأله، قسمتی از جنگ افغانستان وابسته به نقشه های کلان اسکتبار جهانی در مقابل جهان اسلام است، اما به گفته او، مردم افغانستان هم در زمان جهاد علیه تجاوز ارتش سرخ شوروی مدافع اسلام بوده و هم امروز و در شرایط کنونی، همچنان مدافع اسلام است.

این عضو مجلس تأکید کرد که ۱۵۰ هزار نیروی خارجی از سال ۲۰۰۱ در کنار نیروهای امنیتی افغانستان برای کمک به تأمین امنیت کشور در افغانستان حضور دارند، اما او این سوال را مطرح کرد که با وجود این همه نیرو و امکانات، چرا امنیت در افغانستان تأمین نمی شود؟ این عضو مجلس خاطرنشان کرد که کشورهای خارجی به دنبال اهداف و منافع خاص خود در افغانستان حضور دارند و هدف آن ها، تنها حضور در این کشور است و اگر در افغانستان حاکمیت سرتاسری به میان آید، دیگر زمینه ای برای حضور نیروهای خارجی باقی نخواهد ماند.

وی همچنین اشاره کرد که به دو دلیل مسأله خط دیورند و آب های افغانستان، همسایه جنوبی کشور نیز نمی خواهد در افغانستان ثبات و حاکمیت به میان آید.

در بعد داخلی افزایش ناامنی ها در افغانستان، صادقی زاده نیلی تصریح کرد که مسئولین، مردم و رهبران سیاسی و جهادی نتوانستند از فرصت هایی که پس از سال ۲۰۰۱ به میان آمد، استفاده بهینه کنند.

وی تأکید کرد که با آمدن حکومت وحدت ملی در نتیجه یک انتخابات شرم آور، وضعیت امنیتی در کشور خراب تر شده است.

این عضو مجلس نمایندگان با اشاره به تحولات اخیر امنیتی در کشور و فجایعی چون حادثه میرزاولنگ ولایت سرپل، تأکید کرد که دشمنان افغانستان تلاش های زیادی برای ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی انجام داده اند، اما تاکنون موفق نبوده اند.

او وحدت میان شیعه و سنی در افغانستان را مثال زدنی خواند که نمونه آن در هیچ جای دنیا وجود ندارد. صادقی زاده نیلی ادامه داد: "برادران شیعه حوادث اخیر را به پای برادران اهل سنت نمی گذارد، تروریستان تنها شیعیان را هدف قرار نمی دهند و فجایعی در ننگرهار، خوست، لوگر، هلمند و... نیز هر روز رخ می دهد".

این عضو مجلس نمایندگان تأکید کرد که مردم افغانستان باید دست در دست هم، در کنار همدیگر باشند.

او خاطرنشان کرد که اگر حکومت نتواند به وظایف و مسئولیت های خود که تأمین امنیت جانی و ناموسی اولین اولویت است، مشروعیت آن زیر سوال می رود. صادقی زاده نیلی تأکید کرد که اگر مردم به این نتیجه برسند که حکومت در انجام رسالت خود بی تفاوت است و یا برخی در حکومت عامدانه این شرایط را به وجود می آورند، مردم نمی توانند بی تفاوت بمانند. هرچند وی گفت که شیعیان افغانستان از این نظام و حکومت با وجود ضعف های آن، حمایت کرده است.

وی از رهبران جامعه تشیع افغانستان و آنانی که به نمایندگی از این مردم در نظام فعلی جایگاه کسب کرده اند، خواست که در برابر حوادث کنونی بی تفاوت نمانند. این عضو مجلس خاطرنشان کرد: "برخی از رهبران جامع تشیع پیرامون حوادث اخیر حتی یک بیانیه ندادند، این رهبران باید به عنوان نمایندگان جامعه تشیع عمل کنند، نه به عنوان نمایندگان جریان ها و احزاب سیاسی".

آیت الله واعظ زاده: صف شیعه و سنی همچنان فشرده خواهد بود
آیت الله واعظ زاده بهسودی، از شخصیت های برجسته دینی افغانستانی نیز در سخنانی بر وحدت شیعه و سنی در افغانستان تأکید کرد و گفت که این دو مذهب و پیروان آن ها در کشور، همواره در کنار هم بوده اند.

این عالم دینی خاطرنشان کرد: "فاجعه در افغانستان همه مردم را در بر گرفته و به هیچ کس اختصاص ندارد؛ اگر داعش ۵ نفر از ما قربانی می گیرد، ۱۰ نفر از اهل سنت را می گیرد، اگر روحانی ما ترور می شود، به مولوی اهل سنت هم در نماز جمعه شلیک می گردد."

وی تأکید کرد: "ما اعلام می کنیم که شیعه و سنی در افغانستان با هم برادرند، وحدت ما نمونه است، همه اعتراف می کنند، ما سعی می کنیم این هم اندیشی تاریخی را حفظ کنیم".

آیت الله واعظ زاده بهسودی ادامه دارد که امام ابوحنیفه فرمود که اگر دو سال در محضر امام صادق(ع) آموزش نمی دید، هلاک می شد. از طرف دیگر، امام محمد باقر(ع) پیشانی امام ابوحنیفه را بوسه کرده است؛ پس چرا ما باهم نبوده و زندگی مسالمت آمیز نداشته باشیم؟!

وی اطمینان داد که در برابر حملات داعشی ها که در سوریه و عراق زخم خورده و خود را در افغانستان پنهان کرده اند، صف شیعه و سنی همچنان فشرده خواهد بود.

این عالم دین تصریح کرد که حوادث اخیر در افغانستان، نشانه عجز و بی دست و پایی مردم نیست، بلکه نشان ضعف و ذلت دشمن است. دشمن اگر بیاید در یک آدرس و سنگر مشخص در برابر ما بایستد، شکست شان خواهیم داد.

وی پیرامون راه حل مشکلات کنونی افغانستان، در کوتاه مدت خواستار نشست چهار قوم بزرگ افغانستان و توافق پیرامون وضعیت کشور شد و گفت که در بلندمدت، مردم افغانستان باید از اقوام به یک امت واحد برسند. وی همچنین برگزاری انتخابات سالم، شفاف و بدور از هر گونه تقلب و همچنین هم اندیشی از داخل و خارج برای نجات افغانستان را از راه های دیگر حل بحران در کشور عنوان کرد.

آیت الله واعظ زاده بهسودی در پایان از مهاجرین افغانستانی خواست که تنها به تجلیل اکتفا نکنند، بلکه بر اساس طرحی که او طرح تکفل خانواده های شهدا خواند، از مهاجرین خواست تا هر خانواده یک خانواده شهید در افغانستان را تحت تکفل قرار بدهد و مهاجرین نذورات، صدقات، ذکات و کفارات خود را به داخل افغانستان و برای خانواده های شهدا بفرستند.

نصیراحمد نور: مصیبت های اخیر منحصر به یک منطقه و مردم خاص نیست
دکتر نصیراحمد نور، سفیر کبیر و نماینده فوق العاده حکومت افغانستان در جمهوری اسلامی ایران، آخرین سخنران گرامی داشت از شهدای فجایع اخیر در افغانستان بود. سفیر افغانستان نیز تأکید کرد که مصیبت های اخیر منحصر به یک منطقه و مردم خاص نیست.

وی خاطرنشان کرد که هرچند ممکن است دشمنان به دنبال ایجاد نزاع مذهبی در افغانستان باشند، اما دشمنان تاکنون هیچ توفیقی در ایجاد منازعات قومی و مذهبی در کشور نداشته و در آینده هم با هوشیاری مردم نخواهند داشت.

سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران تصریح رد که با توجه به بستر اجتماعی و فرهنگی افغانستان، اختلاف های مذهبی بیگانه و مترود است. به گفته وی، دشمنان افغانستان در هر جایی که دست شان رسیده، دست به جنایت زده و مساجد و پیروان همه مذاهب را هدف قرار داده اند.

دکتر نصیراحمد نور مردم را به هوشیاری و توجه فراخواند و گفت: "متوجه باشیم، یک روز یا یک هفته پیش، جنایت کاران در سایر مناطق کشور چه جنایاتی را مرتکب شدند!"

وی در بخش دیگر صحبت های خود، از تلاش های جدی سفارت جمهوری اسلامی افغانستان برای حل مشکلات مهاجرین سخن گفت و خاطرنشان کرد: "روابط میان دو کشور در حال گسترش است. افغانستان در بالاترین سطح، در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی شرکت کرد و گفتگوها و مذاکرات خوبی میان دو رییس جمهور صورت گرفت".

سفیر افغانستان افزود: "به دنبال سفر ماه ثور وزیر امورخارجه ایران به کابل و توافق دو کشور برای گفتگوها و مذاکرات در پنج کمیته، ماه گذشته دول اول این گفتگوها در کابل برگزار شد و دور بعدی آن به زودی در کابل برگزار خواهد شد. هدف از این گفتگوها رسیدن به یک سند همکاری های جامع است که همه ابعاد به خصوص قانونمند کردن حضور اتباع افغانستان در ایران را در بر می گیرد".

قطع نامه پایانی: مردم افغانستان وحدت و انسجام خود را حفظ کنند
به دنبال این سخنرانی ها، هزاران مهاجر شرکت کننده در مراسم گرامی داشت از شهدای رویدادهای اخیر در افغانستان به خصوص فاجعه میرازولنگ و برگزارکنندگان این مراسم، با صدور قطعنامه ای، تأکید کردند که طالبان و داعش خیانت کار، جزای جنایات خود را خواهند دید. در این بین، شرکت کنندگان در این مراسم از حکومت وحدت ملی، نمایندگان پارلمان، نهادهای حقوقی، مدنی، سیاسی و نظامی خواستند تا برای بیرون رفت از بحران کنونی افغانستان، وحدت و انسجام خود را حفظ نموده تا فاجعه و تراژدی اخیر تکرار نگردد.

شرکت کنندگان در این مراسم از مسئولین کشور خواستند تا اجازه ندهند توطئه های دشمنان افغانستان سبب ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی گردد.

مهاجرین افغانستانی در ادامه قطع نامه خود، حمایت و پشتیبانی خویش را از نیروهای امنیتی افغانستان اعلام کردند و از تلاش های این نیورها سپاس گذاری و قدردانی نمودند.

در بخش دیگر این قطع نامه، مهاجرین افغانستان و جریان های مختلف دینی و فرهنگی، از مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه ای(دام ظله العالی) که فرمودند "با مهاجرین عزیز افغانستانی باید با کرامت برخورد شود" و همچنین در یک فرمان تاریخی، دستور دادند تا کودکان مهاجر در مدارس پذیرفته شوند، تشکر و سپاس گذاری کردند.

این در حالی است که جنایات طالبان و داعش در منطقه شیعه نشین میرزاولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل، با واکنش های گسترده ای در داخل و بیرون افغانستان، به خصوص در میان مهاجرین افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران همراه شده است. این منطقه دو هفته پیش در حمله مشترک طالبان و داعش سقوط کرد و تروریستان دست به جنایات بزرگی به خصوص قتل عام غیرنظامیان زده و به کوچک و بزرگ رحم نکردند. متأسفانه به دنبال پس گیری این منطقه توسط نیروهای امنیتی، بار دیگر بیشتر بخش های آن به کنترل مخالفین مسلح درآمده است. آخرین گزارش ها از این منطقه، کشف سه گور دسته جمعی و همچنین ادامه اسارت برخی از غیرنظامیان به خصوص زنان و دختران در نزد گروه داعش است که تاکنون حکومت مرکزی و محلی توجه جدی برای آزادسازی آن ها انجام نداده است.

https://avapress.com/vdcfmcdycw6djja.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما