تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۰
کد مطلب : 102744
عاملین خشونت علیه خبرنگاران شناسایی و بازداشت شوند
فعالان مدنی و اصحاب رسانه بلخ می گویند که حکومت وحدت ملی عاملین خشونت علیه خبرنگاران را شناسایی و بازداشت نماید.
به گزارش خبرگزاری آوا، طی یک نشست خبری شماری از فعالان جوامع مدنی و خبرنگاران زون شمال در شهر مزارشریف از حکومت وحدت ملی خواستند تا برای شناسایی و بازداشت عاملین خشونت و جنایت علیه خبرنگاران در کشور تلاش جدی نموده و با عاملین این گونه رویدادها برخورد قانونی صورت بگیرد.
این نشست به مناسبت تجلیل از روز بین المللی پایان دادن به معافیت از مجازات عاملین خشونت علیه خبرنگاران برگزار گردیده بود.
نجیب پیکان؛ مسئول نهاد مردمی افغانستان طی سخنانی گفت: براساس آماری که از سوی انجمن حمایت از خبرنگاران افغانستان ارائه شده، نشان میدهد که از سال ۱۳۷۳بدینسو ۴۶ خبرنگار قربانی خشونت شده و جانهای خود را از دست داده اند.
وی افزود که ۲۹ تن از این خبرنگاران به طور مستقیم در حملات تروریستی به قتل رسیده اند و ۱۷تن دیگر در حادثات انتحاری و انفجاری جان های خود را ازدست داده اند.
پیکان گفت: مواردی چون لت وکوب، اهانت، حبس و قتل از جمله تهدیدات فراروی خبرنگاران در کشور بوده که کمتر با عاملین این رویداد ها از سوی دولت و مسئولین برخورد قانونی و جدی صورت گرفته است.
وی افزود که تاکنون تنها ۲تن از عاملین خشونت بر خبرنگاران محاکمه شده و ۲تن دیگر به تازگی از سوی پولیس بازداشت شده اند و دیگر عاملین خشونت ها علیه خبرنگاران بازداشت و بازخواست نشده اند.
این فعال مدنی بلخ گفت که متاسفانه طی چند سال گذشته آمار خشونت علیه خبرنگاران بسیار پررنگ بوده؛ طوریکه بروز هر خشونت علیه هر یک از خبرنگاران پیام آور آینده خطرناک و ناگوار در جامعه افغانستان می باشد.
وی افزود: امسال سال خونینی برای خبرنگاران افغانستان بود و خبرنگاران در مواردی مورد حملات مستقیم تروریستان قرار گرفتند که ما از حکومت وحدت ملی می خواهیم تا صداهای دادخواهی خبرنگاران از سوی آنان نادیده گرفته نشود.
همچنین عبدالشکور نجفی زاده؛ عضو جامعه مدنی بلخ نیز طی سخنانی گفت: افغانستان از جمله کشورهایی می باشد که در طی چند سال گذشته آمار خشونت و قتل خبرنگاران روبه رشد بوده است.
وی افزود: متاسفانه از سوی مسئولین دولتی نه تنها با خانه خبرنگاران و اتحادیه های خبرنگاری همکاری صورت نمی گیرد، بلکه ما شاهد خشونت های بی جا و بی مورد علیه خبرنگاران از سوی این مسئولین هستیم.
به گفته وی عدم آگاهی اراکین دولتی از رسالت و جایگاه خبرنگاران در جامعه از عوامل افزایش خشونت علیه خبرنگاران می باشد.
این فعال مدنی کشور افزود: ما از حکومت وحدت ملی میخواهیم که در حمایت از حرکت خبرنگاری، آزادی بیان و حضور پررنگ رسانه ها که به افغانستان هویت داده اند، اقدام جدی نموده و عاملین خشونت علیه خبرنگاران را به مراجع عدلی و قضایی کشور معرفی بکنند.
همچنین مهناز موزون؛ یکی از خبرنگاران در شمال کشور تاکید نمود که نباید دموکراسی، آزادی بیان و رسانه ها قربانی خواسته های مشروع و نامشروع زورمندان و ساختارهای ضد دموکراسی شوند.
وی افزود: تاکنون بیش از ۹۰ درصد از عاملین خشونت علیه خبرنگاران مجازات نشده اند و انتظار میرود که نظام جدید در کشور با دقت و جدیت بیشتر در حمایت ازخبرنگاران اقدام کند.
گفتنی است که درسال ۲۰۰۹ میلادی در کشور فیلیپین ۵۸ تن به شمول ۳۲خبرنگار از سوی ارگانهای سیاسی دراین کشور ربوده شده بودند که با گذشت ۲سال از قتل این افراد، سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۱میلادی روز ۲۳نوامبر را به عنوان روز جهانی معافیت از مجازات مجرمین خشونت علیه خبرنگاران نام گذاری نمود که همه ساله از این روز در سرتاسر جهان از جمله افغانستان تجلیل می شود.
https://avapress.com/vdcfj0dyjw6dxea.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما