تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۰ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۸
کد مطلب : 131878
بزودی یک خط ارتباطی برای ایجاد سهولت و رسیدگی به مشکلات بانوان ایجاد خواهد شد

داکتر کمال سادات؛ معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ که در سمیناری تحت عنوان "محو خشونت علیه زنان در وزارت اطلاعات و فرهنگ صحبت میکرد، گفت: وزارت اطلاعات و فرهنگ مصمم است تا با ایجاد یک خط ارتباطی باشماره ۱۲۰ به نام  (youth health line) در راستای حل مشکلات طبقه اناث گام موثر و سودممندی را بردارند.


 به‌گزارش خبرگزاری آوا، سادات افزود: از آنجایی که خشونت به عنوان ابزار فشار در خیلی از خانواده ها وجود دارد، بدون شک بیشترین متضررین آنهم از قشر اناث میباشند، پس این خانم ها نیازمند کمک و مشوره هستند. ازاینرو؛ بانوان کشور میتوانند با برقراری تماس با شماره رایگان ۱۲۰ که درطول شبانه روز فعال میباشد از رهنمایی های روانشناسان خانوادگی بهره جسته و فضای متشنج خانواده را به فضای امن تبدیل کند.

معین جوانان در پاسخ به اینکه آیا هویت تماس گیرنده ها محفوظ خواهد ماند یانه، گفت: بله؛ مشاوری که به مشکلات خانم ها از طریق تلفن و یا حضوری رسیدگی میکند، امین مردم هست و در جهت حفظ هویت تماس گیرنده اطمینان خاطر داد.

علاوه بر این سادات از ایجاد یک خط ارتباطی دیگر یادآوری نموده، افزود: وزارت اطلاعات و فرهنگ با همکاری ملل متحد و وزارت صحت عامه برای ایجاد یک خط ارتباطی دیگر باشماره ۱۶۶ به توافق رسیده اند که بانوان کشور با استفاده از این خط میتوانند دستورالعمل و چگونگی استفاده از این داروها را از دکتران وزارت صحت عامه جویا شوند.

وی، در پایان از حمایت همه جانبه معینیت جوانان از بانوان کشور، از آنها خواست که برای دست یابی و اعاده حقوق شان از هیچگونه مبارزه دست نکشند.

اما بعضی از آگاهان زنان افغانستان را با دو تهدید بسیار جدی روبرو میدانند؛ یکی خشونت بی بازتاب در نظام مردسالار، بسته و سنتی خانواده های افغان و دوم ترویج و تبلیغ گسترده، هدفمند و حساب شده برهنگی، بی بند و باری، ابتذال و انحراف از سوی تلویزیون ها، مؤسسات، نهادهای به اصطلاح مدافع حقوق زن، سفارتخانه ها و کشورهای خارجی و...

ازسوی دیگر قدریه یزدان پرست؛ کمیشنر حقوق بشر از برگزار کنندگان این سمینار ابراز قدر دانی نموده گفت: خشونت از بدو تولد انسان در جامعه بشری وجود داشته و این پدیده منحصر به یک اقلیم و جغرافیای خاص نیست.

خانم یزدان پرست، نادیده انگاری در برابر زنان را در جامعه افغانی یک امر عادی دانست و گفت: براساس دیدگاه غالب پاتریمونیال(پدر سالاری) مردها از گذشته های دور به دنبال نادیده انگاری و هویت زدایی از زنان بوده اند، اما امروزه باید باآن مبارزه صورت گیرد.

وی خواهان مبارزه جدی برای محو خشونت در برابر زنان شد و از نهادهای مسئول نظیر وزارت حج و اوقاف، وزارت اطلاعات و فرهنگ، نهادهای مدنی و شورای علما خواستار همکاری در این زمینه گردید.

از روز جهانی دختر در حالی در کابل تجلیل میشود که در ولایت کندز هم اکنون به تعداد ده ها زن از سوی طالبان کشته و صدها تن دیگر مجبور به ترک خانه هایشان گردیده اند. ترس و وحشتی که طالبان در شهر کندز ایجاد کرده اند، در سال‌های اخیر بی‌پیشینه بوده است.

مولف : سید مظفر دره صوفی
https://avapress.com/vdcfeydycw6dmca.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما