تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۷
کد مطلب : 154170
برگزاری نشست سیاسی قندهار با دو روز تأخیر و بدون حضور عطامحمد نور و باتور دوستم/ قندهار می‌تواند افغانستان را متحد کند

در حالی که عطامحمد نور، والی بلخ و باتور دوستم، فرزند جنرال دوستم نتوانستند شب گذشته خود را به قندهار برسانند، نشست مخالفان سیاسی حکومت وحدت ملی صبح امروز با دو روز تأخیر در قندهار برگزار شد. قرار شد پس از این نشست، شرکت کنندگان آن برای دیدار با عطامحمد نور به ولایت بلخ بروند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، برگزاری این نشست، محمداشرف غنی، رییس جمهور را بسیار هراسان ساخته است. او که روز گذشته در مراسم افتتاح نشست قلب آسیا به آذربایجان رفته بود، ۵ ساعت پیش از پایان رسمی این نشست به کابل برگشت.

با این حال، شرکت کنندگان نشست قندهار که در میان صدها تن از چهره های متنفذ قومی و مردم شهر قندهار صحبت می کردند، سخنان و انتقادهای تندی را در مورد عملکرد رهبری حکومت وحدت ملی مطرح کردند.

نبیل: جای تعجب است که چرا بعضی ها از نشست قندهار هراس دارند
رحمت الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی کشور در این نشست گفت: "در درون حکومت کسانی حضور دارند که با آی.اس.آی، سپاه قدس، لشکر طیبه و با دشمنان افغانستان گفتگوهای مخفی انجام می دهند، اما حکومت از تجمع و همسویی مردم افغانستان نگران است".

وی تأکید کرد که در حال حاضر، فساد اداری در نقاط مختلف کشور جریان دارد، اما کسانی که در رأس حکومت کنونی قرار دارند، کاملا در این مورد بی تفاوت هستند.

به گفته نبیل، امروزه از سوی مخالفین حکومت در بعضی از ولسوالی های افغانستان جنگ شدیدی در برابر نیروهای نظامی ادامه دارد و روزانه ده ها تن از نیروهای نظامی و غیرنظامی افغان به قتل می رسند. وی تأکید کرد این کشتار دیگر برای هیچ افغان قابل تحمل نیست.

آقای نبیل تصریح کرد: "محمد اشرف غنی در زمان کمپاین انتخاباتی شعارها و وعده های زیادی برای مردم افغانستان داد، اما امروز هیچ دست آوردی نداشته و کار خاصی برای ملت افغانستان انجام نداده است".

رییس پیشین امنیت ملی گفت: "جای تعجب است که چرا بعضی ها از نشست قندهار هراس دارند".

وی گفت که خطرناک ترین موضوع این است که به نام مذهب، گروه، سمت و زبان در بین مردم افغانستان تفرقه می اندازند. نبیل خاطرنشان کرد که پاکستان در تلاش ایجاد مشکلات در داخل افغانستان است و حلقاتی در نظام، مانع کنار آمدن اقوام افغانستان می‌شوند.

وی تأکید کرد که انتخابات شفاف و سراسری می خواهند و در هر شرایطی، باید انتخابات شفاف برگزار شود.

قدیر: مشوره غنی با امریکایی ها و خارجی ها، بازی کردن با سرنوشت ملت است
ظاهر قدیر، نماینده مردم ولایت ننگرهار در مجلس نمایندگان نیز در نشست سیاسیون قندهار گفت: "مطابق قانوانین کشور، یک دولت مربوط تمام جامعه می باشد، اما دولت فعلی افغانستان فقط به دست اشرف غنی و یک حلقه خاص می باشد".

او تأکید کرد که اشرف غنی اکثر موضوعات داخلی را با امریکایی ها و خارجی ها مشوره می کند و این مشوره ها بازی کردن با سرنوشت ملت افغانستان است.

به گفته قدیر، مردم افغانستان به خاطر آزادی کشور خود ۷۰ درصد شهید داده اند، اما امروز اشرف غنی این آزادی ها را که با ریختن خون مردم به دست آمده، از ملت گرفته است.

او ادامه داد: "زمانی که اشرف غنی در رأس حکومت افغانستان قرار گرفت، برای مردم وعده سپرد که فساد را از کشور ریشه کن خواهد کرد، اما امروز خودش فساد را انجام داده و تمام قراردادها را به دست خود گرفته است" .

این عضو مجلس نمایندگان تصریح کرد: "اشرف غنی طی چند سال گذشته خلاف قانون اساسی، شماری از افراد دولتی را به سارنوالی معرفی کرده و این کار خلاف قوانین نافذه کشور می باشد."

او خطاب به آقای غنی گفت: "ریس جمهور در دوره سه سال حکومت خود، میلیون ها دالر امریکایی را حیف و میل یک تعداد افراد خاص هم‌پیمانان خود کرده و باید برای مردم افغانستان جواب قناعت بخش بدهد".

به عقیده وی، اکثر کارهای ریس جمهور غنی خلاف قانون اساسی کشور است که بدون شک خیانت ملی به حساب می آید.

او تأکید کرد که آقای غنی در انتخابات گذشته غیرقانونی در رأس حکومت افغانستان قرار گرفت، با این حال از چنین رییس جمهوری نباید انتظار آینده ای روشن و درخشان را داشت.

حکومت در برابر مردم پاسخ‌گو نیست/ مردم با پارلمان و احزاب سیاسی، گام های اساسی بردارند
در همین حال انورالحق احدی، رییس جبهه نوین نیز در سخنانی گفت: "این حکومت در برابر مردم پاسخ‌گو نیست، اپوزیسیون هیچ وقت از سوی این حکومت نهادینه نشد، علاوه بر آن عده ای در درون حکومت هستند که با شبکه حقانی جلسه گرفته و دید و باز دید دارند که قطعا به نفع مردم نیست".

همایون همایون، معاون اول مجلس نمایندگان نیز گفت که وضعیت کنونی کشور برای تمامی سیاسیون کشور روشن است. به گفته او، در دو سال گذشته شماری از افراد قیچی گرفته اند و می خواهند نقشه افغانستان و مردم افغانستان تکه تکه کنند، به همین دلیل ما نقش اول را برای وحدت مردم به قندهار داده ایم و اینجا آمده ایم.

او همچنان گفت: "من سوالی از مردم قندهار دارم، آیا می دانید که چرا ۷۰ وکیل، احزاب متعدد و شخصیت های کلان به چه خاطر به قندهار آمده اند؟ بدانید که این مردم به این دلیل به قندهار آمده اند؟ زیرا این مردم می توانند مردم افغانستان را متحد کنند. ما امروز برای آن جمع شدیم که از تضادها جلوگیری کنیم".

اما عبدالودود پیمان، عضو مجلس نمایندگان اظهارداشت: "وضعیت کنونی افغانستان ایجاب می کند که مردم با پارلمان و احزاب سیاسی برای حل مشکلات افغانستان، گام های اساسی بردارند".

او تأکید کرد که زحمت و تلاش گذشتگان ما نباید به فراموشی سپرده شود، به خصوص زحمات احمدشاه ابدالی که برای حفظ این سرزمین، تلاش های فراوانی کرد.

پیمان ابراز داشت: "ما یک بار دیگر صادقانه از مردم تقاضا داریم که با هدف واحد حرکت کنند و با کنار گذاشتن مسأله قومیت، توطئه های دشمن را خنثی کنند".

به گفته او، اگر پاکستان امروز از همسایه به رقیب تبدیل شده، تنها با وحدت می توانیم این رقیب را سر جایش بنشانیم.

پیمان خطاب به مردم قندهار گفت، هرگاه کسی از مردم قندهار به زعامت و رهبری کشور رسیده، ملت افغانستان روز بد ندیده است.

ته‌ینج: حکومت در حال مهندسی کردن انتخابات است
بشیراحمد ته‌ینج، سخنگوی حزب جنبش اسلامی افغانستان نیز در سخنانی گفت: "خانه ما ویران شده، حکومت و مردم مشکلات عدیده ای دارند، پس راه حل این است که بر اساس مشترکات زیادی که داریم، باید هدف مشترک داشته باشیم و بر مشکلات فایق آییم".

به گفته ته‌ینج، هدف از برگزاری نشست قندهار نیز این است که آن نقطه های مشترک دینی و ارزشی زنده شوند.

او از نبود معاون اول ریاست جمهوری در سمتش سخت انتقاد کرد و گفت: "یک مکتب آموزشی بدون معاون تدریسی کارش درست پیش نمی ورد، چه رسد به ریاست جمهوری". او تأکید کرد که لازم است آقای اشرف غنی در این مورد صحبت کنند و به مردم وضاحت بدهد و این مشکل را حل کند.

او نسبت به انتخابات آینده اظهار بی باوری کرد و گفت: "حکومت در حال مهندسی کردن انتخابات است، رییس جمهور افرادی را تعیین می کند که فقط بلی بگویند و به نفع خودش کار کنند و این کار را عمدا انجام می دهد".

به گفته ته‌ینج، ریس جمهور به رأی مردم بی باور شده و می خواهد با پول سرنوشت مردم را تعیین کند.

قندهار در طول تاريخ افغانستان از مهم‌ترين كانون‌هاي سياست بوده است، این شهر در نيم قرن پسين، يكي از استراتژيك‌ترين پايگاه‌های سنتي احزاب و گروه‌های مختلف و شخصیت های برجسته سیاسی بوده است. بر این اساس، شرکت کنندگان نشست سیاسی قندهار، خواسته اند با حضو در این شهر، پیام و هشداری جدی به رییس جمهور غنی بفرستند. این شخصیت ها، آقای غنی را به تمامیت‌خواهی و دیکتاتوری متهم می‌کنند و نسبت به برگزاری انتخابات آینده ابراز شک و تردید می کنند.

https://avapress.com/vdcfejdyxw6dtya.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما