تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۹
کد مطلب : 116145
از کشتار هلمند تا کشتار قندهار
سخنگوی وزارت داخله تایید کرد که در حمله هوایی نیروهای خارجی دست کم ۱۱ پولیس ویژه مبارزه با مواد مخدر کشته و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند.

نجیب دانش؛ از سخنگویان وزارت داخله افزود که این حمله هوایی شامگاه یکشنبه، زمانی که نیروهای ویژه مبارزه با مواد مخدر در حال اجرای عملیات نظامی بودند، در ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند، انجام شده است.

او گفت که هیاتی موظف شده تا درباره این حادثه تحقیق کند.

نیروهای ناتو اماگفته اند که روز یکشنبه هیچ عملیاتی در هلمند انجام نداده است.
همچنین،مقام‌های محلی قندهار گفته اند که در اثر بمباران نیروهای ناتو در این ولایت، ۱۷تروریست کشته شده‌اند.

ضیا درانی، سخنگوی پولیس قندهار گفت که این افراد زمانی که قصد حمله به ولسوالی میوند را داشتند، هدف حمله نیروهای هوایی ناتو قرار گرفتند و کشته شدند.

دفتر مطبوعاتی ناتو نیز حمله به کاروان تروریست ها در ولسوالی میوند قندهار تایید کرده؛ اما از حمله به نیروهای امنیتی در هلمند اظهار بی اطلاعی کرده است.

این اولین بار نیست که نیروهای امنیتی افغانستان در نتیجه حمله هوایی نظامیان ناتو کشته می شوند. پیش از این نیز رویدادهای خونین مشابه، فراوان رخ داده است. در هر مورد نیز نهادهای دولتی، وعده سپرده اند که در این زمینه تحقیق می کنند؛ اما حتی یکبار نیز واقع نشده که عامل یا عوامل این کشتارها، در میان نیروهای ناتو و خارجی، شناسایی، بازداشت و محاکمه شوند.

حد اکثر واکنش نیروهای خارجی در قبال این گونه رویدادها یک ابراز تاسف ساده بوده است؛ اما این به باور کارشناسان مسایل امنیتی با توجه به وضعیت حاد و آسیب پذیر کشور و نیز با درنظرداشت میزان آسیب ها و تلفات سنگین ناشی از این حملات، هرگز کافی نیست.

نیروهای امنیتی افغانستان در این شرایط شکننده و آسیب پذیر امنیتی، شبانه روز تلاش می کنند تا در برابر دشمن تروریستی با امکانات اندک و روحیه بالا ایستادگی کنند و اجازه ندهند سرزمین ما به کنام تروریست های خون آشام بدل شود.

این در حالی است که در این شرایط سخت و دشوار، نیروهای خارجی که هم پیمان افغانستان در حوزه امنیت محسوب می شوند و در برابر تامین امنیت و مبارزه با تروریزم و مواد مخدر در افغانستان، تعهدات کتبی داده اند، هیچ مسؤولیتی را بر عهده نمی گیرند؛ اما این بی مسؤولیتی فقط به اغماض این نیروها از تعهدات خود در قبال امنیت افغانستان و مبارزه با تروریزم و مواد مخدر خلاصه نمی شود، آنها در مواردی دامنه این بی مسؤولیتی را به اقدام علیه نظامیان و نیروهای امنیتی افغانستان نیز می کشانند و این مایه تاسف و انزجار است.

هیچ چیزی نمی تواند قتل سربازان ما را توجیه کند و هیچ عاملی نیز وجود ندارد که به موجب آن بتوان نتیجه گرفت که خون سربازان خارجی از نیروهای امنیتی ما رنگین تر و بهادارتر است.

آیا اگر به جای ۱۱ پولیس افغان، ۱۱ نظامی ناتو کشته می شدند، آیا بازهم وضع همان بود که اکنون هست؟
چه چیزی ارزش جان سربازان ما را تا این اندازه کاهش داده است؟

نکته دیگر اینکه نیروهایی که آماج قرار گرفته اند مشغول مبارزه با مواد مخدر در ولایت هلمند بوده اند.

هلمند بزرگترین مرکز کشت و تولید مواد مخدر افغانستان است و این در حالی است که حجم سنگینی از نظامیان خارجی شامل انگلیسی ها و امریکایی ها در این ولایت مستقر هستند. با توجه به این رویداد اخیر و نیز با درنظرداشت میزان مواد مخدری که در هلمند تولید می شود، نیروهای خارجی نه تنها با این مواد، مبارزه نمی کنند؛ بلکه اجازه مبارزه با مواد مخدر را به نیروهای امنیتی افغانستان هم نمی دهند.

بنابراین، موضوع کشتار هلمند، ابعاد بسیار پیچیده و پرسش برانگیزی پیدا می کند و به باور کارشناسان، دیگر نمی توان این رویداد را به «اشتباهات» معمول و مکرر نیروهای خارجی در تعیین اهداف و آماج نظامی آنان نسبت داد.

این کشتار احتمالا بخشی از پروژه بزرگ گسترش کشت و تولید مواد مخدر و تجارت سیاه پیرامون آن در هلمند محسوب می شود.

در مقابل این کشتار، کشتار قندهار وجود دارد که در آن، گفته می شود تروریست ها آماج قرار گرفته اند و ناتو نیز مسؤولیت آن را بر عهده گرفته است.

این وظیفه نیروهای ناتو بر اساس پیمان آنان با افغانستان است؛ اما در مقایسه با رویدادی که در هلمند واقع شده، با توجه به اهمیت جان نیروهای امنیتی کشور در برابر تروریست ها، این اقدام اصولا قابل ارزش گذاری نیست.
https://avapress.com/vdcfjvdytw6dyya.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما