تاریخ انتشار :جمعه ۱۶ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۴
کد مطلب : 145972
درگذشت انوری پایان خط مشی سیاسی او نیست/ انوری متعلق به همه اقوام افغانستان بود

همزمان با فرا رسیدن ۱۶ سرطان، اولین سالروز درگذشت سید حسین انوری، از رهبران جهاد و مقاومت، مسوولین و اعضای حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان می گویند که سید حسین انوری متعلق به یک قوم و تبار نبود، بلکه به تمام اقوام افغانستان وابسته بود و فکر و اندیشه ملی داشت.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، سید خلیل انوری، پسر ارشد و جانشین سید حسین انوری و رهبر حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان در اولین سالیاد درگذشت پدرش در منطقه تپه سلام کابل، گفت که درگذشت انوری پایان خط مشی سیاسی او نیست، بلکه راه و اندیشه سیاسی سید حسین انوری ادامه دارد.

او گفت، اگر امروز برخی از بزرگان در مقامات بلند قرار دارند، از کارکردهای انوری بزرگ بوده و امروز باید ما پاس خدمات رهبر فقید حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان را فراموش نکنیم.

سید خلیل انوری ادامه داد که تبلیغات سوء نمی تواند مانع نام و نشان سید حسین انوری شود و شهامت و مردانگی انوری، هنوز هم در قلب های مردم افغانستان باقی است.

وی اضافه کرد، انوری در افغانستان به یک قوم و قبیله خلاصه نمی شود، بلکه انوری بدون کدام تعصب قومی، تمام ملت را به یک نگاه می دید.

رهبر حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان خطاب به مردم و رهبران احزاب گفت: "ما باید شیوه رحم و بردباری را در پیش گیریم تا مشکلاتی که در کشور وجود دارد را حل بسازیم و به یک وحدت پایدار دست پیدا کنیم".

وی با ابراز این که باید جوانان به علم روز آگاه باشند، گفت که امروز باید جوانان کشور از علم روز آگاهی کامل داشته باشند و برای ادامه تحصیل شان به دانشگاه های بزرگ دنیا فرستاده شوند.

خلیل انوری افزود، هر فرد این مملکت از حقوق مساوی برخوردار است، نباید تعصب نداشته باشیم، باید افکار و اندیشه خود را اصلاح کنیم تا بتوانیم یک حکومت خوب در آینده داشته باشیم.

وی در ادامه سخنانش گفت، متأسفانه در چند سال گذشته به خصوص امسال، خون هزاران هم وطن ما ریخته شد و امیدواریم پس از این، مشکلات امنیتی ما حل شود.

سید خلیل انوری در اخیر گفت که امروز ما به یک اجماع ملی نیاز داریم تا ملت، جامعه سیاسی و جامعه فرهنگی را از حالت بحران کنونی نجات بدهیم و مشکلات امنیتی و اقتصادی را که در حال حاضر وجود دارد، حل بسازیم.

از سوی دیگر، احمدولی مسعود، رییس بنیاد احمدشاه مسعود، انوری را شخصی مجاهد و سنگردار مبارزه علیه کمونیسم و تروریسم خواند و گفت که سید حسین انوری در دوران کمونیست ها، نقش بارزی در عرصه های مبارزه علیه قشون سرخ شوروی داشت.

به گفته مسعود، در دوران سیاه طالبان نیز سید حسین انوری نقش مبارزاتی داشت و در کنار احمدشاه مسعود، در جلسات بزرگ ملی و بین المللی اشتراک می کند و نقش ارزنده یی بازی می کرد.

وی با ابراز این که در دوران جهاد و مقاومت سید حسین انوری همراه با احمدشاه مسعود، تروریسم را یک پدیده شوم و جهانی می دانستند، اما گوش شنوایی در سطح بین الملل وجود نداشت تا این که این پدیده جهانی شد.

احمدولی مسعود در اخیر از حکومت وحدت ملی و رهبران سیاسی نیز خواست که قوم گرایی را کنار بگذارند و جرگه تغییر قانون اساسی را بر اساس این قانون برگزار نمایند.

انوری سید بزرگ و شیعه بود، اما نه سیدگرا بود و نه شیعه گرا
سید عبدالقیوم سجادی، عضو مجلس نمایندگان در این مراسم گفت که سید حسین انوری، رهبر فقید حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان، یک سید بزرگ و شیعه بود، اما نه سیدگرا و شیعه گرا بود، بلکه اندیشه و فکر ایشان ملی بود و به فکر تمام اقوام افغانستان بود.

وی افزود که مجاهدین افغانستان به خصوص سید حسین انوری توانستند که ابرقدرت های جهان را در کشور شکست بدهند و از این خاک بیرون کنند.

سجادی ادامه داد که انوری نقش بارز و ارزنده یی در جهاد مردم افغانستان داشت و در کابل علیه کمونیست ها و قشون سرخ شوروی مبارزات جدی می کرد و حال نیز ایشان در قلوب مردم جای دارد.

سجادی گفت که حزب حرکت اسلامی افغانستان در زمان جهاد با دو شعار مبارزاتی در عرصه حضور داشت؛ یکی مبارزه علیه قشون سرخ شوروی و دیگری تحقق عدالت اجتماعی که بر این اساس، توانست شوروی ها شکست داده و نظام جمهوری را به نظام جمهوری اسلامی تبدیل کند.

وی در اخیر افزود که در حال حاضر ما نیز راه و روش این رهبران جهادی را به خصوص سید حسین انوری باید ادامه دهیم و از شهامت های این ابرمرد بزرگ یاد کنیم.

گفتنی است که در مراسم اولین سالیاد سید حسین انوری، اعضای کابینه، نماینده های مجلس، رهبران احزاب سیاسی، جوانان و دانشجویان حضور داشتند و از اولین سالیاد درگذشت رهبر فقید حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان، در مسجد محمدیه تپه سلام کابل، تجلیل کردند.

https://avapress.com/vdcfetdy0w6dj1a.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما