تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۰
کد مطلب : 115948
اطفال؛ ۵۰  درصد آسیب دیدگان جنگ

کنفرانس مشترکی از سوی موسسات هماهنگی افغانی،  اداره آوارچایل انگلستان، به منظور حمایت از اطفال آسیب دیده درجنگ ها امروز چهار شنبه در کابل برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری آوا، سید فضل الله وحیدی والی اسبق هرات و مسوول موسسه هماهنگی افغانی، هدف از این کنفرانس را جلب توجه کمک کنندگان داخلی و خارجی به اطفال آسیب دیده و در معرض خطر در افغانستان عنوان کرد.

او همچنان گفت: درحال حاضر ۵۰ درصد از آسیب دیدگان جنگ را اطفال تشکیل می دهد، این در حالی است که تعداد زیادی از اطفال  نیز به کارهای شاقه مشغول هستند و از رفاه و آسایش تعلیم و تربیت محروم هستند.

به گفته او، تاکنون کمتر از ۵ درصد کمک ها از موسسات داخلی و خارجی به نیازمندی های اساسی اطفال اختصاص یافته است.

وحیدی علاوه کرد، این رقم اندک کمک ها شامل تعلیم و مراقبت اطفال می باشد و قرار گزارش ها ۳ درصد از کمک های بلاعوض بشردوستانه در مناطقی که اطفال آسیب دیدگان جنگ بوده است برای محافظت اطفال اختصاص یافته است.

او همچنان اظهار داشت: کمک به اطفال آسیب پذیر به خصوص در شرایط کنونی افغانستان، نه تنها کار دولت، بلکه وظیفه همه مردم به خصوص تجارملی و ادارات قانون گذار از جمله وزارت کار و امور اجتماعی می باشد.

  در همین حال سید غلام محمد رحمانی، رییس عدلی ولایت هرات درگفتگو با آوا نیز گفت: یک دسته از اطفال بزهکار امروز از حقوق شان بی بهره مانده اند.

به گفته او، محکمه افغانستان و سارانوالی نسبت به دوسیه های اطفال زیر سن، سهل انگاری می کنند، در حالیکه به حقوق اطفال نسبت به کسانیکه از سن ۱۸ بالاتر هستند، زودتر باید رسیدگی شود.

رحمانی تصریح کرد: حکومت باید برای اطفال آسیب پذیر کارمندان اجتماعی بیشتری را استخدام کنند، تا از حقوق خود بر بنیاد قانون، عقب نمانند.

او گفت: همانگونه که مشکلات اطفال در افغانستان زیاد است، بر این اساس نهادهای متعددی نیز وظیفه دارند که به حقوق قانونی آنان رسیدگی کنند.

به گفته وی، وزارت صحت عامه نسبت به صحت، اداره وزارت کار و امور اجتماعی نسبت به کار و ایجاد حرفه، وزارت معارف هم در قسمت تعلیم و تربیت آنان وظیفه دارند وهمچنین محکمه درقسمت قضایای شان مکلفیت دارد و سارانوالی نیز درخصوص تعقیب دوسیه های اطفال مکلف است که سرعت بیشتری به خرج دهند.

او در پایان گفت: درمجموع یک تفاهم نامه ۹ جانبه درخصوص رسیدگی به حقوق اطفال میان ارگانهای یاد شده به امضا رسیده است که تمام طرفهای این تفاهم نامه حتی پولیس و وزارت عدلیه ملزم هستند که دست به دست هم بدهند و براساس توافقی که صورت گرفته است هرکدام مسوولیت خود را در قبال اطفال آسیب پذیر ادا نمایند.

https://avapress.com/vdcfjtdycw6dy1a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما